********* ********************** DSV Blog: Είμαι Ανεξάρτητη, Ελεύθερη, και μπορώ να φανώ Χρήσιμη...

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Είμαι Ανεξάρτητη, Ελεύθερη, και μπορώ να φανώ Χρήσιμη...

Η Φωτό είναι από την ταινία Πάπισσα Ιωάννα.

Μία γυναίκα, που από δίψα για μάθηση και ελεύθερο πνεύμα τόλμησε σε μικρή ηλικία να το σκάσει από το σπίτι της γιατί ήξερε ότι ως γυναίκα θα καταλήξει το πολύ... Σύζυγος.

Αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε άντρα για να μπει στην Ιερατική σχολή για να σπουδάσει, και με την αξία της έφτασε να γίνει και Πάπας (Τα έγγραφα της Παπικής Ιστορίας δεν γράφουν τίποτα τέτοιο, αλλά φήμες λένε ότι ήταν η 1η και η τελευταία γυναίκα πάπας).

Ήξερε από την αρχή ότι κινδύνευε η Ζωή της (στο τέλος που αποκαλύφθηκε το μυστικό της την λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου) αλλά ο σκοπός ζωής για Προσφορά... αψηφούσε κάθε κίνδυνο.

Ερωτεύτηκε σε νεαρή ηλικία έναν Άνδρα δυνατά, και λόγω της ζωής της (ως Άντρας) ήταν και η μοναδική της Αγάπη. Όταν ήταν Γραμματέας του πάπα, βρεθήκανε ξανά με τον Έρωτά της... και εκείνος της πρότεινε να τα παρατήσει όλα για να ζήσουν μαζί. Να φύγουν μακριά γιατί όταν θα μαθευόταν το μυστικό της ήξεραν ότι θα θανατωθεί.

Παρόλο που τον Αγαπούσε Βαθιά στην πρότασή του "Μπορούμε να ζήσουμε Μαζί Ιωάννα... " απάντησε " Ο πάπας ζήτησε να γίνω Γραμματέας του. Θα κάνω πολύ καλό πλάι του. Έχω αποδεχτεί τον κίνδυνο. Είμαι δεμένη με την ζωή ως Άνδρας... Είμαι Ανεξάρτητη, Ελεύθερη, και μπορώ να φανώ Χρήσιμη... Θες να τ' αφήσω όλα ??? Να ζήσω περιορισμένη ως σύζυγος, μόνο με δουλειές και καθήκοντα ; Συγχώρεσέ με. Σε Αγαπώ... αλλά η θέση μου είναι Εδώ !!! "


Ακόμα και στην εποχή όπου ο Γάμος ήταν θέσφατο, προτίμησε τον άλλο δρόμο... της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ποια η διαφορά της από τις άλλες. Η Γνώση... και η Προσφορά. Όχι ότι δεν θα παντρευόταν με τίποτα, και ιδίως τον άνθρωπο που αγαπούσε, αλλά δεν ήταν επιλογή ζωής. Επιλογή Ζωής αποτελούσε μόνο η Προσφορά... ( που και για μένα είναι ο Μόνος δρόμος του ανθρώπου στην Ζωή).

Και η προσφορά δεν είναι μόνο στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας και στους συγγενείς μας. Η προσφορά δεν έχει κατεύθυνση.... είναι Καθολική. Το αναφέρω αυτό για να το τονίσω σε μερικούς που νομίζουν ότι κάνοντας ένα ή δύο και περισσότερα παιδιά προσφέρουν στην κοινωνία. Οι πιο πολλοί από αυτούς προσφέρουν Αρνητικά στον Άνθρωπο, γιατί το μόνο επίτευγμά τους είναι να "φροντίσουν" την οικογένειά τους και μόνο, και με όποιο τρόπο, στερώντας αγαθά και αξίες από όλους τους Υπόλοιπους.

Τι, είναι αυτό προσφορά ??? Καθαρό Βόλεμα είναι... για να μπορεί να έχει μία εύκολη και "Καταξιωμένη" ζωή, τρέφοντας αυταπάτες Ιδανικού Οικογενειάρχη.


Ακόμα και σήμερα, το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα παντρευτούν για να κάνουν "Οικογένεια" και έτσι καταξιωθούν κοινωνικά. Τα μικρά κοριτσάκια θα παίξουν με τις κούκλες ντύνοντάς τις με νυφικά, θα ντυθούν 10 με 15 φορές παρανυφάκια στην εκκλησία για να αρχίσουν να μπαίνουν στο νόημα, και το μόνο που θα έχουν στο μυαλό τους είναι πως να φορέσουν το μεγάλο Νυφικό στην "Πιο Ευτυχισμένη Μέρα της Ζωής τους". Καθαρός Προσηλυτισμός !!!

Και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Για να μην τις χαρακτηρίσουν Ζαβές Γεροντοκόρες. Και όταν θα το πετύχουν θα το κάνουν με τέτοιο Στόμφο και Επίδειξη.... για να δείξουν πόσο Πολύ "Ευτυχισμένοι" είναι.

Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα της Ζωής τους... και η πιο Ευτυχισμένη Μέρα της Ζωής τους, ακούω συνέχεια από τα μεσημεριανά και αναγουλιάζω. Πως είναι η πιο Ευτυχισμένη μέρα στην Ζωή τους ? Τυχαίνει ???

Ξέρω Γάμους που έχουν γίνει 2 με 3 μέρες μετά από Χαμούς πολύ κοντινών ανθρώπων του Ζευγαριού, ή μετά από θανατηφόρους Σεισμούς και άλλα αρνητικά Γεγονότα. Εκείνη την μέρα δηλαδή είναι η πιο ευτυχισμένη ? Τόσο Αναισθησία και Ανοσία ???

Αλλά εδώ έμαθα ότι καιγόταν όλη η Ελλάδα, και την ίδια ώρα που όλη η Ελλάδα πενθούσε στημένη σε Live μετάδοση των πυρκαγιών σε όλα τα κανάλια, κάπου αλλού, τα κλαρίνα και τα νταούλια βαρούσανε... και τα καλαματιανά και τα τσιφτετέλια συνοδευόταν από Γέλια και ιαχές " Γεια σου Γαμπρέ "... " Να ζήσει η Νύφη "... και άλλα τέτοιου είδους Ευαισθητοποιημένα Καμώματα !!!

Τι, θα χάσουμε το Γλέντι ??? Και τι θα έχουμε να βλέπουμε στο DVD ??? Να λένε ότι ο Γάμος μας ήταν λειψός ???


Άρα, ότι και να γίνεται και ο κόσμος να χαλάει... εμείς θα κάνουμε τον Γάμο που Σχεδιάσαμε και Ονειρευτήκαμε ( Πατίτσας - Χρουσαλά).


Και βέβαια θα ξοδέψουμε τόσα... όσα θα ζούσε κανένα εξάμηνο ένα Ορφανοτροφείο με εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Γιατί ??? Γιατί το Punto που έχουμε, δεν μας κάνει και θέλουμε λιμουζίνα για την Εκκλησία... και μάλιστα Κάμπριο. Θα δώσουμε ένα σωρό λεφτά για να δείξουμε πόσο Ευτυχισμένοι είμαστε.


Θα ήθελα να δω από εδώ και πέρα, πως θα είναι οι Γάμοι ( και δεν μιλάω των πλουσίων αλλά των μικροαστών ) και πόσο θα συνεχιστεί αυτή η Επιδειξιομανία και η ΨευτοΓκλαμουριά μιας Ευτυχισμένης Ζωής.


Παραθέτω την φωτό από τον γάμο του Ιαβέρη ( προηγούμενη Ανάρτηση ) ο οποίος μιλάει συνέχεια για Παιδεία και Γνώση. Ήταν πολύ πετυχημένος οδηγός αγώνων και είχε κονέ με όλες τις εταιρείες αυτοκινήτων. Οπότε στον Γάμο του θα μπορούσε να έχει Τζάμπα... και την πιο Πανάκριβη Λιμουζίνα. Όμως διάλεξε κάτι άλλο. Τι Ντροπή !!! Ολόκληρος Ιαβέρης... θα έλεγε κι' η Θεια μου.

Ήθελα από καιρό να γράψω μία τέτοια ανάρτηση όταν είχα μία συζήτηση με μία φίλη μου... και της έλεγα πως ήρθαμε σε αυτά τα χάλια που περνάμε τώρα.

" Με Punto θα πήγαινες στον Γάμο σου ??? " την ρώτησα... " Εεεε, όχιιιιι με Punto δεν θα πήγαινα με τίποτα !!! "... μου απάντησε.



Αλλά το μεγάλο κλικ για να γράψω την Ανάρτηση μου ήρθε όταν άκουσα την Μάνα μου να εύχεται για ένα μόλις 2 ημερών κοριτσάκι.... " Να σας Ζήσει... Άντε και Νυφούλα !!! ".


Αφού δεν πήραν Παιδεία... (κλικ)



Αν σας άρεσε η ανάρτηση... κάντε κοινοποίηση με το κουμπί Share. Μπορείτε να την στείλετε κατευθείαν με E-mail.... πατώντας "Share", στη συνέχεια το Φακελάκι "E-mail", και τέλος το φακελάκι στα "περισσότερα".


Bookmark and Share


Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: