Κοινοποίησέ το ...

Ανθρώπινη Σκέψη ...

Αν σκεφτόταν ΛΙΓΟ περισσότερο ο Καθένας μας ... θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα για Όλους μας !!!

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός - Ν. Λυγερός

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα ... 

Το πρωί με περίμενε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη στα mail μου ... 

Εκ' μέρους του Ν. Λυγερού μία συνεργάτης του επικοινώνησε μαζί μου επειδή είδε τις αναρτήσεις στο Blog μου και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να λαμβάνω άρθρα του, συνεντεύξεις του, ποιήματά του, εισηγήσεις, θεατρικά κείμενα κοκ. 


 Η απάντησή μου ήταν βέβαια "Εννοείται" ... και όσοι με διαβάζετε θα έχετε καταλάβει την μεγάλη μου χαρά ... 

Σήμερα λοιπόν μου έστειλε το πολύ όμορφο και ενθαρρυντικό κείμενο με τίτλο " Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός ". Πόσο Όμορφο και Λυτρωτικό ακούγεται ... Όσοι με ξέρουν καλύτερα ... θα γνωρίζουν ότι όταν δεν είμαι καλά ... και είμαι πεσμένος ψυχολογικά, βλέπω συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού και αναθαρρώ ... Η Πραότητά του και η δύναμη του λόγου του ... με ηρεμούν πλήρως. Με γεμίζει πάντα Αισιοδοξία και Σιγουριά ... Όπως και το σημερινό του κείμενο ... αλλά και το βίντεο που θα αναρτήσω από μία πρόσφατη ομιλία του στην παλιά βουλή ... 


Με Χαρά λοιπόν σας τα παρουσιάζω ...


Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός 
Ν. Λυγερός 

 Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και οι γενοκτονίες δεν κατάφεραν να μας καταστρέψουν ούτε και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Οι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά υπήρχαν πάντα. Απλώς δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ικανότητά μας να φωνάζουμε παρόν σε κάθε καταμέτρηση ανά τους αιώνες. 

Ξέρουμε από πληγές και γνωρίζουμε τον τρόπο να τις προσπερνάμε. Δεν θα περάσουν οι προπαγάνδες της ηττοπάθειας, διότι ο καθένας μας δεν είναι παρά μια κορυφή ενός δέντρου που έχει τις ρίζες του βαθιά καρφωμένες μέσα στο χρόνο. Και δεν είναι τα φαινόμενα της μόδας που μπορούν να μας κατασπαράξουν. 

Άνθρωποι σαν τον Μίκη μας, μάς δείχνουν τον δρόμο. Όσο έχουμε μαζί μας γίγαντες τέτοιου βεληνεκούς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί για τους άλλους να είμαστε μια λεπτομέρεια πάνω στο γεωπολιτικό σκηνικό, αλλά αυτή η λεπτομέρεια είναι πάντα εδώ, παρούσα ακόμα κι αν είναι καταπατημένη μερικές φορές. Δεν είμαστε μόνο θύματα. 

Ο ελληνικός λαός μπορεί να δέχεται αμφισβητήσεις, συνεχίζει να παράγει το έργο του. Ξέρει να αντιστέκεται, όταν υπάρχει κίνδυνος κι έχει τους δικούς του που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Επιπλέον, ακόμα και μέσα στα δεινά δεν φοβάται να κάνει καινοτομίες οι οποίες δεν είναι μόνο προς όφελος του, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Άνθρωποι σαν τον Ελ Γκρέκο δεν περίμεναν τίποτα από τους άλλους και τα έδωσαν όλα. 

Ο Ελύτης κι ο Σεφέρης δεν έγραψαν μόνο για την Ελλάδα. Μέσω του ελληνισμού άγγιξαν όλη την Ανθρωπότητα. Και στον επιστημονικό τομέα, άνθρωποι σαν τους Καραθεοδωρή, Παπακυριακόπουλο και Παπανικολάου δημιούργησαν έργο με παγκόσμια εμβέλεια ακόμα κι αν δέχτηκαν κατηγορίες από την ίδια τους την πατρίδα. Ξεπέρασαν όλοι τους την κοινωνική μιζέρια, για να προσφέρουν με την αντίστασή τους, με τη θυσία τους. 

Αυτοί οι άξιοι, θέλουν δεν θέλουν οι άλλοι που μας υποσκάπτουν, ήταν Έλληνες, όπως κι ο Μητρόπουλος κι η Κάλλας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει τα επιτεύγματα και τα κατορθώματα των δικών του, επειδή δέχτηκε κριτικές. Δεν περίμενε ποτέ βοήθεια παρά μόνο στα μυθιστορήματα και κατάφερε να επιζήσει και μετά από μεγάλες καταστροφές. 

Ναι είναι ένας μικρός λαός με ελάχιστο πληθυσμό. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Παραμένει ικανός όχι μόνο να επιβιώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά μπόρεσε να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση λόγω της αντίστασής του. Δεν είναι μικρό πράγμα το να είσαι Έλληνας, όχι για λόγους εθνικιστικούς και γελοίους, αλλά γιατί το βήμα έχει το βάρος της μνήμης ακόμα και σε χώρους της λήθης. 

Και δεν είναι τυχαίο, αν επινοήσαμε ως λαός μέσω της γλώσσας μας μα και της σκέψης μας έννοιες τόσο αφαιρετικές όσο είναι τα μαθηματικά, η μουσική κι η στρατηγική. Είμαστε εδώ για να δώσουμε, όχι για να πάρουμε!


Πηγή : http://www.lygeros.org/lygeros/7237-gr.html 


Το βίντεο μου το έστειλε ... η Μαρία Φιλιππάκου ...

 Related Posts with Thumbnails