Κοινοποίησέ το ...

Ανθρώπινη Σκέψη ...

Αν σκεφτόταν ΛΙΓΟ περισσότερο ο Καθένας μας ... θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα για Όλους μας !!!

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Janis Joplin

Συνεχίζω πάλι με μία πρόταση της Katerina Katotaki που είναι το "A Woman Left Lonely" από την θρυλική Janis Joplin. Πρόσθεσα και εδώ το πασίγνωστο Summertime που μου αρέσει πολύ και το έχω σε πολλές μουσικές λίστες μου.
Ακολουθεί Αφιέρωμα....


Η Janis Joplin γεννήθηκε (19/1/1943) σε μια πραθαλάσια πόλη του Τέξας - γεμάτη με διυλιστήρια - στο Porth Arthur. Οι γονείς της μεσοαστοί. Μοναχική παρέα με την αγαπημένη της μουσική (folk and blues). Μόλις, στα 17 είχε πάρει την μεγάλη απόφαση να γίνει τραγουδίστρια. Στην αρχή εργαζόταν σε μικρά club και να βγάλει τα χρήματα που θα της δώσουν το εισητήριο στο pacific coast της california. στην αρχή έκανε φωνητικά στο συγκρότημα blues brother and the holding company. Συνδυάστηκε η blues φωνη της με την rock φωνή των brother και η επιτυχία δεν άργησε. Το 1967 έλαβαν μέρος στο Monterey International Pop Festival της California ήταν ήδη ένα πολλά υποσχόμενο γκρουπ. Η ερμηνεία της Joplin σ’ αυτό το φεστιβάλ όπως και στο Woodstock το 1969 θεωρήθηκε από τους ειδικούς στη μουσική στα τέλη του ’60 ως κλασικές στιγμές στην ιστορία του Rock. Μετά το Φεστιβάλ του Monterey το γκρουπ υπογράφει συμβόλαιο με μια μικρή φίρμα στη Mainstream και εκδίδουν το πρώτο τους album «Big Brother And The Holding Company».

Αρχίζουν περιοδείες σ’ όλη την Αμερική και τον Καναδά καθώς και στην Ν. Υόρκη. Το 68 αφήνει τους brother και ξεκινάει σόλο καριέρα με την εταιρία columbia. μετά την ηχογράφηση του δεύτερου album «Cheap Thrills». Το πρώτο μουσικό γκρουπ που συνόδευε την Joplin στη solo καριέρα της ήταν οι «Kozmic Blues Band». Μ’ αυτούς ηχογράφησε στην Columbia το πρώτο της album με τίτλο «I Got Dem Ol’ Kozmic Blues Again Mama» που σύντομα έγινα χρυσός. Η φήμη της Joplin ως επιτυχημένης τραγουδίστριας γινόταν όλο και πιο μεγάλη. Μετά από μια σύντομη συνεργασία της στις αρχές του ’70 με τους Big Brother διαλέγει ως συνοδευτικό μουσικό γκρουπ τους «Full-Tilt Boogie Band» και μαζί τους βγάζει το τελευταίο της album το 1970 το «Pearl».


To Pearl ήταν το παρατσούκλι που της είχαν βγάλει οι φίλοι της. Πριν το «Pearl» προλάβει να κάνει επιτυχία η Joplin βρίσκεται νεκρή από .....στις 4 Οκτωβρίου 1970 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Landmark Motor Hotel στο Hollywood. Το σώμα της αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στην παραλία της California. H Joplin έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να γίνουν rock τραγουδίστριες. Ήταν η πρώτη γυναίκα superstar του rock, η Blue Mama όπως λεγόταν. Οι εμπρηστικές της ερμηνείες πάνω στη σκηνή, η μελαγχολική της τρέλα για το ποτό (αγαπημένο της
ήταν το Southern Comfort), η ταραχώδης ερωτική της ζωή, .....μας δείχνουν τη φλόγα, τη φωτιά, την πυρκαγιά που έκαιγε μέσα της και την έκανε να λάμπει πάνω στη σκηνή και να παρασέρνει στους ρυθμούς της όλους τους ακροατές της καίγοντας και τους ίδιους. Ο θρύλος της J. Joplin άλλαξε την ιστορία του Rock ‘n’ roll.

http://forum.kithara.gr/index.php?board=;action=display;threadid=68089


A Woman Left Lonely

A woman left lonely will soon grow tired of waiting,
Shell do crazy things, yeah, on lonely occasions.
A simple conversation for the new men now and again
Makes a touchy situation when a good face come into your head.
And when she gets lonely, shes thinking bout her man,
She knows hes taking her for granted, yeah yeah,
Honey, she doesnt understand, no no no no!

Well, the fevers of the night, they burn an unloved woman
Yeah, those red-hot flames try to push old love aside.
A woman left lonely, shes the victim of her man, yes she is.
When he cant keep up his own way, good lord,
Shes got to do the best that she can, yeah!
A woman left lonely, lord, that lonely girl,
Lord, lord, lord!Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and ShareRelated Posts with Thumbnails