********* ********************** DSV Blog: Hackers - Crackers - Internet & ANONYMOUS ...

Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2012

Hackers - Crackers - Internet & ANONYMOUS ...



Με την διάσταση που έχει πάρει ο ακτιβισμός των ANONYMOUS ... ανεβάζω ξανά μια παλιότερη ανάρτηση για να εξηγηθεί το θέμα του Hacking ...

-----------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011


Το Υποσχέθηκα ... και άρχισα να το Υλοποιώ ...

Θα πάρει πολύ χρόνο ... για να γίνει Σωστή και Εμπεριστατωμένη Έρευνα ...

Το 1ο μέρος της Σήμερα... από μία πολύ ωραία Πηγή για τους Hackers...

Εγώ απλά έβαλα bold εκεί που νόμιζα ...



Πώς να γίνεις Hacker - Μέρος 1ο

• Σάββατο, 9 Ιουνίου 2007 1:22 μμ
• 6 σχόλια
• Tags: επιστήμη, τεχνολογία

Το άρθρο που σας παρουσιάζω είναι ελεύθερη μετάφραση της δημοσίευσης «How to become a Hacker» του Eric Steven Raymond. Η πρωτότυπη δημοσίευση στην Αγγλική είναι διαθέσιμη εδώ.

Τι είναι ένας Hacker.

Στο λεξικό της αργκό (JargonFile) θα βρείτε πλήθος ερμηνειών του όρου hacker. Οι περισσότερες σχετίζονται με τεχνικές ικανότητες και έφεση στην επίλυση προβλημάτων και στην υπέρβαση ορίων. Αν, όμως, θέλεις να μάθεις πώς θα γίνεις ένας hacker, τότε σε δύο μόνο από όλες τις ερμηνείες αξίζει να σταθείς.

Υπάρχει μια κοινότητα, με κοινή κουλτούρα, έμπειρων προγραμματιστών και δικτυάδων που εμφανίστηκε πριν από πολλές δεκαετίες, την εποχή των πρώτων time-sharing μινι υπολογιστών και στην απαρχή του ARPAnet. Στα μέλη της κοινότητας αυτής οφείλουμε τον όρο hacker.


Οι Hackers έχτισαν το Internet. Οι Hackers έκαναν το λειτουργικό σύστημα Unix αυτό που είναι σήμερα. Οι Hackers τρέχουν το Usenet. Οι Hackers έκαναν τον Παγκόσμιο Ιστό να λειτουργήσει. Αν είσαι μέρος αυτής της κουλτούρας, αν έχεις συνεισφέρει σε αυτή και οι άλλοι που έχουν συνεισφέρει το γνωρίζουν αυτό και σε αποκαλούν hacker, τότε είσαι ένας hacker.

Ο όρος hacker δεν αναφέρεται αποκλειστικά στον τομέα των υπολογιστών. Πολλοί έχουν τη νοοτροπία του hacker και σε άλλους τομείς, όπως στα ηλεκτρονικά ή στη μουσική.

Μάλιστα, μπορεις να βρεις τη στάση αυτή στα υψηλότερα επίπεδα των επιστημών ή της τέχνης. Οι προγραμματιστές hackers θα αναγνωρίσουν αυτές τις αδελφές ψυχές και αλλού, και θα τις αποκαλέσουν hackers. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η φύση του hacker είναι πραγματικά ανεξάρτητη από το αντικείμενο εργασίας του hacker. Στο υπόλοιπο κείμενο, όμως, εμείς θα εστιάσουμε στις δεξιότητες και στη στάση των προγραμματιστών hackers, και στις παραδόσεις που μοιράζεται αυτή η κοινή κουλτούρα που γέννησε τον όρο hacker.


Πρέπει, όμως, να σταθώ και σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων που αποκαλλούν δυνατά τους εαυτούς τους hackers, αλλά δεν είναι. Οι άνθρωποι αυτοί, εισβάλλουν σε υπολογιστές και παραβιάζουν τηλεφωνικά κέντρα. Οι αλληθινοί hackers τους αποκαλλούν «crackers» και δε θέλουν να έχουν σχέσεις με αυτούς.

Οι αληθινοί hackers θεωρούν τους crackers τεμπέληδες, ανεύθυνους, και όχι ιδιαίτερα έξυπνους. Αντιλέγουν δε ότι η ικανότητα να παραβιάσεις την ασφάλεια ενός συστήματος δε σε κάνει hacker όπως ακριβώς η ικανότητα να ξεκινήσεις χωρίς κλειδιά ένα αυτοκίνητο, απλά ενώνοντας τα κατάλληλα καλώδια, δε σε κάνει μηχανικό αυτοκινήτων.

Δυστυχώς, πολλοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς χρησιμοποιήσαν λανθασμένα τον όρο hacker, για να περιγράψουν τους crackers. Περιττό να πω πόσο εκνευρίζονται οι hackers με αυτό.

Η βασική διαφορά είναι η εξής: οι hackers χτίζουν πράγματα, ενώ οι crackers τα γκρεμίζουν.


Αν επιθυμείς να γίνεις hacker συνέχισε να διαβάζεις. Αν επιθυμείς να γίνεις cracker τότε μπορείς να διαβάσεις την ομάδα συζητήσεων alt.2600 και να προετοιμαστείς για τις ποινικές διώξεις που θα αντιμετωπίσεις όταν ανακαλύψεις ότι δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νόμιζες ότι είσαι. Δε θα πω τίποτα άλλο για τους crackers.

(Συνεχίζεται...)

Πώς να γίνεις Hacker - Μέρος 2ο

• Σάββατο, 9 Ιουνίου 2007 4:31 μμ
• 10 σχόλια
• Tags: επιστήμη, τεχνολογία

Το άρθρο που σας παρουσιάζω είναι ελεύθερη μετάφραση της δημοσίευσης «How tobecome a Hacker» του Eric Steven Raymond. Η πρωτότυπη δημοσίευση στην Αγγλική είναι διαθέσιμη εδώ.

Η ιδεολογία των Hacker

Οι hackers λύνουν προβλήματα και χτίζουν πράγματα, και πιστέυουν στην ελευθερία και στην εθελοντική αμοιβαία βοήθεια. Για να γίνεις αποδεκτός ως hacker, πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις αυτή την ιδεολογία. Και για να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις αυτή την ιδεολογία, πρέπει πραγματικά να την πιστεύεις.

Αλλά αν συμπεριφέρεσαι σαν hacker με μόνο σκοπό να γίνεις αναγνωρίσιμος, θα χάσεις τον σκοπό σου. Να γίνεις ο τύπος ανθρώπου που πιστέυει σε αυτά τα πράγματα, είναι σημαντικό για εσένα - για να βοηθηθείς και για να έχεις ένα κίνητρο. Όπως με όλες τις δημιουργικές τέχνες, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γίνεις δάσκαλος, είναι να εμπεδώσεις το σκεπτικό των δασκάλων, όχι απλώς διανοητικά, αλλά επίσης συναισθηματικά.

Ή, όπως το θέτει το μοντέρνο ποίημα Ζεν :
Για να ακολουθήσεις το μονοπάτι:
κοίταξε το Δάσκαλο,
ακολούθησε το Δάσκαλο,
περπάτησε με το Δάσκαλο,
δες μέσα από το Δάσκαλο,
γίνε ο Δάσκαλος.


Έτσι, αν θέλεις να είσαι hacker, επανέλαβε τα ακόλουθα μέχρι να τα πιστέψεις:

1. Ο κόσμος είναι γεμάτος από διασκεδαστικά προβλήματα που περιμένουν να λυθούν.

Το να είσαι hacker είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά είναι ένα είδος διασκέδασης που απαιτεί πολλή προσπάθεια. Η προσπάθεια απαιτεί κίνητρο. Οι επιτυχημένοι αθλητές έχουν ως κίνητρο ένα είδος φυσικής απόλαυσης που πηγάζει από το να έχουν καλές επιδόσεις και από το να πιέζουν τους εαυτούς τους να ξεπεράσουν τα δικά τους φυσικά όρια.

Παρομοίως, για να είσαι hacker πρέπει να αποκτήσεις έναν ενθουσιασμό στο να λύνεις προβλήματα, να εξασκείς τις ικανότητες σου και την ευφυία σου.
Αν δεν είσαι ο τύπος ανθρώπου που νιώθει έτσι εκ του φυσικού του, θα πρέπει να γίνεις για να τα καταφέρεις ως hacker. Διαφορετικά, θα δεις πως η ενέργειά σου για το hacking θα σπαταλάται από παράγοντες όπως το σεξ, τα χρήματα, και η κοινωνική αποδοχή.

(Επίσης πρέπει να αναπτύξεις ένα είδος πίστης στις δικές σου ικανότητες να μαθαίνεις. Έτσι, ακόμα και αν δεν ξέρεις τι απαιτείται για να λυθεί ένα πρόβλημα, αν ασχοληθείς με ένα κομμάτι του και μάθεις από αυτό, θα γνωρίζεις αρκετά ώστε να λύσεις το επόμενο κομμάτι, κ.ο.κ., μέχρι να τελειώσεις.)

2.Κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να λύνεται δύο φορές.

Τα δημιουργικά μυαλά είναι μια πολύτιμη, περιορισμένη πηγή. Δεν πρέπει να σπαταλούνται για να "ξανα-ανακαλύπτουν τον τροχό" όταν υπάρχουν τόσα πολλά διασκεδαστικά καινούρια προβλήματα που περιμένουν.

Για να συμπεριφέρεσαι σαν hacker, πρέπει να καταλάβεις πως ο χρόνος κατά τον οποίο σκέπτονται οι άλλοι hackers είναι πολύτιμος - τόσο πολύ, που αποτελεί σχεδόν ηθικό καθήκον για σένα να μοιράζεσαι πληροφορίες, και όταν λύνεις προβλήματα να μοιράζεσαι τις λύσεις ώστε οι άλλοι hackers να μπορούν να λύνουν καινούριαπροβλήματα αντί να πρέπει συνεχώς να ασχολούνται με παλιά.

Σημείωσε, όμως, πως όταν λέμε ότι "κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να λύνεται δύο φορές", δεν σημαίνει πως πρέπει να θεωρούμε όλες τις υπάρχουσες λύσεις ιερές, ή πως υπάρχει μόνο μία λύση για κάθε πρόβλημα. Συχνά, μαθαίνουμε πολλά για ένα πρόβλημα, τα οποία δεν γνωρίζαμε πριν, διαβάζοντας τη λύση του. Είναι δεκτό, και συχνά απαραίτητο, να αποφασίσουμε πως μπορούμε να δώσουμε μια καλύτερη λύση. Αυτό που δεν είναι δεκτό, είναι τα τεχνητά, τεχνικά, νομικά, ή θεσμικά όρια (όπως ο κλειστός κώδικας) που αποτρέπουν μια καλή λύση από το να ξαναχρησιμοποιηθεί καιαναγκάζουν του ανθρώπους να "ξανα-ανακαλύπτουν τροχούς".

(Δεν είσαι υποχρεωμένος να πιστεύεις πως είσαι αναγκασμένος να μοιράζεσαι όλο το δημιουργικό υλικό σου, αλλά οι hackers που το κάνουν είναι αυτοί που έχουν τον περισσότερο σεβασμό από τους άλλους hackers. Είναι συμβατό με τις αξίες των hacker να πουλάς αρκετό υλικό σου, ώστε να μπορείς να ζεις μια αξιοπρεπή ζωή. Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείς τις ικανότητες σου στο hacking για να υποστηρίξεις μια οικογένεια ή ακόμα και για να γίνεις πλούσιος, εφόσον δεν ξεχνάς την πίστη στην τέχνη σου και στους φίλους hackers όσο το κάνεις αυτό.)

3. Η πλήξη και η αγγαρεία είναι διαβολικές.

Οι hackers (και οι δημιουργικοί άνθρωποι γενικότερα) δεν πρέπει ποτέ να πλήττουν και να εξαναγκάζονται να κάνουν κάποια ανόητη δουλειά ρουτίνας, επειδή όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως δεν κάνουν αυτό που θέλουν και μπορούν - να λύνουν καινούρια προβλήματα. Αυτή η σπατάλη χρόνου και κόπου, κάνει κακό σε όλους. Συνεπώς η πλήξη και η αγγαρεία δεν είναι απλώς ανεπιθύμητες, αλλά διαβολικές.

Για να συμπεριφέρεσαι σαν hacker, πρέπει να το πιστέψεις αυτό τόσο, ώστε να θέλεις να αυτοματοποιήσεις τις πληκτικές εργασίες όσο περισσότερο γίνεται, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για όλους τους άλλους (ειδικά για τους άλλους hackers).

(Υπάρχει μιά προφανής εξαίρεση σε αυτό. Οι hackers μερικές φορές μπαίνουν σε διαδικασίες που μπορεί να φανούν σαν αγγαρεία σε κάποιον παρατηρητή, με σκοπό την άσκηση του μυαλού τους, ή για να αποκτήσουν μια ικανότητα, ή κάποιο είδος εμπειρίας που δεν αποκτάται αλλιώς. Αλλά αυτό είναι θέμα επιλογής - κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζεται να βρίσκεται σε μια κατάσταση που τον πλήττει.)


4. Η ελευθερία είναι καλή.


Οι hackers είναι εκ του φυσικού τους αντιεξουσιαστές.

Οποιοσδήποτε σου δίνει διαταγές, μπορεί να σε σταματήσει από το να λύσεις κάποιο πρόβλημα που σε διασκεδάζει - και, σύμφωνα με τον τρόπο που σκέπτονται οι εξουσιαστές, θα βρει κάποια ανόητη αφορμή για να το κάνει. Έτσι, η ιδεολογία των εξουσιαστών πρέπει να πολεμάται όπου κι αν βρίσκεται, επειδή καταπνίγει εσένα και τους άλλους hackers.

(Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να καταπολεμάς όλες τις μορφές εξουσίας. Τα παιδιά πρέπει να συμβουλεύονται και οι εγκληματίες να εμποδίζονται. Κάποιος hacker μπορεί να συμφωνήσει να δεχθεί ένα είδος εξουσίας, περισσότερο για να πετύχει κάτι που θέλει, παρά για να ξοδεύει χρόνο ακολουθώντας διαταγές. Αλλά αυτή είναι μια περιορισμένη, συνειδητή συμφωνία. Το είδος προσωπικής παράδοσης που επιθυμούν οι εξουσιαστές δεν το προσφέρουμε.)

Οι εξουσιαστές υποστηρίζουν την λογοκρισία και την μυστικότητα. Και δεν εμπιστεύονται την εθελοντική συνεργασία και την κοινοποίηση πληροφοριών. Τους αρέσει μόνο η 'συνεργασία' που αυτοί ελέγχουν. Έτσι, για να συμπεριφέρεσαι ως hacker, πρέπει να αναπτύξεις μια ενστικτώδη αντιπάθεια για τη λογοκρισία, τη μυστικότητα, την κατάχρηση εξουσίας και την εξαπάτηση. Και πρέπει να είσαι πρόθυμος να δράσεις σύμφωνα με την άποψη αυτή.


5. Η ιδεολογία δεν είναι υποκατάστατο της ικανότητας.

Για να είσαι hacker, πρέπει να αναπτύξεις αυτή την ιδεολογία.

Αλλά με το να αποκτήσεις απλώς μια ιδεολογία δεν γίνεσαι hacker, όπως δεν γίνεσαι αθλητής, ή σταρ της Rock. Το να γίνεις hacker απαιτεί ευφυία, εξάσκηση, αφιέρωση, και σκληρή δουλειά.

Συνεπώς, θα πρέπει να μάθεις να εκτιμάς την ικανότητα. Οι hackers δεν χάνουν τον χρόνο τους με ανθρώπους που επιδυκνύονται συνεχώς, αλλά εκτιμούν βαθύτατα την ικανότητα - ειδικά την ικανότητα στο hacking, αλλά η ικανότητα σε οποιονδήποτε τομέα, θεωρείται σημαντική. Το να είσαι ικανός σε τομείς που λίγοι τα καταφέρνουν, είναι ιδιαίτερα καλό, και η ικανότητα σε τομείς που απαιτούν οξύτητα του νου, τέχνη, και συγκέντρωση, είναι ακόμα καλύτερο.

Αν σέβεσαι την ικανότητα, θα το βρεις διασκεδαστικό να την αναπτύξεις για τον εαυτό σου - η σκληρή δουλειά και η αφιέρωση θα γίνουν ένα είδος έντονου παιχνιδιού αντί για ρουτίνα. Αυτό το σκεπτικό είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία σου ως hacker.

(Συνεχίζεται...)

Πηγή : http://entropy.pblogs.gr/2010/06/pws-na-gineis-hacker-meros-1o.html


Μουσική που Γουστάρουν οι Hackers ... και εγώ Τρελά ....



Δεν υπάρχουν σχόλια: