********* ********************** DSV Blog: 06/27/10

Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

Κλίµα συστηµατικής εκµετάλλευσης των πιο άγριων φόβων, από τους τροµολάγνους, κιτρινιστές της τηλε-ενηµέρωσης...

Μόλις σήμερα το πρωί το έλεγα στην Μάνα μου (από καιρό βέβαια τον Βρίζω.... και φωνάζω να αλλάζει κανάλι) ότι το μόνο που θέλει ο Γλίτσας, είναι να κάνει Υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης... και τίποτα άλλο.

Στα @ρχίδι@ του τους γράφει τους Συνταξιούχους. Τα παρουσιάζει όλα τόσο Απελπιστικά (που δεν μπορούν να γίνουν στην πραγματικότητα) ώστε όταν θα οριστικοποιηθούν βελτιωμένα να πει το συνηθισμένο ποταπό Σλόγκαν " Δώσαμε Μάχη για να γίνουν έτσι".

Σταμάτησε ο Λαζόπουλος και οι Ράδιο Αρβύλα... και έχει αναθαρρήσει ο Συνταξιούχος από τα γεννοφάσκια του "Δημοσιογράφος".

Αλλά τώρα θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Η Κυρία και Η Κυρία έλεγε και ξανάλεγε το πρωί. Και την βρήκα και ιδιαίτερα επιεική.

Εύχομαι να του κοπεί αυτό το Σαρδόνιο χαμόγελο.... της επίπλαστης επιτυχίας. Και ελπίζω η Ελλάδα επιτέλους να αρχίσει να γίνεται σαν τις άλλες τις χώρες, που θα τον είχαν στείλει στο σπίτι του, την επόμενη κιόλας μέρα του " Κονσέρβα Βίντεο ".... με τον κολλητό Νομάρχη.

Και εμείς τον Ανεχόμαστε ακόμα.


Εγώ το έχω τσιμπήσει το υπονοούμενο, και αρκετοί τον έχουν καταλάβει. " Πρέπει να γίνει Εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομίας ", φώναζε πριν μερικούς μήνες. Ποιον να εννοούσε άραγε ? Πάντως είμαι σίγουρος... ότι για καλό και για κακό.... το έχει ράψει από τώρα το κουστούμι. Όχι Παναγιά μου.... δεν θα το αντέξω αυτό.

Ξέρω ότι μερικοί θα πουν ότι έχω γίνει φερέφωνο της Διαμαντάκου. Εμ, αφού τα γράφει καλύτερα από ότι τα σκέφτομαι... τι να κάνω ? Να μην την Αναδημοσιεύσω ?

Πάντως μέχρι τώρα, μόνο 3 άρθρα της έχω αναδημοσιεύσει. Πολλά ? Δεν Νομίζω !!!

Αλλά μαντεύω ότι θα γίνουν πολύ περισσότερα .... αφού έχω την βεβαιότητα, ότι στις μέρες που περνάμε, θα συνεχίζει να γράφει τέτοια Αντιμικροβιακά κείμενα !!!


----------------------------------- Α ρ θ ρ ο ------------------------------------



«Στο εκτελεστικό απόσπασµα στήνει η κυβέρνηση τους εργαζοµένους…» ακούσαµε να λέει νεαρή ρεπόρτερ και, µέχρι να συµπληρώσει τη φράση της «µε το ασφαλιστικό νοµοσχέδιο», µας είχε κοπεί η ανάσα.

Η αλήθεια είναι, και για να µην αδικούµε τη ρεπόρτερ, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να συντονίζεται µε ένα κλίµα συστηµατικής εκµετάλλευσης των πιο άγριων φόβων των εργαζοµένων από τους τροµολάγνους, κιτρινιστές της τηλε-ενηµέρωσης, οι οποίοι αρχίζουν από νωρίς το πρωί να κόβουν τη χολή στο φιλοθέαµον.

«Αποκάλυψη στις 8» έγραφε στην οθόνη του Γιώργου Αυτιά χθες το πρωί, προετοιµάζοντας το κοινό του για καινούργια λαχτάρα.

Οταν ήρθε η ώρα της υποτιθέµενης τροµερής και ολοκαίνουργιας είδησης που αφορούσε πάλι µείωση σύνταξης, ήταν στο πάνελ ο εργατολόγος Μητρόπουλος που αυθορµήτως αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για καινούργια µείωση. Αυτό το ψυχολογικό παιχνίδι, όµως, που προκαλεί πανικό και µούδιασµα στους πιο ευάλωτους και αφελείς, παίζεται εδώ και καιρό µε στόχο φυσικά την τηλεθέαση και το ίµατζ ενός παρουσιαστή που θέλει να παρουσιάζει εαυτόν ως προστάτη του λαού. Προς το παρόν απλώς τον τροµοκρατεί.

«Δεκαπέντε χρόνια τρώνε στο κεφάλι οι γυναίκες», έγραφε στην οθόνη της εκποµπής του πριν από µερικές ηµέρες. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο µε το Ασφαλιστικό και δεν υπάρχει κανείς που να µην πει ότι τα µέτρα είναι σκληρά και αµφιβόλου αποτελέσµατος, αλλά η αντιµετώπισή τους σαν πυρηνικός όλεθρος καταργεί και την τελευταία πιθανότητα αντίδρασης, λαϊκών αγώνων, διεκδίκησης καλύτερων όρων σήµερα, αύριο, τη στιγµή που θα κρίνει ένας λαός µε πολιτική σκέψη και κριτήρια.

Αντιθέτως, διαλύεται κάθε δυνατότητα πολιτικής αντίδρασης όταν οι πολίτες είναι διαλυµένοι ψυχολογικά, µε τον τρόµο να ‘χει παραλύσει κάθε ικµάδα διεκδίκησης, έτοιµους να… πάνε στο εκτελεστικό απόσπασµα, που σηµαίνει ότι η ετυµηγορία έχει βγει, η έφεση έχει απορριφθεί, ο ανώτατος άρχων αρνήθηκε να δώσει χάρη και δεν µένει παρά να κάνουν την προσευχή τους και να περιµένουν τη σφαίρα. Ελεος!

Οσο δύσκολη, αµφίρροπη και σκληρή κι αν είναι η εποχή για τους πολίτες των σύγχρονων δηµοκρατιών, όσο και αν το πεδίο της οικονοµίας µοιάζει να ξεπερνά πλέον τις παλιές µεθόδους κατανόησης και πάλης για ένα καλύτερο αύριο, ακριβώς αυτό είναι και η πρόκληση. Τους µόνους που υπηρετεί ο εγκλωβισµός στον τρόµο και την αδυναµία είναι τους µηχανισµούς της συντήρησης. Και το είδος της τροµολαγνικής τηλεόρασης είναι εις εξ αυτών.


Πηγή : Πόπη Διαμαντάκου - http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4583145

----------------------------------------------------------------------------------

Αλλά όταν μερικοί άνθρωποι είναι στο σκοτάδι... κάποιοι καλοθελητές κλείνουν και τα φώτα. Τους βολεύει εξαιρετικά το ......


Fear of the Dark - Iron Maiden ( Ιδιαίτερα Αγαπημένο !!! )


I am a man who walks alone
And when I'm walking a dark road
At night or strolling through the park

When the light begins to change
I sometimes feel a little strange
A little anxious when it's dark

Fear of the dark, fear of the dark
I have constant fear that something's
always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's
always there





Have you run your fingers down
the wall
And have you felt your neck skin crawl
When you're searching for the light?
Sometimes when you're scared
to take a look
At the corner of the room
You've sensed that something's
watching you

Have you ever been alone at night
Thought you heard footsteps behind
And turned around and no one's there?
And as you quicken up your pace
You find it hard to look again
Because you're sure there's
someone there

Watching horror films the night before
Debating witches and folklores
The unknown troubles on your mind
I know your mind is playing tricks
You sense, and suddenly eyes fix
On dancing shadows from behind

Fear of the dark, fear of the dark
I have constant fear that something's
always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's
always there

When I'm walking a dark road
I am a man who walks alone


Αν σας άρεσε η ανάρτηση... κάντε κοινοποίηση με το κουμπί Share. Μπορείτε να την στείλετε κατευθείαν με E-mail.... πατώντας "Share", στη συνέχεια το Φακελάκι "E-mail", και τέλος το φακελάκι στα "περισσότερα".


