********* ********************** DSV Blog: ΠΡΟΣΟΧΗ : Κατσαρίδες στο Facebook by DSV .............................. ( Touchαριδικτόνο Νο2 )

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κατσαρίδες στο Facebook by DSV .............................. ( Touchαριδικτόνο Νο2 )



Το 2ο μέρος της Σήμερα... από μία πολύ ωραία Πηγή για τους Hackers...





Κοινωνικό Προφίλ στην Κουλτούρα των Hacker

Όπως στις περισσότερες κουλτούρες χωρίς οικονομική δραστηριότητα, έτσι και στον κόσμο του hacking μετράει η φήμη και η αναγνωρισιμότητα. Προσπαθείς να λύσεις ενδιαφέροντα προβλήματα, αλλά το πόσο χρήσιμα είναι, και το αν οι λύσεις σου είναι καλές, είναι κάτι που θα το κρίνουν τα κατοχυρωμένα μέλη της κοινωνίας.

Παρομοίως, όταν "παίζεις" το "παιχνίδι" του hacking, μαθαίνεις να "κρατάς σκορ" σύμφωνα με το τί νομίζουν οι άλλοι hackers για σένα (για αυτό το λόγο δεν είσαι hacker, μέχρι άλλοι hackers να σε αποκαλέσουν έτσι). Αυτό αποκρύπτεται από το γεγονός ότι το hacking είναι δουλειά που γίνεται απόμερα.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος του hacking είναι αυτό που οι κοινωνιολόγοι ονομάζουν κουλτούρα δώρων. Σε αυτή, δεν γίνεσαι αναγνωρίσιμος με το να κατακτείς άλλους ανθρώπους, ούτε με το να είσαι όμορφος, ούτε με το να έχεις πράγματα που θέλουν οι άλλοι, αλλά με το να δίνεις πράγματα. Συγκεκριμένα, με το να δίνεις τον χρόνο σου, τη δημιουργικότητά σου, και τα αποτελέσματα των ικανοτήτων σου.

Υπάρχουν πέντε βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σε σέβονται οι hackers:

1. Γράφε λογισμικό ανοικτού κώδικα

Το πρώτο (το πιο σημαντικό και το πιο παραδοσιακό) είναι να γράφεις προγράμματα τα οποία οι hackers να βρίσκουν διασκεδαστικά, ή χρήσιμα, και να δίνεις ελεύθερα τον κώδικα των προγραμμάτων, ώστε η κοινότητα των hacker να τον διαβάζει και να τον χρησιμοποιεί.

(Παλαιότερα, αυτό το αποκαλούσαμε "ελεύθερο λογισμικό", αλλά αυτό προκαλούσε τη σύγχυση πολλών ανθρώπων οι οποίοι δεν διερμήνευαν σωστά τη λέξη "ελεύθερο". Οι περισσότεροι από εμάς, τώρα προτιμούμε τον όρο "λογισμικό ανοικτού κώδικα" .)

Οι "ημίθεοι" στον κόσμο του hacking είναι άνθρωποι που έχουν γράψει μεγάλα, χρήσιμα προγράμματα τα οποία έχουν διαδώσει ευρέως, και έτσι τώρα όλοι τα χρησιμοποιούν.

Εδώ, αξίζει να αναφέρω μια σημαντική ιστορική αλήθεια. Ενώ οι κοινότητα των hacker σχεδόν πάντα αποτελούνταν από προγραμματιστές ανοικτού κώδικα, πριν τα μέσα του 1990, οι περσσότεροι hackers, έγραφαν κυρίως κλειστό κώδικα. Αυτό ίσχυε μέχρι τη συγγραφή της πρώτης έκδοσης του παρόντος εγγράφου , το 1996. Μετά το 1997, η κατάσταση αυτή άλλαξε ριζικά. Σήμερα, "η κοινωνία των hacker" και οι "προγραμματιστές ανοικτού κώδικα" αποτελούν δύο περιγραφές της ίδιας κουλτούρας και του ίδιου πληθυσμού - αλλά αξίζει να θυμόμαστε πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι.

2. Βοήθησε στον έλεγχο και στην αποσφαλμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα

Πολύ σημαντικό θεωρείται το έργο των ανθρώπων που κάθονται και αποσφαλματώνουν λογισμικό ανοικτού κώδικα. Σε αυτόν τον ατελή κόσμο, θα ξοδέψουμε πολύ από τον χρόνο μας στην φάση της αποσφαλμάτωσης των προγραμμάτων. Για αυτό οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα θεωρούν πως οι καλοί εθελοντές ελεγκτές beta επιπέδου (που ξέρουν πώς να περιγράφουν τα λάθη καθαρά, να επικεντρώνονται στο πρόβλημα, να είναι σύντομοι και περιεκτικοί, και έχουν όρεξη να βοηθήσουν) αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Ακόμα και ένας τους μπορεί να κάνει τη διαφορά στη φάση της αποσφαλμάτωσης, η οποία είναι εξουθενωτική, δυσάρεστη και δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αν είσαι αρχάριος, δοκίμασε να βρεις ένα πρόγραμμα υπό ανάπτυξη το οποίο σε ενδιαφέρει, και γίνε ένας καλός ελεγκτής beta επιπέδου. Υπάρχει μια φυσική πρόοδος από το να βοηθάς στον έλεγχο προγραμμάτων, στο να βοηθάς στην αποσφαλμάτωσή τους και τέλος, στην τροποποίησή τους. Θα μάθεις πολλά με αυτόν τον τρόπο, και θα αναπτύξεις καλές σχέσεις με ανθρώπους, τη βοήθεια των οποίων θα χρειαστείς αργότερα.

3. Δημοσίευε χρήσιμες πληροφορίες

Ένα άλλο καλό πράγμα είναι να συλλέγεις και να φιλτράρεις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σε ιστοσελίδες ή έγγραφα όπως λίστες Συχνά Υποβαλλόμενων Ερωτήσεων (FAQ), και να τις κοινοποιείς.

Οι συντηρητές σημαντικών FAQ χαίρουν τόσου σεβασμού, σχεδόν όσο οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα.

4. Βοήθησε στη διατήρηση της υποδομής

Η κοινότητα των hacker (και η τεχνική ανάπτυξη του Internet) τρέχει από εθελοντές. Υπάρχει πολλή, απαραίτητη, αλλά δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση της υποδομής - η διαχείρηση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οργάνωση ομάδων συζητήσεων, η διατήρηση ηλεκτρονικών τοποθεσιών που αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες λογισμικού, η ανάπτυξη των RFC, και άλλα τεχνικά καθήκοντα.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτού του είδους τις δουλειές χαίρουν μεγάλου σεβασμού, διότι όλοι γνωρίζουν πως αυτές οι εργασίες είναι τεράστιες σπατάλες χρόνου και δεν είναι τόσο διασκεδαστικές, όσο το να "παίζεις" με κώδικα. Το να τις κάνεις δείχνει αφοσίωση.

5. Υπηρέτησε την κουλτούρα των hacker, καθεαυτή

Τέλος, μπορείς να υπηρετήσεις και να διαδώσεις την κουλτούρα καθεαυτή (για παράδειγμα, γράφοντας ένα εύστοχο δοκίμιο για το πώς να γίνεις hacker :-)). Αυτό δεν είναι κάτι που θα κάνεις μέχρι να γίνεις γνωστός για κάποιο/κάποια από τα τέσσερα πρώτα.

Η κοινότητα των hacker δεν έχει ακριβώς αρχηγούς, αλλά έχει "σοφούς", ιστορικούς και εκπροσώπους. Αν είσαι για πολύ καιρό μέσα στα πράγματα, μπορεί να γίνεις ένας από αυτούς. Πρόσεξε: Οι hackers δεν εμπιστεύονται εγωιστές και ανθρώπους που θέλουν να τραβάνε την προσοχή. Έτσι, αντί να το επιδιώκεις συνεχώς, πρέπει να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και να τους κάνεις να σε εμπιστεύονται.

Πηγή ...

Στο επόμενο το 3ο και τελευταίο μέρος.
Συνεχίζεται...)

Ξανά ... μουσική για Χακάρισμα ..... Πουτάνα όλααααααα ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: