********* ********************** DSV Blog: Saying yes is easy, saying no is a skill...

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2010

Saying yes is easy, saying no is a skill...

Οι μέρες της ασυδοσίας τελικά δεν οδήγησαν μόνο στην κρίση, αλλά μας κληροδότησαν και έναν τρόπο ζωής και πόρευσης πολύ τεμπέλικο.

Τα πάντα είχαν τον εύκολο δρόμο. Αν μας γράψουν στον δρόμο θα πάρουμε ένα τηλέφωνο στον γνωστό πολιτικό και θα μας σβήσει την κλήση. Αν θέλουμε δουλειά θα πάρουμε τηλέφωνο στον γνωστό πολιτικό για να μας χώσει. Αν θέλουμε δίπλωμα... δεν θα μάθουμε να οδηγούμε, αλλά θα βάλουμε το βύσμα, συνοδευόμενο με ουκ ολίγα Ευρά, για να το πάρουμε.

Αν θέλουμε γρήγορα το αυτοκίνητο, θα βάλουμε τον γνωστό τελωνειακό να μας το φέρει, παρακάμπτοντας την λίστα Αναμονής, και ας έχει αυτός που περιμένει πολύ μεγαλύτερη Ανάγκη. Αν θέλουμε ακόμα ένα δωμάτιο στο σπίτι, κάνουμε ένα Ημιυπαίθριο, λαδώνουμε και την πολεοδομία και όλα εντάξει.

Και για να μην γράφω μέχρι αύριο.... όλα είχαν και εξακολουθούν να έχουν.... τον Easy Way !!!

Και το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν και συνεχίζει να είναι ότι σε μία κοινωνία ασυδοσίας, λαδώματος, λαμογιάς και ωχαδερφισμού , Πετυχημένος είναι μόνο αυτός που πλουτίζει και μπαίνει στο Δημόσιο, αγοράζει σπίτια (με 1.543.467.654.567 δόσεις των 2.000 ευρώ τον μήνα), Παντρεύεται κάποιον ή κάποια με φράγκα.... και κάνει ένα - δύο - τρία παιδιά.... που για να τα μεγαλώσει Γ@μ@ει όλο τον κόσμο για να "προσφέρει" μία άνετη και εύκολη ζωή όπως η δικιά του.... Και τα παιδιά του το ίδιο... και το ίδιο... και το ίδιο.

Και αυτός που απαρνιέται το εύκολο κέρδος, τον βυσματικό του διορισμό στο Δημόσιο ή στην καλή Εταιρεία του γνωστού Διευθυντή, την π@υστικη πρόταση μεγαλοεπιχειρηματία για "Πολλά Λεφτά", και μένει σταθερός στις Αξίες του και στις Ιδέες του είναι βέβαια Οικτρά Αποτυχημένος !!! Ε, λογικό είναι (Σαρκασμός).... γιατί με αυτά που ισχύουν το πιο πιθανό είναι να είναι στην απέξω, να χαρακτηρίζεται Μαλάκας... και να είναι Φτωχομπηνές.

Άρα, όλος αυτός ο τρόπος ζωής, μας έκανε να μην αντιστεκόμαστε, να μην πονάμε, να μην απαρνιόμαστε, να μην θυσιάζουμε.... και το μόνο που κάνουμε είναι να λέμε Ναι.... χωρίς να σκεφτόμαστε αυτό το "Ναι" τι επιπτώσεις έχει. Πόσες Αξιακές και Ιδεολογικές υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις. Πόσα δικαιώματα και κεκτημένα άλλων πρέπει να καταπατήσεις.... και πόσοι, για την Ευκολία σου,.... θα περάσουν ένα σωρό Δυσκολίες.

Και τι μας νοιάζει.... Περνάμε εμείς Καλά ??? Στα Αρχίδι@ μας οι Υπόλοιποι.


Και όλη αυτή η Κοσμοθεωρία, όχι μόνο μας έμαθε να μην λέμε "Όχι"... γιατί όπως λένε " ... Saying yes is easy, saying no is a skill...", αλλά μας έμαθε να μην σκεφτόμαστε καθόλου. Αφού έχουμε πάντα την εύκολη λύση της καταπάτησης και του εύκολου κέρδους, γιατί να σκεφτόμαστε ???

Γιατί να σκεφτόμαστε ότι η Βυσματική θέση στον Στρατό, στερεί πολλά παιδιά από τα δικαιώματα τους.... και για τις εξόδους του Μπούλη.... μερικοί βαράνε διπλές και τριπλές Σκοπιές ???

Γιατί να σκεφτόμαστε ότι η Βυσματική θέση Εργασίας, υποχρεώνει άλλους που πραγματικά έχουν τα κριτήρια να πάρουν την θέση, στην Ανεργία και στην Ανέχεια ???

Γιατί να σκεφτόμαστε ότι αν "Φάμε" εμείς λιγότερο.... κάποιοι θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι.


Γιατί να σκεφτόμαστε τον Διπλανό.... από την στιγμή που είμαστε τόσο Ηλίθιοι, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε.... ότι όσο καλύτερα είναι και Αυτός.... τόσο καλύτερα θα είμαστε και Εμείς. Μόνο αν είναι καλά ο Διπλανός... μπορεί στην δύσκολη στιγμή... να σου απλώσει το χέρι για συμπαράσταση.


Και τώρα τι ? Θα γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι ??? Αγγούρια !!!

Απλά αναγκαστικά .... θα συμβιβαστούμε στους νέους καιρούς.... γιατί δεν μας παίρνει. Γιατί αλλιώς, "Θα μας πάρουν με τις πέτρες" .... όπως λέει και ο ΓΑΠ.

Ίσως.... ίσως.... η νέα γενιά, μετά από το πάθημα της ηλίθιας αυτής ράτσας... (κλικ εδώ), μάθει μέσα από ένα πιο ανθρώπινο σύστημα Παιδείας. Η Παιδεία είναι η Μόνη Λύση.....

Δυστυχώς (και το λέω για να το παραδεχτώ και εγώ) όλοι αυτοί που μάθαν να μην σκέφτονται... και τα επόμενα χρόνια θα μείνουν στο... Easy Way Out !!!





No Easy Way Out - Survivor


We're not indestructible,
Baby better get that straight.
I think it's unbelieveable,
How you give into the hands of fate.
Some things are worth fighting for,
some feelings never die.
I'm not asking for another chance,
I just wanna know why.

(chorus)
There's no easy way out,
There's no shortcut home.
There's no easy way out,
Giving in can't be wrong.

I don't wanna pasify you,
I don't wanna drag you down.
But I'm Feeling like a prisoner,
Like A Strange in a no-name town.
I See all the angry faces,
Afraid that could be you and me.
Talking about what might have been,
Thinking about what it used to be.

(chorus)
There's no easy way out,
There's no shortcut home.
There's no easy way out,
Giving in can't be wrong.

Baby Baby we can shed this skin,
We can know how we feel inside.
Instead of going down an endless road,
Not knowing if we're dead or alive.
Some things are worth fighting for,
some feelings never die.
I'm not asking for another chance,
I just wanna know why.

(chorus)
There's no easy way out,
There's no shortcut home.
There's no easy way out,
givin in, givin in, can't be wrong.

(repeat and fade)



Αν σας άρεσε η ανάρτηση... κάντε κοινοποίηση με το κουμπί Share. Μπορείτε να την στείλετε κατευθείαν με E-mail.... πατώντας "Share", στη συνέχεια το Φακελάκι "E-mail", και τέλος το φακελάκι στα "περισσότερα".


Bookmark and Share


Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

2 σχόλια:

Ολγα Μίαρη είπε...

"Αν σηκώνεις τους ώμους....δεν θα βρεθούν ώμοι να σε σηκώσουν..."(το είδα σήμερα γραμμένο στον τοίχο ενός βενζινάδικου....νομίζω πως..ταιριάζει στο κειμενό σου...) καλο απόγευμα..

DSV BLOG είπε...

Καταπληκτικό το μήνυμα ...

Ταιριάζει με πολλές Αναρτήσεις μου ...