Bookmark and Share


Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

Όχι άλλο πανηγυρτζίδικη αισθητική, με χλιδάτους γάµους και βασιλικά βαφτίσια...


Αυτό το άρθρο μου άρεσε πολύ.

Φαίνεται εξάλλου και από την έντονη γραφή που συμπλήρωσα.

Ανησυχώ όμως ιδιαίτερα, γιατί όπως φαίνεται είμαι άνθρωπος που βγάζω ΚΑΙ ΕΓΩ χολή αφού για ακόμα μία φορά ( σε απόλυτο βαθμό αφού μου αρέσουν όλα τον τελευταίο καιρό που τυχαίνει να την διαβάζω ), αναρτώ ένα άρθρο της Πόπης Διαμαντάκου. Και ακόμα μία φορά την βρίσκω ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !!!

Βέβαια το άρθρο, το βρήκα σε ανάρτηση του τρωκτικού, που όπως κάνει εδώ και πολύ καιρό, φρόντισε να κρύψει το όνομα της Διαμαντάκου και να γράψει στην αναφορά της πηγής μόνο τη λέξη "ΝΕΑ".









Και αυτό γιατί σε παλιότερες αναρτήσεις.... διαφωνούσε έντονα μαζί της, λέγοντας ότι τα βάζει με την Κάρυ Μπράντσο του Sex and the City.


Γιατί, δεν είναι κοντοπίθαρη και ξερακιανή???


Τι είναι ? Πανύψηλη και ζουμερή ???





---------------------- Ά ρ θ ρ ο ----------------------------------------------------------

Είναι η πρώτη φορά που το φινάλε µιας τηλεοπτικής σεζόν δεν αφήνει στον λογαριασµό υπόλοιπα για την επόµενη και όποιος το πιστέψει θα βρεθεί πίσω από τις εξελίξεις.

Το µόνο βέβαιο είναι ότι αλλάζει το κοινό, οι ανάγκες του, οι επιθυµίες του και, εποµένως, οφείλει να αλλάξει και η τηλεόραση. Η παλιά, που.....


διαµορφώθηκε για να στηρίξει µια οικονοµία σε ξέφρενη διόγκωση, µια κατανάλωση σε βαθµό υστερίας, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Είναι η τηλεόραση των κακοµαθηµένων τηλεστάρ, µε τους χλιδάτους γάµους και τα βασιλικά βαφτίσια, εκείνη που στήριξε µια σοουµπίζνες της πανηγυρτζίδικης αισθητικής, όπου το έλλειµµα ταλέντου και µόρφωσης διασκεδαζόταν από πληθωρικά µπούστα που γέµιζαν την τηλεοπτική οθόνη, όπου οι παρουσιάστριες είχαν προτεραιότητα τη βλεφαρίδα - κάγκελο και ουδεµία έγνοια για το αν γνωρίζουν στοιχειωδώς την ελληνική – ας αφήσουµε την ιστορία ή τη γεωγραφία.


Και µπορεί η Μαρία Μπεκατώρου να αναδείχθηκε σε σταρ της τηλεοπτικής αφασίας εξωθώντας στα άκρα µέχρις εξαντλήσεώς του το µοντέλο της χαζής παρουσιάστριας, αλλά ακριβώς γι’ αυτό γελοιοποίησε οποιαδήποτε άλλη από τις ακριβοπληρωµένες των µεγάλων καναλιών, δείχνοντας την πραγµατική, περιθωριακή θέση που πρέπει να έχουν.


Απέναντί τους οι επαγγελµατίες της τηλεόρασης έχουν πλέον όχι ένα κοινό µαγεµένο αλλά ένα κοινό θυµωµένο από τη διάψευση των υποσχέσεων που του δόθηκαν όχι µόνο από την πολιτική, αλλά και από µια τηλεόραση που πρoέβαλλε επίµονα και καθιέρωνε τις «νέες αξίες» του εύκολου σουξέ και της γυαλιστερής επιφάνειας.


Η παταγώδης κατάρρευση όλων αυτών αφήνει στην αγορά πλήθος νέους άνεργους ή πενιχρά αµειβόµενους παρά τα πάµπολλα προσόντα τους, εποµένως θέτει σε αµφισβήτηση και τις µέχρι σήµερα µεθόδους της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.


Για παράδειγµα, ο ηµιµαθής παρουσιαστής ή η ξανθιά, αδαής παρουσιάστρια (DSV : Ένα ζευγάρι μου θυμίζει αυτό) αποτέλεσαν τα πρότυπα µιας τηλεόρασης που έστελνε µήνυµα στο κοινό της ότι οι σταρ δεν είναι καλύτεροι από αυτό και ότι µπορεί να έχει σουξέ, όπως κι εκείνοι, χωρίς ούτε ιδιαίτερη µόρφωση ούτε ιδιαίτερα ταλέντα.


Πηγή : Τα Νέα - Πόπη Διαμαντάκου

--------------------------------------------------------------------------------

Και αν συνεχίσει έτσι.... έχω μία λύση. Αυτό που κάναμε την 10ετία του 80 που η κρατική τηλεόραση, ήταν μόνο για τα Σαββατόβραδα, που έπαιζε Ελληνικές Ταινίες.

Ακούγαμε πολλή μουσική.... του Γούστου μας... που δεν μας πουλούσε ποτέ !!!


Γι' αυτό.... αν η τηλεόραση συνεχίζει να ανακυκλώνει σκουπίδια.... μην διστάζετε....


Let the Music Play... - Shannon

We started dancing and love put us into a groove
As soon as we started to move
The music played while our bodies displayed through the dance
Then love picked us up for romance
I thought it was clear
The plan was we would share this feeling just between ourselves
But when the music changed the plan was rearranged
He went to dance with someone else
We started dancing and love put us into our groove
But now he's with somebody new
What does love want me to do
Love said..

Chorus:
Let the music play, he won't get away
Just keep the groove and then he'll come back to you again
Let it play
Let the music play, he won't get away
This groove he can't ignore, he won't leave you anymore





He tried pretending our dance is just a dance but I see
He's dancing his way back to me
Yes he discovered we are truly lovers
Magic from the very start
Cause love just can't we prove
And anytime we move
And even though we danced apart
So we started dancing and love put us into our groove
As soon as we started to move, as soon as we started to move
Love said..

Chorus

He tried pretending our dance is just a dance but I see
He's dancing his way back to me, he's dancing his way back to me
Love said..

Chorus


Αν σας άρεσε η ανάρτηση... κάντε κοινοποίηση με το κουμπί Share. Μπορείτε να την στείλετε κατευθείαν με E-mail.... πατώντας "Share", στη συνέχεια το Φακελάκι "E-mail", και τέλος το φακελάκι στα "περισσότερα".


Bookmark and Share


Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Κυριακή, Ιουλίου 04, 2010

Κοινοποίηση Ανάρτησης απευθείας με E-mail, και στο Facebook...

Η Χαρά κάθε Blogger, είναι να διαβάζεται αυτό που γράφει από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Αν σας αρέσει κάποια Ανάρτηση που διαβάζετε μπορείτε να την διαδώσετε απευθείας με E-mail.... και ακόμα να την κάνετε απευθείας κοινοποίηση στο Facebook. Γίνεται αυτόματα με το κουμπί "Share" που βρίσκεται στο τέλος κάθε Ανάρτησης.

Παρακάτω στις εικόνες δείχνω τα βήματα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει. Είναι πολύ απλά. Με 3 κλικ.... το στέλνετε όπου θέλετε.

Αν δεν μπορείτε να διακρίνετε καλά τις Φωτό.... κάντε κλικ πάνω τους για να κάνετε Μεγέθυνση.

Δοκιμάστε το σε μία Ανάρτηση που σας Άρεσε ( Αν υπάρχει ).


Ευχαριστώ Πολύ.





Βήματα για κοινοποίησή με E-mail και στο Facebook...













Σάββατο, Ιουλίου 03, 2010

Argentina... We love you Anyway !!!




Όταν ο Χρήστος Ξανθάκης ανάρτησε το παρακάτω βίντεο... έγραψε " Η υγιέστερη, μέχρι στιγμής, αντίδραση στην καταραμένη Βουβουζέλα! "

Συμφωνώ απόλυτα. Από τα πιο όμορφα Βίντεο !!!





Αν σας άρεσε η ανάρτηση... κάντε κοινοποίηση με το κουμπί Share. Μπορείτε να την στείλετε κατευθείαν με E-mail.... πατώντας "Share", στη συνέχεια το Φακελάκι "E-mail", και τέλος το φακελάκι στα "περισσότερα".


Bookmark and Share


Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Είμαι Ανεξάρτητη, Ελεύθερη, και μπορώ να φανώ Χρήσιμη...

Η Φωτό είναι από την ταινία Πάπισσα Ιωάννα.

Μία γυναίκα, που από δίψα για μάθηση και ελεύθερο πνεύμα τόλμησε σε μικρή ηλικία να το σκάσει από το σπίτι της γιατί ήξερε ότι ως γυναίκα θα καταλήξει το πολύ... Σύζυγος.

Αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε άντρα για να μπει στην Ιερατική σχολή για να σπουδάσει, και με την αξία της έφτασε να γίνει και Πάπας (Τα έγγραφα της Παπικής Ιστορίας δεν γράφουν τίποτα τέτοιο, αλλά φήμες λένε ότι ήταν η 1η και η τελευταία γυναίκα πάπας).

Ήξερε από την αρχή ότι κινδύνευε η Ζωή της (στο τέλος που αποκαλύφθηκε το μυστικό της την λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου) αλλά ο σκοπός ζωής για Προσφορά... αψηφούσε κάθε κίνδυνο.

Ερωτεύτηκε σε νεαρή ηλικία έναν Άνδρα δυνατά, και λόγω της ζωής της (ως Άντρας) ήταν και η μοναδική της Αγάπη. Όταν ήταν Γραμματέας του πάπα, βρεθήκανε ξανά με τον Έρωτά της... και εκείνος της πρότεινε να τα παρατήσει όλα για να ζήσουν μαζί. Να φύγουν μακριά γιατί όταν θα μαθευόταν το μυστικό της ήξεραν ότι θα θανατωθεί.

Παρόλο που τον Αγαπούσε Βαθιά στην πρότασή του "Μπορούμε να ζήσουμε Μαζί Ιωάννα... " απάντησε " Ο πάπας ζήτησε να γίνω Γραμματέας του. Θα κάνω πολύ καλό πλάι του. Έχω αποδεχτεί τον κίνδυνο. Είμαι δεμένη με την ζωή ως Άνδρας... Είμαι Ανεξάρτητη, Ελεύθερη, και μπορώ να φανώ Χρήσιμη... Θες να τ' αφήσω όλα ??? Να ζήσω περιορισμένη ως σύζυγος, μόνο με δουλειές και καθήκοντα ; Συγχώρεσέ με. Σε Αγαπώ... αλλά η θέση μου είναι Εδώ !!! "


Ακόμα και στην εποχή όπου ο Γάμος ήταν θέσφατο, προτίμησε τον άλλο δρόμο... της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ποια η διαφορά της από τις άλλες. Η Γνώση... και η Προσφορά. Όχι ότι δεν θα παντρευόταν με τίποτα, και ιδίως τον άνθρωπο που αγαπούσε, αλλά δεν ήταν επιλογή ζωής. Επιλογή Ζωής αποτελούσε μόνο η Προσφορά... ( που και για μένα είναι ο Μόνος δρόμος του ανθρώπου στην Ζωή).

Και η προσφορά δεν είναι μόνο στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας και στους συγγενείς μας. Η προσφορά δεν έχει κατεύθυνση.... είναι Καθολική. Το αναφέρω αυτό για να το τονίσω σε μερικούς που νομίζουν ότι κάνοντας ένα ή δύο και περισσότερα παιδιά προσφέρουν στην κοινωνία. Οι πιο πολλοί από αυτούς προσφέρουν Αρνητικά στον Άνθρωπο, γιατί το μόνο επίτευγμά τους είναι να "φροντίσουν" την οικογένειά τους και μόνο, και με όποιο τρόπο, στερώντας αγαθά και αξίες από όλους τους Υπόλοιπους.

Τι, είναι αυτό προσφορά ??? Καθαρό Βόλεμα είναι... για να μπορεί να έχει μία εύκολη και "Καταξιωμένη" ζωή, τρέφοντας αυταπάτες Ιδανικού Οικογενειάρχη.


Ακόμα και σήμερα, το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα παντρευτούν για να κάνουν "Οικογένεια" και έτσι καταξιωθούν κοινωνικά. Τα μικρά κοριτσάκια θα παίξουν με τις κούκλες ντύνοντάς τις με νυφικά, θα ντυθούν 10 με 15 φορές παρανυφάκια στην εκκλησία για να αρχίσουν να μπαίνουν στο νόημα, και το μόνο που θα έχουν στο μυαλό τους είναι πως να φορέσουν το μεγάλο Νυφικό στην "Πιο Ευτυχισμένη Μέρα της Ζωής τους". Καθαρός Προσηλυτισμός !!!

Και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Για να μην τις χαρακτηρίσουν Ζαβές Γεροντοκόρες. Και όταν θα το πετύχουν θα το κάνουν με τέτοιο Στόμφο και Επίδειξη.... για να δείξουν πόσο Πολύ "Ευτυχισμένοι" είναι.

Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα της Ζωής τους... και η πιο Ευτυχισμένη Μέρα της Ζωής τους, ακούω συνέχεια από τα μεσημεριανά και αναγουλιάζω. Πως είναι η πιο Ευτυχισμένη μέρα στην Ζωή τους ? Τυχαίνει ???

Ξέρω Γάμους που έχουν γίνει 2 με 3 μέρες μετά από Χαμούς πολύ κοντινών ανθρώπων του Ζευγαριού, ή μετά από θανατηφόρους Σεισμούς και άλλα αρνητικά Γεγονότα. Εκείνη την μέρα δηλαδή είναι η πιο ευτυχισμένη ? Τόσο Αναισθησία και Ανοσία ???

Αλλά εδώ έμαθα ότι καιγόταν όλη η Ελλάδα, και την ίδια ώρα που όλη η Ελλάδα πενθούσε στημένη σε Live μετάδοση των πυρκαγιών σε όλα τα κανάλια, κάπου αλλού, τα κλαρίνα και τα νταούλια βαρούσανε... και τα καλαματιανά και τα τσιφτετέλια συνοδευόταν από Γέλια και ιαχές " Γεια σου Γαμπρέ "... " Να ζήσει η Νύφη "... και άλλα τέτοιου είδους Ευαισθητοποιημένα Καμώματα !!!

Τι, θα χάσουμε το Γλέντι ??? Και τι θα έχουμε να βλέπουμε στο DVD ??? Να λένε ότι ο Γάμος μας ήταν λειψός ???


Άρα, ότι και να γίνεται και ο κόσμος να χαλάει... εμείς θα κάνουμε τον Γάμο που Σχεδιάσαμε και Ονειρευτήκαμε ( Πατίτσας - Χρουσαλά).


Και βέβαια θα ξοδέψουμε τόσα... όσα θα ζούσε κανένα εξάμηνο ένα Ορφανοτροφείο με εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Γιατί ??? Γιατί το Punto που έχουμε, δεν μας κάνει και θέλουμε λιμουζίνα για την Εκκλησία... και μάλιστα Κάμπριο. Θα δώσουμε ένα σωρό λεφτά για να δείξουμε πόσο Ευτυχισμένοι είμαστε.


Θα ήθελα να δω από εδώ και πέρα, πως θα είναι οι Γάμοι ( και δεν μιλάω των πλουσίων αλλά των μικροαστών ) και πόσο θα συνεχιστεί αυτή η Επιδειξιομανία και η ΨευτοΓκλαμουριά μιας Ευτυχισμένης Ζωής.


Παραθέτω την φωτό από τον γάμο του Ιαβέρη ( προηγούμενη Ανάρτηση ) ο οποίος μιλάει συνέχεια για Παιδεία και Γνώση. Ήταν πολύ πετυχημένος οδηγός αγώνων και είχε κονέ με όλες τις εταιρείες αυτοκινήτων. Οπότε στον Γάμο του θα μπορούσε να έχει Τζάμπα... και την πιο Πανάκριβη Λιμουζίνα. Όμως διάλεξε κάτι άλλο. Τι Ντροπή !!! Ολόκληρος Ιαβέρης... θα έλεγε κι' η Θεια μου.

Ήθελα από καιρό να γράψω μία τέτοια ανάρτηση όταν είχα μία συζήτηση με μία φίλη μου... και της έλεγα πως ήρθαμε σε αυτά τα χάλια που περνάμε τώρα.

" Με Punto θα πήγαινες στον Γάμο σου ??? " την ρώτησα... " Εεεε, όχιιιιι με Punto δεν θα πήγαινα με τίποτα !!! "... μου απάντησε.



Αλλά το μεγάλο κλικ για να γράψω την Ανάρτηση μου ήρθε όταν άκουσα την Μάνα μου να εύχεται για ένα μόλις 2 ημερών κοριτσάκι.... " Να σας Ζήσει... Άντε και Νυφούλα !!! ".


Αφού δεν πήραν Παιδεία... (κλικ)



Αν σας άρεσε η ανάρτηση... κάντε κοινοποίηση με το κουμπί Share. Μπορείτε να την στείλετε κατευθείαν με E-mail.... πατώντας "Share", στη συνέχεια το Φακελάκι "E-mail", και τέλος το φακελάκι στα "περισσότερα".


Bookmark and Share


Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Πες μου πόσο θα κρατήσει, ο ήλιος απ τη δύση, στο αρχιπέλαγος...

Αυτό το τραγούδι με Μαγεύει... με Ταξιδεύει... με Αγαλλιάζει !!!

Το άκουσα αμέτρητες φορές από χθες ( τυχαία ).... και είπα να το ξαναβάλω.... για να μου θυμίζει αυτή την Ομορφιά.... που παίρνει η Ψυχή όταν το Ακούει.


" Μου μιλάς βρίσκω άγνωστες φωνές, λέξεις μυστικές....... "


Αρχιπέλαγος...

Βιαστικό βήμα, μοιάζεις με κύμα
Με χτυπάς νιώθω σαν μικρό σκαρί μες στην ταραχή
Σ' άλλη γη ξένη, η καρδιά μένει
Μου μιλάς νιώθω άγνωστες φωνές λέξεις μυστικές

Söyle aşkın yurdu nerde
gözünde sunerde sevgide ümit
söyle ne kadar sürecek
batının güneşi ufukta ışık


Φωτεινό βλέμμα, νιώθω το αίμα
Με κοιτάς βρίσκω όσα μου 'χουν πει μύθοι μαγικοί
Σ' άλλη γη ξένη, η καρδιά μένει
Μου μιλάς βρίσκω άγνωστες φωνές λέξεις μυστικές





Söyle aşkın yurdu nerde
gözünde sunerde sevgide ümit
söyle ne kadar sürecek
batının güneşi ufukta ışık

Πες μου ποια είναι η πατρίδα
Του έρωτα η ελπίδα, στα μάτια σου το φως
Πες μου πόσο θα κρατήσει
Ο ήλιος απ τη δύση, στο αρχιπέλαγος...


Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Πασχάλης Τερζής & Μαρίνα Μανωλάκου ( Ντουέτο )