********* ********************** DSV Blog: DSV VS Ακρίτα και ο Αδύναμος κρίκος ....

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011

DSV VS Ακρίτα και ο Αδύναμος κρίκος ....

Παραθέτω την έντονη στιχομυθία που έγινε σήμερα για το γνωστό θέμα ... μεταξύ Εμού και της κ. Ακρίτας.

Σήμερα τα έβαλα με την Εδεμούλα του 45% ... δεν άντεξα ...








--------------------------------------------------------

DSV

Κυρία Ακρίτα…
Σας μιλώ ως πρώην «φίλος» δικός σας… Θαυμαστής της Πέμης και πολύ καλός φίλος του Πέτρου …
Σας μιλώ επίσης και ως Πληροφορικάριος από το 89 που σπούδασα και το www βγήκε το 1993 – 94.
Το Internet βγήκε από τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο για στρατιωτικούς λόγους …
Η Σάχλα που αναφέρετε είναι μέσα στα πλαίσια του κώδικα επικοινωνίας του Internet… γιατί δεν είναι Ούτε εφημερίδα ούτε περιοδικό, ούτε TV ούτε Ράδιο …
Αντίστοιχοι διάσημοι σαν τον Πέτρο και εσάς μιλάνε πιο Σαχλά.. Πιο Ελεύθερα θα το έλεγα εγώ …
Οι δηλώσεις σας για το Next Top Model που με άφησαν Ενεό και με θαυμασμό στο πρόσωπό σας… πολλοί πιστεύω ότι θα τις χαρακτήριζαν σαχλές …
Έχω 2 αναρτήσεις που μιλάω για το Internet και το Fb που μπορώ να σας στείλω.. και λόγω της έκτασης του θέματος ετοιμάζω μία Ολοκληρωμένη που θα πω τις απόψεις μου ως Καθηγητής Πληροφορικής.
Αν θέλετε μπορώ να σας την στείλω προσωπικώς !!!
Με Εκτίμηση
Δημήτρης Σ. Βαλατσός
DSV


ΑΚΡΙΤΑ

Διαβάστε την ιστορία μέσα από το πρίσμα του Νίκου Τσιφόρου. Είναι πολλά τα βιβλία του, αξίζει να τα προμηθευτείτε αν δεν τα έχετε ήδη. Ο Τσιφόρος, εκτός από ευθυμογράφος και σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, ήταν ένας λόγιος, ένας διανοούμενος ολκής! Στα βιβλία αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένα τα ιστορικά γεγονότα, αλλά με τόσο αιρετικό, τόσο ανατρεπτικό χιούμορ που – ενώ τα χώνει σε πολιτικούς, παπάδες και άλλους φορείς εξουσίας – δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς σε ένα κείμενο, ακραίο μεν, εκτυφλωτικά λαμπερό δε!

Δεν μιλάω λοιπόν πουθενά στο δικό μου κείμενο (πουθενά, όμως!, για politically correct – και άλλα συμπαθή ή μη κλισέ! Τοποθετούμαι αποκλειστικά και μόνον στην ποιότητα του αστεϊσμού: Σε κάποιους μπορεί να φάνηκε ξεκαρδιστικό, εμένα μου φάνηκε σαχλό. Αυτό πιστεύω, αυτό θεωρώ, αυτό επώνυμα εδώ καταθέτω! Το χιούμορ- όπως και η τέχνη – είναι υποκειμενική υπόθεση, αν δεν με απατά η ασθενής μνήμη μου!


DSV

Ο Τσιφόρος δεν είχε δει ούτε Υπολογιστή … πόσο μάλλον Internet.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα κ. Ακρίτα… και καλό είναι αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε εμείς, να τα παρακολουθούμε για να μπορούμε και να τα σχολιάζουμε αναλόγως …
Ευτυχώς που έχω μαθητές από το δημοτικό… έως και 60 χρονών και βλέπω τι γίνεται και μπορώ να πληροφορώ …
DSV



ΑΚΡΙΤΑ

Κύριε Βαλατσέ, το γεγονός ότι ο Τσιφόρος δεν είχε δει «ούτε υπολογιστή… πόσο μάλλον internet»,όπως γράφετε, ακυρώνει την συγγραφική διαδρομή του; Αν η τέχνη χωρίζεται π.δ. και μ.δ (όπου «δέλτα»+διαδίκτυο) τότε να στείλουμε εις το πυρ το εξώτερον κι άλλους μεγάλους που διέπρεψαν στο χιούμορ. Από Oscar Wilde μέχρι Αριστοφάνη… Και μια που πιάνουμε δουλειά, μπορούμε να επεκταθούμε και στην π.δ. και μ.δ. πεζογραφία, ποίηση και δεν συμμαζεύεται!
Για τον Πέτρο είπα απλώς ότι δεν βρήκα έξυπνο το σχόλιο του! Ότι τον έχω για καλύτερα πράγματα! Αν θέλετε να ποινικοποιήσετε μια υποκειμενική άποψη, αναφαίρετο το δικαίωμα σας! Κι επίσης έγραψα ότι δεν στέκει το επειχείρημά του «με τους φίλους μου ήμουνα» γιατί στο φατσοβιβλίο δεν έχουμε τους φίλους μας που τους ξέραμε κι απο χτες! Εκτός αν τσιμπήσουμε στην αμερικανιά του Zukenberg τύπου «ädd a friend»!


DSV

Όχι κ. Ακρίτα…
Και σας τόνισα από την αρχή ότι σας είχα και εσάς «φίλη»…
Απλά οι κώδικες του Internet ( που να δείτε τα παιδιά του γυμνασίου ) είναι εντελώς διαφορετική από τα βιβλία ή τις περγαμηνές που έγραφαν οι Αρχαίοι.
Στο Inernet η λέξη Π…. ( λαϊκός όρος του Αντρικού Μορίου ) γράφεται κανονικά και δεν αποτελεί πρόκληση και βρισιά.
Το Internet είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΟ… που αντί να του «Βάζουμε κανόνες» καλό είναι και να τους μαθαίνουμε πριν κάνουμε κριτική για κάτι που δεν γνωρίζουμε …
Είναι σαν να κάνω εγώ κριτική για τα σενάριά σας… Δεν έχω ιδέα από σενάρια… παρά μόνο ότι τα βλέπω ψηφιοποιημένα στην TV και στο Σινεμά !!!
Δεν μιλάω ποτέ για κάτι… όταν δεν το γνωρίζω καλά. Οπότε αυτό που είναι Σάχλα για Εσάς για τους κανόνες του Internet αποτελεί κλασσικό αστεΙσμό που προσωπικά τον Διασκέδασα… γιατί κατάλαβα πως γράφτηκε !!!
Ευχαριστώ για τον Χρόνο σας …
( Τα τρία !!! Internetικά και αυτά. Στα βιβλία αρκεί το 1ο… και απαγορεύονται τα άλλα 2 )


ΑΚΡΙΤΑ

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες! Δεν γνώριζα ειλικρινά τις διαφορές μεταξύ περγαμηνής και excel 2010. Είχα την εντύπωση πως όλοι κάνουν ότι κι εγώ: Παίρνουν ένα ρόπαλο και κοπανάνε το πληκτρολόγιο!
Κι επειδή όπως λέτε:
«Το Internet είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΟ…»
Θα σας παρακαλούσα θερμά να μην φωνάζετε μες το αυτί μου! Γιατί ίσως εσείς δεν γνωρίζετε ότι τα κεφαλαία γράμματα στο διαδικτυακό «γλωσσάρι» είναι σαν να φωνάζετε στον χρήστη/συνομιλητή σας!
Τέλος, γράφετε:
«Οπότε αυτό που είναι Σάχλα για Εσάς για τους κανόνες του Internet αποτελεί κλασσικό αστεΙσμό που προσωπικά τον Διασκέδασα… γιατί κατάλαβα πως γράφτηκε !!!»
Μην το κουράζουμε άλλο, φίλε μου! Είναι βέβαιο ότι εσείς κι εγώ δεν θα γελάσουμε ποτέ στην ίδια κωμωδία… Ούτε καν στο ίδιο δράμα…
Ευχαριστώ για την επικοινωνία!


DSV

Σιγά μην το κουράσω άλλο ...

Δεν το προσπαθώ παραπάνω σε κάποιον που έχει μάθει ότι τα κεφαλαία είναι φωνές ... όταν αυτό είχε επικρατήσει σε forums γιατί τα κεφαλαία απαγορευόταν ...

Γι' αυτό τα κεφαλαία επικράτησαν ως δυνατοί Ήχοι. Επειδή πραγματικά "ηχούσαν" ως παράσιτα ...

Αλλά και αυτό Νομίζετε ότι το Γνωρίζετε .... και μου το λέτε με το γνωστό πολύξερο ύφος σας ...

Λυπάμαι πολύ ... αλλά διαδικτυακά είστε ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: