********* ********************** DSV Blog: Δεν είναι βλάκες οι Γερμανοί ... Ούτε και οι Ολλανδοί ...

Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Δεν είναι βλάκες οι Γερμανοί ... Ούτε και οι Ολλανδοί ...



Προχθές στην θάλασσα σε μία ακόμη συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα... κάποιος μου είπε το εξής περιστατικό ....

Κάποια στιγμή στην Κρήτη ... ένας Ολλανδός είδε ένα σπίτι να πωλείται και το ερωτεύτηκε ... Πήγε στον Ιδιοκτήτη ... του έδωσε 30% παραπάνω από όσα ζητούσε με την προϋπόθεση να μείνει το σπίτι στο όνομα του Κρητικού ... χωρίς συμβόλαια ... και μετά από 3 χρόνια θα γινόταν η μεταβίβαση και όλα τα διαδικαστικά ...

Όταν ο Κρητικός φυσιολογικά ρώτησε γιατί ... τότε ο Ολλανδός του είπε ... ότι αυτά τα λεφτά είναι Μαύρα ... και τώρα δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει με την αγορά του σπιτιού ... αλλά σε 3 χρόνια που θα βγει στην σύνταξη θα μπορεί να τα δικαιολογήσει ...

Γιατί αν τον πιάσουν ... πάει φυλακή για πολλά χρόνια ...

Χμμμμμμμ ....


Γιατί ....


Δεν είναι βλάκες οι Γερμανοί ... ( Ούτε και οι Ολλανδοί ... ) 



Έχετε υπόψη σας να μπλόκαραν ποτέ οι αρμόδιοι ελεγκτές τις διοικητικές υπηρεσίες ενός νοσοκομείου του ΕΣΥ, προκειμένου να λάβουν όλα τα σχετικά με τις προμήθειες έγγραφα προς έλεγχο τυχόν υπερτιμολογήσεων ή άλλων παρανομιών;
Θυμάστε να συνελήφθη ποτέ επίορκος γιατρός του ΕΣΥ ή προϊστάμενος πολεοδομίας ή γενικός γραμματέας Δήμου έπειτα από επισταμένη έρευνα αρμοδίων υπηρεσιών;
Επειδή όλες οι περιπτώσεις επίορκων δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων προκύπτουν μόνον ύστερα από καταγγελίες ταλαίπωρων πολιτών και ποτέ από επισταμένη έρευνα και συντονισμένες ενέργειες αρμοδίων υπηρεσιών, η συζήτηση την οποία είχα πρόσφατα με τον πολύ καλό φίλο μου, πανεπιστημιακό δάσκαλο της Διοικητικής Επιστήμης και παλαιό συμφοιτητή μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Μπάμπη τον Κουταλάκη, ήταν εκτυφλωτικά αποκαλυπτική για μένα, ελπίζω και για σας.
Τι μου είπε ο Μπάμπης; Μου περιέγραψε ορισμένες περιπτώσεις άσκησης ελέγχου από εντεταλμένα όργανα του γερμανικού δημοσίου σε οργανισμούς και υπηρεσίες όπου υπήρχαν υποψίες για φοροδιαφυγή, χρηματισμό ή άλλες παρανομίες εις βάρος των Γερμανών πολιτών και του γερμανικού δημοσίου.
Στην περίπτωση της Siemens, λοιπόν, οι Γερμανοί συνέλαβαν υπόπτους στις 6 η ώρα το πρωί! Με τις πυτζάμες!
Στην Ντόιτσε Μπανκ πήγαν μία ημέρα οι υπηρεσίες στις 7 η ώρα το πρωί, έκλεισαν τον δρόμο με κορδέλα, μπούκαραν στο κεντρικό υποκατάστημα και πήραν ένα φορτηγό έγγραφα προς διερεύνηση υποθέσεως φοροδιαφυγής.
Ο κολλητός της Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Μπάγιερν, ο Ούλι Χένες, πρώτο αστέρι της γερμανικής δημοσιότητας, ποδοσφαιρικής και άλλης, βρίσκεται στη φυλακή και έχει δηλώσει ο ίδιος ότι δικαίως βρίσκεται στο μπουντρούμι!
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Γερμανίας πάνε στην Ελβετία, πιάνουν έναν υπάλληλο μιας τράπεζας και του λένε: Θέλεις 1 εκατ. ευρώ μετρητά; Θα μας δώσεις 100 επίορκους και παρανομούντες δημοσίους λειτουργούς στις υπηρεσίες τις οποίες θα σου υποδείξουμε! Τα λεφτά μετρητά, ασφαλώς!
Οφείλουν να το ομολογήσουν όλοι: Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας στη χώρα μας είναι τόσο περιορισμένες πλέον, που η εκτεταμένη διαφθορά στο σύστημα πλήττει ευθέως τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας. Η εκτεταμένη διαφθορά στο δημόσιο σύστημα Υγείας επιβαρύνει αβάστακτα τις δαπάνες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣΥ, τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και τις ίδιες τις τσέπες ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και ασθενών.
Είναι καιρός να λάβουμε τις ορθές πρακτικές για την πάταξη της διαφθοράς οι οποίες εφαρμόζονται συστηματικά και με επιτυχίες στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
Οι δημόσιες αρχές οφείλουν τώρα να μπουκάρουν στο δημόσιο και να ξετινάξουν τα κυκλώματα τα οποία επιβαρύνουν τις δημόσιες δαπάνες και στερούν παροχές από τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνουμε στη μιζέρια μας, να παρακολουθούμε κάθε χρόνο το ασανσέρ της χώρας μας να ανεβοκατεβαίνει, να βυθίζεται είναι η πραγματικότητα, στις λίστες της κατάταξης της διαφθοράς τις οποίες δημοσιεύει η Διεθνής Διαφάνεια...

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: