********* ********************** DSV Blog: Όλα τα κάνω "ΤΖΑΜΠΑ"... αλλά σκλάβος δεν γίνομαι

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2009

Όλα τα κάνω "ΤΖΑΜΠΑ"... αλλά σκλάβος δεν γίνομαι



Όταν πριν μερικά χρόνια μετακόμιζα από την Αθήνα στον Βόλο και το ανακοίνωνα στους Φίλους και Γνωστούς ο ΧΧ (ο πιο επαγγελματίας σε θέματα Πληροφορικής που γνωρίζω) μου είχε πει, «Όμορφος ο Βόλος αλλά στην επαρχία όλοι είναι γνωστοί ή γνωστοί του γνωστού και φίλοι του φίλου και κανένας δεν βάζει το χέρι στην τσέπη με αποτέλεσμα να τρέχεις όλη τη μέρα να παραμένεις άφραγκος και να μην έχεις κάνει τις δικές σου δουλειές».

Τον άκουσα αλλά η απόφαση είχε ληφθεί και λόγω των τότε συνθηκών η μετακόμιση ήταν αναγκαία. Τώρα τελευταία τον σκέφτομαι όλο και περισσότερο. Επειδή Όλοι πλέον χειρίζονται PC και βάζουν Internet υπάρχουν γύρω στους 10 τον τελευταίο καιρό που θέλουν τις υπηρεσίες μου.

Και καλά λέω φίλοι είναι θα τους βοηθήσω όποτε μπορώ. Εμ δεν είναι έτσι. Παρόλο που δεν πληρώνουν Cent έχουν απαίτηση να τα κάνεις όλα όποτε θέλουν, όπως θέλουν (και επειδή οι περισσότεροι είναι άσχετοι το μόνο που κάνουν είναι σε καθυστερούν αναίτια γιατί αυτά που λένε ούτε στο MATRIX δεν γίνονται), και να είσαι σε αναμονή για όση ώρα θέλουν.

Και όσοι λένε ότι «Θα σε πληρώσω» οι 9 στους 10 δεν το εννοούν και οι περισσότεροι από αυτούς που βγάζουν επιταγή, στη θέση του ποσού γράφουν «Ευχαριστώ». Μια φορά πήγα με την επιταγή να αγοράσω εξοπλισμό για να μπορώ να είμαι καλός επαγγελματίας για να τα κάνω όλα αυτά, και ο πωλητής με μούτζωσε. Άργησα βέβαια να καταλάβω γιατί το έκανε.

Και για να μην φαίνομαι αχάριστος υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την κυρία Βάσω Τ. μητέρα ενός παλιού μαθητή μου, που παρόλο που έχουμε γίνει καλοί φίλοι πάντα είναι με τα λεφτά στο χέρι. Λίγες μέρες πριν που είχα πάει μετά από αρκετούς μήνες για να στείλουμε κάποια E-mail, δεν συμπλήρωσα ώρα, και όταν έφυγα δεν με άφηνε αν δεν έπαιρνα όλο το ποσό για 1 κανονική διδακτική ώρα. Και αν δεν υποσχόμουνα ότι την επόμενη φορά θα πληρωνόμουνα κανονικά ακόμα εκεί θα ήμουνα. Βέβαια επειδή είναι πολλά χρόνια Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης με καταλαβαίνει. Από τα ελάχιστα άτομα με πραγματικό θρησκευτικό πνεύμα που γνωρίζω. Παρόλο που είναι κοντά στα 50 θέλει να κάνει τατουάζ στην Ωμοπλάτη. Πολύ ελεύθερο πνεύμα. Πολύ την συμπαθώ.

Έφτασα στα όριά μου και αν δεν τα έγραφα θα έσκαγα. Και εγώ ρωτάω (δεν τα ξέρω όλα) έναν Γκουρού των PC τον GG ( συνεργάζεται με τον XX) αλλά τον έχω ρωτήσει 5 φορές τον τελευταίο χρόνο και τις περισσότερες φορές μέσω MSN. Και αν δεν γίνει σε μερικά λεπτά του λέω να το αφήσουμε. Και 2 από τις 5 φορές του έστειλα μήνυμα και μου απάντησε όταν μπορούσε. By the way 1.000 ευχαριστώ GG.

Δεν έχω στο μυαλό μου κάποιον ιδιαίτερα, και επειδή δεν είναι του χαρακτήρα μου να λέω «Συνδέεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοψόψια» καταλάβετέ με και μην με πιέζετε.

Το βλέπω παρόλο που λατρεύω τα PC και την Πληροφορική, στο τέλος θα καταλήξω σαν τον κακόμοιρο της παρακάτω φωτογραφίας.

Και επειδή δεν θέλω να γίνω ποτέ έτσι θα γίνω «Κουφός» και «Κακός»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: