Κοινοποίησέ το ...

Ανθρώπινη Σκέψη ...

Αν σκεφτόταν ΛΙΓΟ περισσότερο ο Καθένας μας ... θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα για Όλους μας !!!

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Γλώσσα του Σώματος ... Η μόνη που λέει Μόνο την Αλήθεια ...

Δεν γλυτώνεις από την γλώσσα του σώματος ... 

Είναι η μόνη που δεν λέει ψέμματα ... Που δεν μπορεί να κρυφτεί ... Που σε Προδίδει ... ιδίως όταν λες ψέμματα ... 

Και καλά ... σε κάποιους που δεν τους νοιάζει ... και δεν δίνουν σημασία μπορείς να κοροίδέψεις ... Αλλά στους προσεκτικούς ... και σχολαστικούς ... αλλά και ιδίως σε αυτούς που ξέρουν να ψυχολογούν και να βλέπουν την αλήθεια ... είναι Δύσκολο.

Και μια του κλέφτη δυο του κλέφτη ... μετά ... θα την πάθουν ... και τότε είναι χειρότερα ... 

Και την παθαίνουν περισσότερο όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ξεγυμνώνονται ... και ότι τα ψέμματά τους αρχίζουν και φανερώνονται ... 


Τότε λένε 2ο ψέμα να καλύψουν το 1ο ... 3ο το 2ο και και και ... Και τρέμουν ... αγχώνονται ... κομπιάζουν ... και φεύγουν κρυφές αλήθειες ... Λέξεις που προδίδουν Προθέσεις ... Πραγματικές Συμπεριφορές ... Νεύρα ... και τελικά ... η Αποκάλυψη ... 

Όσο Προσπαθεί να κρυφτεί και να Καλύψει ... Τόσο πέφτει σε λάθη ... και βγάζει την Πραγματικότητα ... 

Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγει ... είναι η Ειλικρίνεια ... Αλλά τώρα κάτι είπα ... Ειλικρίνεια Σήμερα ... Στις μέρες της Υποκρισίας και του Εγωισμού ... Πολύ Θράσσος Έχω !!!

Παραθέτω ένα από τα πολλά άρθρα που βρήκα για την γλώσσα του Σώματος ... Για την σημαντικότερη και την πιο Αληθινή Γλώσσα ...

Μην προσπαθείτε να την Μάθετε ... Είπαμε ... δεν μαθαίνετε ... Βγαίνει από μόνη της ...

Απλά προσπαθήστε και ενδιαφερθείτε να μάθετε να την διαβάζετε και να την αποκωδικοποιείτε !!! 


------------------------------------------------------------------------------------------


Ποιά είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο; Τα αγγλικά? Τα Γαλλικά? Μήπως τα Κινέζικα? ;

Η πιο διαδεδομέ­νη, αλλά και η πιο σημαντική γλώσσα του κόσμου, είναι αυτή που υπερβαίνει τα γεωγραφικά σύνορα, κά­θε κράτος και κάθε θρησκεία και χρησιμοποιείται από όλους τους ανθρώ­πους στον κόσμο.

Η γλώσσα αυτή, παρόλο που δεν περιέχει λέξεις, είναι πολύ πιο σημαντική από τα λεκτικά μηνύματα που οι διάφορες γλώσσες μεταφέρουν. Η γλώσσα του σώματος  αναφέρεται στις ακούσιες ή εκούσιες κι­νήσεις που κάνουν οι άνθρωποι με τα διάφορα τμήματα του σώματος στην επικοινωνία τους με άλλα άτομα.

Πώς λειτουργεί η “γλώσσα του σώματος”;
Αυ­τά που σκεφτόμαστε για τα λεκτικά σχόλια ενός  άλλου ατόμου, ο τρόπος που βλέπουμε το συνο­μιλητή μας, η αποδοχή, το ψέμα και το φλερτ εκφράζονται μέσα από τις σωματικές μας κινήσεις. Όποιος δεν γνωρίζει τη γλώσσα του σώματος, αναπόφευκτα χάνει ένα σημαντικό κομμάτι από την ανθρώπινη επικοι­νωνία.

Το να στηρίζεσαι μόνο στα λεκτικά μηνύ­ματα για να αποκρυπτογραφήσεις την εικόνα του άλλου προϋποθέτει ότι: α) το άλλο άτομο λέει αλήθεια και β) εσύ καταλαβαίνεις ό,τι ακριβώς το άλλο άτομο εννοεί. Γνωρίζουμε όμως ότι όχι μόνο οι άλλοι άνθρωποι δε λένε πάντα την «α­λήθεια», αλλά μερικές φορές ερμηνεύουμε δια­φορετικά τις λέξεις. Η δύναμη της γλώσσας του σώματος υπαγορεύεται από τη γενική ομοιομορ­φία στην ερμηνεία της. Μη λεκτικά, ένα ψέμα εί­ναι ένα ψέμα, χωρίς προτάσεις!Γλώσσα του σώματος και φλερτΤο φλερτ είναι αποκλειστικά προϊόν της γλώσ­σας του σώματος! ‘Οταν ένας άντρας φλερτάρει μια γυναίκα δε φροντίζει να την προειδοποιή­σει λεκτικά (…τώρα σε φλερτάρω).

Το ίδιο ι­σχύει και με μια γυναίκα που έχει τον τρόπο της να απαντά μη λεκτικά στο φλερτ του άντρα. Πολλές φορές σε μια επικοινωνία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας οι λέξεις είναι απλώς το πρόσχημα για να προσεγγιστεί το άλλο άτο­μο.

‘Οταν η μη λεκτική επικοινωνία στέλνει τό­σο έντονα μηνύματα, τα λόγια πραγματικά είναι περιττά. Αυτό φαίνεται στη λεκτική προσέγγιση που κάνει ένας άντρας σε μια γυναίκα όταν εί­ναι σίγουρος ότι η γυναίκα είναι έτοιμη να φλερτάρει.

Τα θέματα που βρίσκονται για να αρχίσουν μια τέτοια συζήτηση (για τον καιρό, για το λεωφορείο που αργεί, για την ώρα) δεν έχουν καμία σημασία, εφόσον η γλώσσα του σώματος έχει δώσει το πράσινο φως.Γλώσσα του σώματος και ψέματα


Μπορούμε να πούμε ψέματα με τη λεκτική γλώσσα; Φυσικά μπορούμε, και μερικές φο­ρές με τέτοια επιδεξιότητα που τα άλλα άτομα δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να πούμε ψέματα με τη γλώσσα του σώματος. Με εξαίρεση την περίπτωση που έχουμε λάβει ειδική εκπαίδευση στη γλώσσα του σώματος ή την προσέχουμε σε κάθε μας ομιλία, είναι δύσκολο να πούμε ψέ­ματα μ’ αυτή. Αν δεν την ελέγχουμε, το λεκτικό ψέμα είναι εύκολο να φανερωθεί. Κάποιος που λέει ένα λεκτικό ψέμα, αισθάνεται μια άμεση παρόρμηση να καλύψει ένα μέρος του προσώπου του με το χέρι του. Εί­ναι σαν να προσπαθεί υποσυνείδητα να κα­λύψει με τα χέρια του το ψέμα που βγήκε α­πό το στόμα του. Αυτή είναι μια κίνηση του σώματος που παρατηρείται σε όλες τις ηλικί­ες:Τα μικρά παιδιά όταν λένε ψέματα καλύ­πτουν με τα δύο τους χέρια το στόμα σαν να προσπαθούν να μην αφήσουν τις λέξεις να βγουν από το στόμα τους. Μια γυναίκα ίσως αγγίξει απαλά το μάγουλο της σε μια ελα­φρά κίνηση αγγίγματος.

Ένας άντρας μπο­ρεί να αγγίξει ανεπαίσθητα τη μύτη του με το δάχτυλο του ενός χεριού του σαν να προ­σπαθεί να συγκαλύψει το λεκτικό ψέμα. Ί­σως κάποιες άλλες φορές ο έμπειρος γνώ­στης της γλώσσας του σώματος παρατηρήσει ότι ένα άτομο λέει κάτι και αμέσως μετά ξύ­νεται απαλά στο πρόσωπο για 1-2 δευτερό­λεπτα. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το άτομο να έχει πει ψέματα ή απλώς κάτι που δεν πιστεύει!

Διάβασε τα παρακάτω άρθρα:

γλώσσα του σώματος και φλερτ

http://howto-get-your-ex-back.info/bodylanguagesecrets/
Και κάτι να προσθέσω ... Η γλώσσα του σώματος ... βγαίνει και στον γραπτό λόγο ...
Με το Ύφος ... Τα κενά ... Την σιγή ... Την Καθυστέρηση ... Όλα ...


Όλα ... Φαίνονται ... !!!
Related Posts with Thumbnails