Κοινοποίησέ το ...

Ανθρώπινη Σκέψη ...

Αν σκεφτόταν ΛΙΓΟ περισσότερο ο Καθένας μας ... θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα για Όλους μας !!!

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Κρίση; Ποια κρίση; ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

Πάλι, η κολλητή μου, ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μου για ένα άρθρο περί της ΜΟΥΦΑΣ Οικονομικής Κρίσης.

Απευθύνθηκα στη Γιώτα, γιατί είναι η ειδικότερη και ιδανικότερη (τουλάχιστον για μένα) για να επιλέξει το πιο αντιπροσωπευτικό άρθρο από αυτά που κυκλοφορούν για να δώσει με τον πιο καταννοητό τρόπο, τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γίνεται!!!. Χθες λοιπόν μου έστειλε το παρακάτω.......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ!!!

Απλοί υπολογισμοί

Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα


Η αντίδραση και οι απλοί υπολογισμοί που έστειλε ένας τηλεθεατής στο CNN:
Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων θα κοστίσει:
700 δις$ που πρόκειται να δοθούν στις αμερικανικές τράπεζες + 500 δις $ που έχουν ήδη πάρει, + τα δισεκατομμύρια € που θα δώσουν ή έχουν ήδη δώσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις «καταρρέουσες» τράπεζές τους.

Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, ο τηλεθεατής έκανε τον παρακάτω υπολογισμό:
“ Ο πληθυσμός του πλανήτη είναι 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αν διαιρέσουμε μόνο τα 700 δις $ με τα 6,7 δις του πληθυσμού της γής, παίρνουμε 104 εκατομμύρια $ / κάτοικο”.

Και συμπεραίνει:

“μου φαίνεται πως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατανομή του πλούτου στη Γη...”

“Αν δίναμε αυτό το ποσόν σε κάθε κάτοικο του πλανήτη, όχι μόνο θα ξεριζώναμε τη φτώχεια, αλλά και κάθε άνθρωπος στη Γη θα γινόταν εκατομμυριούχος”.

Ας πάρουμε την περίπτωση της Γαλλίας με τα 60 εκατομμύρια κατοίκων και τα 26 δις € -χρήματα των φορολογουμένων-που επενδύει η γαλλική κυβέρνηση στις τράπεζες:
26 δις € / 60 εκ κάτοικοι =
433,33 εκατομμύρια € (εδώ όπως λέει η Naive ότι δεν ξέρουμε διαίρεση πρέπει να υπάρχει ένα λάθος και να είναι 4,3 εκατομμύρια €) για κάθε Γάλλο πολίτη.
Σε κάθε τετραμελή οικογένεια πχ, θα αντιστοιχούσαν 1,733 δις € (άρα σε κάθε τετραμελή Οικογένεια θα αναλογούσαν 17,33 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ € από πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα στα λίγα λεπτά που είχα χρόνο).

(<<< ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ NAIVE, ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΡΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΚΑΙ ΑΠΛΑ "ΕΙΡΩΝΙΚΑ" ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΣ!!!

ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ) ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣΤΙΖΩ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΦΕΥΓΩ.

ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΤΑ 17,33 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑ???

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ NAIVE!!!!. >>>)

Με τέτοια ποσά οι οικογένειες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με μεγάλη ευκολία και επομένως δεν θα υπήρχε κρίση.
Ακόμη και με πολύ μικρότερα ποσά θα μπορούσαν να το κάνουν και να ξαναρχίσουν επιπλέον να καταναλώνουν.

Η κρίση βασιλεύει και οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύουν.
Τα χρήματα πάνε σ’εκείνους που τα έχασαν με πειραματισμούς και «πρωτοποριακές» επενδύσεις, και τίποτα δεν μένει για τους ανθρώπους.


Related Posts with Thumbnails