********* ********************** DSV Blog: Οχι άλλο «Sex and the city»

Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

Οχι άλλο «Sex and the city»

Ήθελα να κάνω καιρό τώρα μία ανάρτηση με ακριβώς τον ίδιο τίτλο... αλλά με πρόλαβε η Διαμαντάκου και την δημοσίευσε στα ΝΕΑ.

Και καλά που με πρόλαβε... γιατί για να είμαι ειλικρινής ψιλοκόλωνα λίγο, γιατί ήξερα ότι το 95% των γυναικών θα με "Μισήσει". Βέβαια από πολύ μικρός ήξερα ότι το Target Group μου είναι το άλλο 5%... οπότε... δεν απογοητεύομαι.

Και καλά που με πρόλαβε μία Γυναίκα... για να μην θεωρηθώ Μισογύνης και Αδερφή... όπως πολύ εύκολα σε ταμπελιάζουν μερικοί αντί να κάτσουν να βρουν επιχειρήματα.

Με το άρθρο συμφωνώ σχεδόν απόλυτα. Εγώ θα το έγραφα κάπως διαφορετικά... αλλά δεν έχω την πένα της Διαμαντάκου. Η δικιά μου έχει Μελάνη... ενώ της Πόπης έχει χολή.... ΛΕΝΕ.

Αν και ομολογώ ότι νιώθω λίγο αμήχανα με τον πολύ καυστικό τρόπο της... συμφωνώ σχεδόν πάντα μαζί της... όταν τα "βάζει" με την Κορομηλά, τον Παπαδάκη και μερικούς άλλους. Αλλά Συμφωνώ... ότι έτσι θέλουν .... γιατί Αλλιώς δεν χαμπαριάζουν.

Σε κάποια δημοσίευση της Ανάρτησης είδα το σχόλιο... "H Διαμαντάκου, τα έβαλε τώρα με την Sarah Jessica Parker και την παρέα της". Τάχα μου δηλαδή ότι έχει πρόβλημα με την Αμερικανίδα ηθοποιό και όχι με αυτό που πουλάει. Μήπως έχει εμμονή και με την Carrie ??? Μάλλον θα πρέπει να σχολιάζει Εξωγήινους.... για να μην στάζει χολή. Η να μουγκαθεί.

Δεν την αντέχουμε την κριτική.... μόνο τους κλακαδώρους...

------------------------------------- Α ρ Θ ρ ο ----------------------

"Φτάνει. Το χορτάσαμε. Οι τέσσερις κυρίες, πρώην ελεύθερες και «ωραίες» Νεοϋορκέζες, θα είχαν πλέον ενδιαφέρον μόνον σε αλμοδοβαρική εκδοχή που θα έδειχνε τρυφερότητα για την απόγνωσή τους. Γιατί αυτό τους συνέβαινε από την πρώτη στιγμή.

Απλώς, κρυβόταν καλά η υστερία κάτω από ένα νεοϋορκέζικο γκλάμουρ, που ενθουσίασαν το κακόγουστο Χόλιγουντ και όχι μόνο. Εκείνες....


οι ράντες του σουτιέν, που φαίνονται με αυθάδη χυδαιότητα στους ώμους κυριών με περασμένα-άντα και δυο-τρία παιδιά, έγιναν το σήμα κατατεθέν και της εγχώριας κακογουστιάς, επειδή τις λάνσαρε η κοντοπίθαρη και ξερακιανή Κάρι Μπράνσο, που επίσης λατρεύεται σαν sex symbol.

Το χειρότερο που έχει συμβεί στη σειρά και τις ηρωίδες, είναι ότι εξακολουθούν να προβάλλονται τα παλιά επεισόδια (από τον Αlpha κάθε βράδυ) θυμίζοντας πώς ξεκίνησε όλο αυτό το πανηγύρι υποτιθέμενης αποθέωσης της γυναικείας απελευθέρωσης στο σεξ, για να καταντήσει υστερική παρωδία των γυναικών.

Γιατί φυσικά μόνο η υστερική ανασφάλεια, σαν αυτή που κάνει τα εν λόγω κορίτσια να «τρελαίνονται» για πανάκριβα αξεσουάρ και να κυνηγούν την τελειότητα στο sex, λες και πρόκειται για συλλεκτικό γραμματόσημο, «πουλάει», όπως και η δήθεν αυτάρκεια και γυναικεία αυτοπεποίθηση, που στηρίζεται όμως σε άφθονο χρήμα για σπατάλη, έχει πανάκριβα αξεσουάρ να φορέσει και κάθε αρσενικό που κυκλοφορεί σε ακτίνα χιλιομέτρου είναι έτοιμο να πέσει στο πρώτο νεύμα. Ολο το σίριαλ ντουλάπες, κρεμάστρες και σακούλες με ψώνια. Μπούρδες. Πληκτικές."

Πηγή : http://digital.tanea.gr/


--------------------------------------------------------------

Η φωτό τα λέει όλα... Σε μία συνέντευξη είχα ακούσει ότι μετά από κάθε επεισόδιο, έτρεχαν "όλες" να αγοράσουν ακριβώς τα ίδια ρούχα και αξεσουάρ που είχαν δει μία μέρα πριν.

Άβουλα, μαζικά, χωρίς κανένα προσωπικό στυλ. Μόνο και μόνο επειδή ήταν στο Sex and the City ήταν αρκετό για να φιγουράρουν... ως περιζήτητες και εκλεπτυσμένες.

Και εγώ ρωτάω... Ποια γυναίκα θα έβλεπε στον καθρέφτη... αυτόν τον λαχανόκηπο στο κεφάλι και θα της άρεσε ???... Και ποιος Νορμάλ Άντρας... θα πλησίαζε σε ακτίνα χιλιομέτρου ???.... για να χρησιμοποιήσω τα ίδια λόγια με την Συντάκρια !!!

Και να εκφράσω περιφραστικά την γνώμη μου.... Η σειρά είχε ξεκινήσει πολύ καλά, με διαφορετικό στυλ που καυτηρίαζε στερεότυπα και νοοτροπίες... και έβγαζε πολύ καλό νόημα.... αλλά στην συνέχεια κατέληξε μία Μαρκετίστικη Πασαρέλα.... Ανούσιου Γκλάμουρ και Νεοπλουτίστικου Life Style !!!



Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί φυσικά μόνο η υστερική ανασφάλεια, σαν αυτή που κάνει τα εν λόγω κορίτσια να «τρελαίνονται» για πανάκριβα αξεσουάρ και να κυνηγούν την τελειότητα στο sex, λες και πρόκειται για συλλεκτικό γραμματόσημο, «πουλάει», όπως και η δήθεν αυτάρκεια και γυναικεία αυτοπεποίθηση, που στηρίζεται όμως σε άφθονο χρήμα για σπατάλη, έχει πανάκριβα αξεσουάρ να φορέσει και κάθε αρσενικό που κυκλοφορεί σε ακτίνα χιλιομέτρου είναι έτοιμο να πέσει στο πρώτο νεύμα. Ολο το σίριαλ ντουλάπες, κρεμάστρες και σακούλες με ψώνια. Μπούρδες. Πληκτικές."
Συμφωνω απολυτα με αυτο το σημειο του αρθρου της κ. Διαμαντακου..Οπως κ με τα fake προτυπα π προβαλει το sex and the city..
Oλο αυτο το πανηγυρι της glamourias τωρα με την οικονομικη κριση θα παψει ομως, μη φοβασαι.. Θα ερθουν καλυτερες μερες για τις ανθρωπινες σχεσεις! Με τα λιγοτερα αγαθα οι ανθρωποι θα επανελθουν στα βασικα συστατικα που δινουν νοημα στη ζωη. Αρκει να aρχισουν να βοηθανε ο ενας τον αλλο, οπως παλια, ισως..
Οι γυναικες δυστυχως για ακομη μια φορα στη ιστορια επεσαν θυματα.. Γιατι οι ανδρες-καθως ακομη τις υψηλοτερες θεσεις ανδρες τις κατεχουν δυστυχως- τις ειδαν σαν εμπορικο προϊον για να πουλησουν..Επεσαν θυματα της ιδιας τους της σεξουαλικης απελευθερωσης και προσπαθειας εγκαθιδρυσης της αυτονομιας τους..
Ομως φυσικο ηταν "καβαλησουν λιγο το καλαμι" σε ενα ανδροκρατουμενο κοσμο χιλιετιες τωρα.. Απλα επεσαν θυματα της ιδιας της επαναστασης τους.. Πιστευω θα ισορροπησουν σιγα σιγα, αρκει στις υψηλοτερες θεσεις να βρισκονται και γυναικες και οι ιδιες να επανεκτιμησουν το ρολο τους στη δουλεια, στο σπιτι, στην οικογενεια..
Θα ρθουν καλυτερες μερες και το kits δε θα εχει πια ισχυ και οι νεοπλουτοι θα παψουν να επιδεικνυονται οταν θα βλεπουν οτι κανενας λογω ανεχειας δεν θα τους δινει σημασια !!
Εγω τωρα κ. Βαλατσε για αλλους λογους μιλησα για "glitter kai glamour" και πολυχρωμες ενδυμασιες.. Απτο kits της εποχης που feygei ας κρατησουμε τη πανδαισια χρωματων και την εστω κ ψευδως προβαλλομενη αυταρκεια..Γιατι μονο οταν νιωσει αυταρκης κανεις μαυτα που εχει-τα βασικα συστατικα που κανουν μια ζωη αυταρκη πχ την αγαπη, τον ερωτα, τους φιλους, την οικογενεια- μπορει να προσωρησει..
Κ.

DSV είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την Κ.

Πάρα πολύ ωραίο και Ουσιώδες Σχόλιο.

Μόνο που ίσως δεν θα συμφωνήσω τόσο με την Αισιοδοξία της. Φοβάμαι ότι οι Έλληνες δεν θα βάλουν τελικά μυαλό και θα εκμεταλλευτούν ακόμα και την Κρίση για να Κλέψουν τον διπλανό τους. Έχω ένα πρόσφατο παράδειγμα που θα το γράψω σε επόμενη ανάρτηση.

Είναι η διαφορά της αισιοδοξίας του Νέου... και ο Φόβος του ΄Ώριμου.

Μακάρι Κ. να γίνουν όπως τα λες τα πράγματα. Θα κάνω και εγώ από την μεριά μου ότι μπορώ για να αλλάξουν. Μόνο που το κάνω χρόνια και έχω κουραστεί.

Το κλέψιμο, η Κοροϊδία και η Λαμογιά δεν παλεύεται εύκολα.

Παρόλα αυτά με το σχόλιό σου.... μου έδωσες λίγο Κουράγιο !!!

Ανώνυμος είπε...

Xαιρομαι :-)
Aλιμονο αν δεν ελπιζουμε...Ας κανουμε ονειρα κι ας μη βγουν αληθινα.. Το υλικο π ειναι φτιαγμενος ο ανθρωπος δε μοιαζει να περιβαλλεται μονο απο καλοκαγαθα υλικα..Αλλιως θα ημαστε ολοι θεοι.. Απλα προσπαθουμε για το καλυτερο..
Το οτι εχεις κουραστει σημαινει οτι παλευεις, αρα εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες να επιβιωσεις στους δυσκολους καιρους π ερχονται, σε σχεση με καποιους αλλους..Τα λαμογια, τους κλεφτες κι αυτους που τους συντηρουν..
Αν εχεις διαβασει το "Ντεμιαν" του E. Hesse θα δεις οτι καπου στο τελος λεει οτι μετα απο τις σταχτες της καταστροφης ενος κοσμου γεννιεται παντα ενας καλυτερος..
Κ.