********* ********************** DSV Blog: Όπως έχω πει 100άδες φορές μέσα σε αυτό το Blog ... Οι Ποιητές της Ψυχής μου !!!

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015

Όπως έχω πει 100άδες φορές μέσα σε αυτό το Blog ... Οι Ποιητές της Ψυχής μου !!!


ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

Οι Terror X Crew ξεκίνησαν ως ομάδα (crew) γκράφιτι το 1989. Το 1992 οι Αρτέμης (Φανουργιάκης) και Ευθύμης (Μπίλιος) συναντιούνται με τον DJ ALX (Χρυσοβαλάντης Στραβαλέξης) και δημιουργούν το συγκρότημα. Το 1995 έχουν την πρώτη τους κυκλοφορία, το ομώνυμο maxi single/EP Terror X Crew, μια κυκλοφορία που έγινε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Studio II Records στην οποία απευθύνθηκαν κατόπιν παρότρυνσης των New Jack, ενός punk συγκροτήματος με το οποίο εμφανίζονταν σε lives μαζί, αφού ο δίσκος δεν είχε γίνει δεκτός από τις μεγάλες δισκογραφικές. Μετά από 10.000 πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα αφήνει τη Studio II για την FM Records.

Από τη νέα τους εταιρεία κυκλοφορεί το 1997 το πρώτο τους άλμπουμ μεγάλης διάρκειας, το Η Πόλις Εάλω, από το οποίο ξεχώρισαν κομμάτια όπως το πρώτο βίντεο κλιπ (σε σκηνοθεσία DJ ALX) Ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει καθώς και τα δύο που ακολούθησαν, Μη Φοβάσαι και Hip-Hop Χούλιγκανς.

Το 1999 ακολουθεί το Η γεύση του μένους που όπως και το Η πόλις εάλω έγιναν χρυσοί δίσκοι.

Την ίδια χρονιά οι Terror X Crew επιλέγονται από τους The Prodigy για να εμφανιστούν πριν από τη δική τους εμφάνιση ως το μεγάλο όνομα του Rockwave Festival. Το 2000 κυκλοφόρησαν το cd single Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων, το βίντεο κλιπ του οποίου, σε σκηνοθεσία DJ ALX, κέρδισε τον τίτλο Καλύτερο Ξενόγλωσσο Χιπ Χοπ Βίντεο από το γαλλικό κανάλι TV5. Το 2001 κυκλοφορούν τον δίσκο Έσσεται Ήμαρ που ήταν και ο τελευταίος τους.
Ο Ευθύμης, μετά τη διάλυση των TXC, κι έπειτα από μικρό διάλειμμα, επέστρεψε με την κυκλοφορία του δίσκου Εγείρεσθε, Άγωμεν Εντεύθεν μαζί με τον Αρτέμη και τον DJ Smartie. Ως συγκρότημα οι Α/Ε, έχουν πειραματιστεί, σε διάφορα είδη μουσικής, ξεφεύγοντας από τον χαρακτηριστικό ήχο του χιπ – χοπ, για παράδειγμα: έθνικ, electro, μέταλ κτλ, ειδικότερα, από την ένταξη κι άλλων μέλλων, το 2006, που πλέον έχουν το σχήμα πλήρους μπάντας. Ως Αρτέμης Ευθύμης έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους και 2 singles.











Δεν υπάρχουν σχόλια: