********* ********************** DSV Blog: When you're closer to losing your dreams...

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009

When you're closer to losing your dreams...

Πεθαίνει ποτέ η Αγάπη? Η ζει για πάντα μέσα μας και μεταλαμπαδεύεται όταν ακόμα και εμείς φεύγουμε από τη ζωή? Λένε ότι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αλλά η Ελπίδα τι είναι? Δεν είναι η αίσθηση του τελευταίου σκιρτήματος? Δεν είναι η τελευταία ένδειξη Αγάπης για Ζωή?

Και όταν αναφέρουμε τη Ζωή δεν εννοούμε την επιβίωση, αλλά την βίωση, την Δημιουργία. Δηλαδή τον Έρωτα.

Θέλω πάλι να θίξω μέσα από αυτή την ανάρτηση ότι ο Έρωτας δεν είναι μόνο τα αισθήματα και η πραγμάτωσή τους από δύο που αγαπιούνται. Ίσως αυτό να είναι η πιο έντονη έκφανση του Έρωτα αλλά όχι η μοναδική.

Και δεν σημαίνει ότι όταν χωρίζεις χάνεται η αγάπη. Η αγάπη μένει και μπορεί ακόμα να αναπτύσσεται και μετά από κάποιο χωρισμό. Βέβαια όταν ο χωρισμός συνδυάζεται με μια κατάρρευση των αξιών και ιδεών που είχαμε για τον Έρωτα, ναι τότε η αγάπη τραυματίζεται και νιώθουμε ότι πεθαίνει αλλά ζει μέσα μας και αργά η γρήγορα την ξανασυναντάμε.



Μπορεί να προχωράμε μόνοι μας, χωρίς κάποιο ταίρι, αλλά πάντα πορευόμαστε με ή προς την Αγάπη. Χωρίς αυτή θα πεθαίναμε. Δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την μοναξιά μας, τις αναποδιές, τις κακουχίες.

Σήμερα ένα "άτακτο" κοριτσάκι, μάλλον για να με τσιγκλίσει ή για να δει πως θα αντιδράσω, σε ένα Post που έγραφα "Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία !!!", μου σχολίασε... "ki h Agaph prwth!".

Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι το εννοούσε. Γιατί ο τρόπος σκέψης της δείχνει εντελώς το αντίθετο. Πως γίνεται ένα άτομο να μην εφησυχάζει ποτέ, να ζει την ζωή αναζητώντας συνεχώς, και να πιστεύει ότι πεθαίνει η Αγάπη πρώτη? Δεν γίνεται !!!

Και αν το πίστευε αυτό, δεν θα τη συγκινούσε το γκρίζο συννεφάκι που κλαίει και ρίχνει βροχή όταν φεύγει ο "σύντροφός" του, ούτε και ο ταλαιπωρημένος πελαργός που συνεχίζει να παλεύει για τη Ζωή. Αυτό που βγαίνει και από τους δύο, είναι το έντονο αίσθημα της Αγάπης.

Μπορεί πολλές φορές να πληγωνόμαστε, να μας προδίδουν, να ζούμε αβάσταχτες συνθήκες, αλλά μόνο η Αγάπη είναι αυτή που μας κρατάει στη Ζωή. Αυτό το Γιγάντιο συναίσθημα που μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε την ανηφόρα.

Γιατί η Αγάπη τα Κατακτά όλα !!!



Love conquers all

Deep Purple


It Feels like the end
When you're closer to losing your dreams
Than losing a friend
Flying blind
I'm shooting into the dark
Who will I find
Oh girl
And if it takes me a lifetime
I swear I'll tear down every wall
Love conquers all



On my way
Tomorrow I rise with the sun
Soon I'll be gone
Words can't say
How the memories of feelings of love
They linger on
Oh girl
And if it takes me forever
I know it's worth every teardrop that falls
Love conquers all

Somewhere there's a place in your heart
Where the wounds never heal
Well you're not alone
That's just how I feel

Love conquers all
This one will last a lifetime
And if love conquers all
This one will last forever


Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share