********* ********************** DSV Blog: Και τώρα... οι Επαναστάτες της Υπόγειας Σκηνής !!!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2009

Και τώρα... οι Επαναστάτες της Υπόγειας Σκηνής !!!

Βιογραφία

Οι Terror X Crew ξεκίνησαν ως ομάδα (crew) γκράφιτι το 1989 [1]. Το 1992 οι Αρτέμης (Φανουργιάκης) και Ευθύμης (Μίλλιος) συναντιούνται με τον DJ ALX (Βαλάντης Στραβαλέξης).

Το 1995 έχουν την πρώτη τους κυκλοφορία, το ομώνυμο maxi single/EP Terror X Crew, μια κυκλοφορία που έγινε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Studio II Records καθώς ο δίσκος δεν είχε γίνει δεκτός από τις μεγάλες. Μετά από 10.000 πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα αφήνει τη Studio II για την FM Records.

Από τη νέα τους εταιρεία κυκλοφορεί το 1997 το πρώτο τους άλμπουμ μεγάλης διάρκειας Η πόλις εάλω, από το οποίο ξεχώρισαν κομμάτια όπως το πρώτο βίντεο κλιπ (σε σκηνοθεσία DJ ALX) Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει καθώς και τα δύο που ακολούθησαν, Μη φοβάσαι και Hip hop χούλιγκανς. Το 1999 ακολουθεί το Η γεύση του μένους που όπως και το Η πόλις εάλω έγιναν χρυσοί δίσκοι.


Την ίδια χρονιά οι Terror X Crew επιλέγονται από τους The Prodigy για να εμφανιστούν πριν από τη δική τους εμφάνιση ως το μεγάλο όνομα του Rockwave Festival. Το 2000 κυκλοφόρησαν το cd single Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων, το βίντεο κλιπ του οποίου, σε σκηνοθεσία DJ ALX, κέρδισε τον τίτλο Καλύτερο Ξενόγλωσσο Χιπ Χοπ Βίντεο από το γαλλικό κανάλι TV5.

Το 2001 κυκλοφορούν τον δίσκο Έσσεται Ήμαρ που ήταν και ο τελευταίος τους. Με τον δίσκο αυτό κινήθηκαν στιχουργικά ελληνοκεντρικά δηλώνοντας ότι στοχεύουν στην αφύπνιση του Έθνους, ακολούθησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2001 η βράβευση του συγκροτήματος για την προσφορά του στην σύγχρονη ελληνική μουσική από τον Μάκη Βορίδη πρόεδρο του Ελληνικού Μετώπου στην γιορτή της νεολαίας του κόμματος.

Το Έσσεται Ήμαρ ήταν ένας δίσκος που τελικά δίχασε το κοινό του συγκροτήματος, με κάποιους να τους κατηγορούν ως εθνικιστές. Την επόμενη χρονιά και μετά από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις του ALX με τους Αρτέμη και Ευθύμη........ οι Terror X Crew διαλύονται. Μέχρι σήμερα ο ALX ασχολείται με παραγωγές δίσκων άλλων Ελλήνων χιπ χοπ καλλιτεχνών, ενώ ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός δίσκου με remix κομματιών των Terror X Crew. To 2004 οι Αρτέμης και Ευθύμης μαζί με τον Έλληνα DJ Smartie Al σχηματίζουν το σχήμα Αρτέμης/Ευθύμης δημιουργώντας έτσι μια άτυπη συνέχεια των Terror X Crew.

Πηγή Βικιπαίδιεα...



Μέρος Στίχων από DSV.........

....Χα χα δεν το περίμενες αυτό
Στυλ αυθεντικό, τρομακτικό που σ’ ενοχλεί σ’ εκνευρίζει
Γιατί ‘ναι αυτό που αφορίζεις
Είναι αυτό που τσαμπουνάς και θες να θάψεις
Θα το θάψεις κι’ αυτό, Θα το θάψεις κι’ αυτό
Ότι κι αν κάνεις δεν θα μας σταματήσεις
Γιατί όπου κι αν κοιτάξεις μπροστά σου θα βρεις
Επαναστάτες της Υπόγειας Σκηνής !!!

Επαναστάτες στα πλαίσια του Κατεστημένου
Μέρος κι’ αυτοί ενός ακόμα παιχνιδιού στημένου
Κομμένου και ραμμένου όσο θέλουν να σ’ αφήνουν
Όσο επιτρέπουν άλλοι, οι μεγάλοι να σηκώσουνε κεφάλι
Γίνονται όλοι όργανο τους, του κράτους
Που πάντα κάνουν πάντα ακούνε ότι τους πει η Μαμά τους
Επαναστάτες πουλημένοι, βολεμένοι, συμβιβασμένοι και τετριμμένοι
Κανείς δεν τους καταλαβαίνει...


Στο Πνεύμα μπείτε η Γαμ.... !!!

Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Για σχόλια πατήστε στην λέξη .... " σχόλια "

Δεν υπάρχουν σχόλια: