Κοινοποίησέ το ...

Ανθρώπινη Σκέψη ...

Αν σκεφτόταν ΛΙΓΟ περισσότερο ο Καθένας μας ... θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα για Όλους μας !!!

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Κορυγαίος ο Reizer ... Οι Γυναίκες να δούνε ειδικά το τελευταίο !!!


Η παραπάνω γελοιογραφία από ένα τεύχος του περιοδικού ΑΝΤΙ το 1977, με τίτλο Εκλογές σε σκίτσα, ήταν εκείνο τον χρόνο  η πρώτη μου επαφή με το δηλητηριώδες χιούμορ του REISER.
Ψάχνοντας κάτι άλλο στον τόμο του ΑΝΤΙ που έχει αυτό το τεύχος, το ξαναείδα και τότε θυμήθηκα μια υπόσχεση που είχα δώσει.
Πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή,  είχα δημοσιεύσει το ποστ REISER-ΟΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ στο οποίο και γράφω σχετικά γι΄ αυτόν τον τόσο σημαντικό γελοιογράφο που χάθηκε τόσο νέος.
 Μετά την θερμή υποδοχή που είχε εκείνο το ποστ, τόσο από αυτούς που τον γνώριζαν όσο και από αυτούς που δεν τον ήξεραν, είχα υποσχεθεί πως θα ξαναβάλω μερικές ακόμα από τις γελοιογραφίες του.
Ε, ένας χρόνος λοιπόν μετά δεν είναι τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα!

Το αναρχικό χιούμορ του Ρεζέ είναι εμφανές στο παραπάνω σκίτσο του, αλλά εκεί που το χιούμορ του κυριολεκτικά δεν γνωρίζει κανένα φραγμό είναι στις γελοιογραφίες του που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.
Σε αυτές  ο Ρεζέ απορρίπτοντας κάθε έννοια σεμνοτυφίας και καθωσπρεπισμού σχεδιάζει και λέει τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα, σατιρίζοντας με μοναδικό τρόπο την συμπεριφορά των ανθρώπων στο σεξ.
Τα στριπάκια, με τα κείμενα γραμμένα από χέρι, είναι από το ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού ΠΑΡΑ-ΠΕΝΤΕ στον Ρεζέ.

Τέλος καταφέρνει να σατιρίσει με τον πιο εύστοχο τρόπο την συχνά αλλοπρόσαλλη γυναικεία αντίδραση  σχετικά με το άλλο φύλο!Related Posts with Thumbnails