********* ********************** DSV Blog: Ένιωσα να γυρίζει πίσω η ανάγκη να πολεμήσω για έναν άλλο κόσμο. !!!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

Ένιωσα να γυρίζει πίσω η ανάγκη να πολεμήσω για έναν άλλο κόσμο. !!!



Είμαστε πάρα πολλοί εμείς που δεν περιμέναμε τίποτα σχεδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από κάποια ελάχιστα τα οποία θεωρούσαμε μάλιστα ότι θα χρειαζόταν σκληρές μάχες για να τα εξασφαλίσουμε. Κρατούσαμε ένα καλαθάκι τόσο δα και η μόνη τεράστια ανάγκη μας ήταν να απαλλαγούμε από την αθλιότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είχαμε συνηθίσει να ξυπνάμε και να μετράμε καινούριες πληγές και βουτιές στον βούρκο. Είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε την απελπισία μας, την αηδία μας, και το χειρότερο όλων: είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε ότι οι μάχες πια δεν είχαν και μεγάλη αξία, παρά μονάχα για να μην πεθάνουν τα απειροελάχιστα ψείγματα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς που απέμεναν και δεν είχαν ακόμα σαρωθεί.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα τελευταία νέα που διάβασα χθες πριν κοιμηθώ, μ' έκαναν για πρώτη φορά μετά από -ούτε θυμάμαι πια πόσα, χρόνια, να κοιμηθώ μ' ένα χαμόγελο στα χείλη, ανάλαφρη επιτέλους. Ξύπνησα νωρίς και τραγουδούσα. Αισθανόμουν ότι η βρώμα είχε ξεκολλήσει από πάνω μου. Ότι τώρα πια, όταν θα βγω στο δρόμο να διεκδικήσω, δεν θα νιώθω απελπισμένη, μικρή, εξοντωμένη. Ένιωσα να γυρίζει πίσω η ανάγκη να πολεμήσω για έναν άλλο κόσμο.

Είμαι γκρινιάρα, ενίοτε σκληρή, αλλά άδικη δεν υπήρξα ποτέ. Και θα ήταν άδικο να μην παραδεχτώ πως ούτε στα πιο παλαβά μου όνειρα δεν περίμενα πως μέσα σε μια μόλις μέρα:

Τα κάγκελα έξω απ' τη βουλή ξηλώνονται. Οι φυλακές τύπου Γ καταργούνται. Δίνεται ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Σταματούν τα ξεπουλήματα σε ΟΛΠ, ΔΕΗ και σε όλες τις υποδομές κοινωνικής ωφέλειας και το ΤΑΙΠΕΔ επανέρχεται στο δημόσιο. Θεσπίζεται δωρεάν ρεύμα στους άνεργους. Ο κατώτερος μισθός επανέρχεται στα 750ευρώ. Επανέρχεται η 13η σύνταξη (αρχικά σε όσους λαμβάνουν κάτω από 700 ευρώ). Ανακαλούνται οι διαθεσιμότητες και οι αντισυνταγματικές απολύσεις.

Στην παιδεία:

- Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»

- Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου

- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου

- Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους

- Επαναπροσλαμβάνονται από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους

- Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν

- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία

- Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες».


Μάθετε να λέτε κι ένα μπράβο. Ο κόσμος δεν θα αλλάξει χωρίς ανθρώπους με την ηθική ανωτερότητα να αναγνωρίζουν το σωστό σε όποιον κι αν το κάνει. Το "όχι" ενός δίκαιου ανθρώπου, είναι το μόνο "όχι" που έχει νόημα στον κόσμο και μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική αλλαγή του προς το καλύτερο. Κι όσο για τους μικρόψυχους, φανατικούς, εμμονικούς κάθε αποχρώσεως εύχομαι να σας καταπιεί η ιστορία και, καθώς θα πνίγεστε μες στον εγωισμό σας, να βρείτε το θάρρος να αναρωτηθείτε πόσα καπηλευτήκατε για να δικαιολογήσετε την "διαφορετικότητά" σας.

Την αγάπη μου σε όλους όσους ονειρεύονται και αγαπούν αυτό το όνειρο και όχι την εικόνα τους μέσα σ' αυτό το όνειρο. Την αγάπη μου σε όποιον πολεμάει για το όνειρο, κι όχι γιατί καυλώνει να νιώθει πολεμιστής. Και τώρα πάω να ξανατραγουδήσω. Για όλους εκείνους που έχασα και δεν πρόλαβαν να βρουν πίσω τη δύναμή τους. Γιατί πια, έχω πάλι όρεξη να τους δω να δικαιώνονται.



Πηγή : https://www.facebook.com/christina.chondrogianni/posts/10153009520504871

Δεν υπάρχουν σχόλια: