********* ********************** DSV Blog: Μετατροπή 4χρ. σε 2χρ. Φωτογραφία.....

Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009

Μετατροπή 4χρ. σε 2χρ. Φωτογραφία.....


















Ακόμα μία αίτηση έλαβα από το μακρινό αλλά "Ελληνικό" Sunderland για αλλαγή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, και χάρηκα πάρα πολύ.

Ευχαριστώ θερμά τους Φίλους - Αναγνώστες, που ανταποκρίθηκαν τόσο γρήγορα στην πρότασή μου. Περιμένω και άλλες.


Την πάτησε όμως ο Φίλος μου Νίκος Λέκκος γιατί για δείγμα έβαλα παλιές δικές του φωτογραφίες από το δωμάτιο που σας έλεγα σε άλλο Post. Λίγους πόντους κοντύτερος, λίγα κιλά παραπάνω (γιατί τώρα είναι παίδαρος) αλλά με την ίδια τσαχπινιά αλλά και περισσή αθωότητα που του πρόσφερε η μαθητική εμπειρία. Μάλλον τρίτη γυμνασίου πρέπει να ήταν στη φωτό.

Φίλε μου Νίκο. Αυτό που ζήτησες είναι το πιο απλό πράγμα που γίνεται σε κάποιον επεξεργαστή εικόνων. Και επειδή όταν λέμε επεξεργαστή εικόνων εννοούμε το Photoshop θα αναφέρω πως γίνεται εκεί και αν δεν το διαθέτεις, θα το κάνεις με τον ίδιο τρόπο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Βέβαια είναι πολύ απλό να το αποκτήσεις αφού δίνεται με "Free Downloading" στα διάφορα Forums.

1) Ανοίγεις τη Φωτό(JPG) από το Photoshop. Στο δεξί (συνήθως) μέρος της οθόνης βγάζει μια μικρογραφία της εικόνας και το ονομάζει Background. Αυτό βγαίνει έτσι και δείχνει ότι η εικόνα δεν έχει επεξεργαστεί.

2) Πατάς DoubleClick πάνω στην μικρογραφία της εικόνας(Background) και σου βγάζει ένδειξη New Layer και πατάς OK. Με αυτή την ενέργεια πέρασες από μη επεξεργάσιμη εικόνα σε επεξεργάσιμη μορφή.

3) Από το μενού (Το 3ο πάνω) πας στην επιλογή Image, ανοίγει το μενού, επιλέγεις την ένδειξη Mode, και στην συνέχεια επιλέγεις Grayscale!!!!

Και η Φωτό είναι έτοιμη!!!

Βέβαια, δεν είμαι γραφίστας, και η γνώση του Photoshop είναι από προσωπική χρήση. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος πιο γρήγορος και πιο σωστός τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιος ειδικός έχει καλύτερη επίλυση, είναι ευπρόσδεκτη κάθε επισήμανση. Η Ζανίνα που είναι ειδική θα μπορεί να μας βοηθήσει σε τέτοια θέματα, αφού είναι ο "Καλλιτέχνης" που δημιούργησε την νέα μου κάρτα που είναι αναρτημένη στο Blog μου.

Νίκο, θέλω το πρώτο εγχείρημα (Έγχρωμης σε Ασπρόμαυρη) να μου το στείλεις.

Καλή συνέχεια στο Μεταπτυχιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: