********* ********************** DSV Blog: Η κοπέλα του, παρά την απαισιοδοξία των γιατρών, δεν τον εγκατέλειψε...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2014

Η κοπέλα του, παρά την απαισιοδοξία των γιατρών, δεν τον εγκατέλειψε...




Το εικονιζόμενο ζευγάρι φαίνεται ευτυχισμένο και αγαπημένο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά τον αρραβώνα τους, το 1964.

Οι δυο νεαροί είχαν γνωριστεί ένα χρόνο πριν, σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Η κοπέλα γοητεύτηκε από το χιούμορ και την ισχυρή προσωπικότητα του νεαρού.
Λίγο μετά τη γνωριμία τους, ο νεαρός παρουσίασε κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Διαπιστώθηκε ότι έπασχε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Οι γιατροί του έδωσαν ένα με δύο χρόνια ζωής.

Πριν τη διάγνωση, ο νεαρός, που ήταν ιδιοφυία, είχε ξεκινήσει κάποιες επιστημονικές μελέτες. Μετά τις εκτιμήσεις των γιατρών, θεώρησε πως δεν είχε νόημα να συνεχίσει.

Λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο όμως, είδε δίπλα του ένα παιδί να πεθαίνει από λευχαιμία και συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν και χειρότερα.

Αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και επέστρεψε στις μελέτες του.

Η κοπέλα του, παρά την απαισιοδοξία των γιατρών, δεν τον εγκατέλειψε. Συνέχισαν να βγαίνουν ραντεβού, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Αργότερα, ο ίδιος ανέφερε πως οι συναντήσεις του αυτές με την κοπέλα, του έδωσαν θάρρος και λόγο για να ζει. Είναι ο επιστήμονας και συγγραφέας Στίβεν Χόκινγκ και η μετέπειτα σύζυγός του, Τζέιν. Ο Στίβεν και η Τζέιν παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1965.
Ο Στίβεν και η Τζέιν παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1965


Ο Στίβεν και η Τζέιν παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1965.


Απέκτησαν τρία παιδιά και επίσημα παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το 1995, οπότε εκδόθηκε το διαζύγιό τους. Ωστόσο, βρίσκονταν σε διάσταση από το 1990, καθώς ο Χόκινγκ είχε συνάψει δεσμό με τη νοσοκόμα του, Ελέιν.

Κατά την κοινή τους πορεία, ο Στίβεν και η πρώτη του σύζυγος, Τζέιν, είχαν αρκετές εντάσεις. Το γεγονός ότι ο επιστήμονας δήλωνε άθεος, σε αντίθεση με τη βαθιά θρησκευόμενη σύζυγό του, δημιουργούσε προβλήματα.

Η Τζέιν, από τα πρώτα χρόνια του γάμου τους, είχε ενοχληθεί από την παρουσία νοσοκόμων και φροντιστών στο σπίτι της και ένιωθε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μειωνόταν η δική της αξία. Αμέσως μετά το διαζύγιο, ο Χόκινγκ παντρεύτηκε με τη νοσοκόμα, αλλά χώρισαν το 2006.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της σχέσης τους, η Τζέιν και ο Στίβεν έμειναν ενωμένοι, όταν διαγνώστηκε η ασθένειά και ο Χόκινγκ διέψευσε τους γιατρούς, που αρχικά του έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής.
Σήμερα, η σχέση τους έχει αποκατασταθεί. Ο 72χρονος Στίβεν συναντά συχνά τη γυναίκα που του έδωσε θάρρος και ελπίδα για ζωή, καθώς και τα τρία παιδιά τους.

See more at: http://www.mixanitouxronou.gr/pios-ine-o-nearos-tis-fotografias-pou-pozari-chamogelastos-ti-sintrofo-tou/#sthash.aeErDES9.DEpYRm6b.dpuf






Δεν υπάρχουν σχόλια: