********* ********************** DSV Blog: Τότε στον Βόλο ... Αρχές Δεκαετίας του 90 ... !!!

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2018

Τότε στον Βόλο ... Αρχές Δεκαετίας του 90 ... !!!


Όλα ξεκινούν απο το graffiti!..

Early 90's .. Έκανε την εμφάνιση του στον τοίχο από το Αχίλλειο (στον πεζόδρομο) και ήταν εκεί για χρόνια να παρατηρεί στιγμές που περάσαμε πιτσιρικάδες εκεί.Τότε που αυτό που λέγεται καρδιά της πόλης ήταν εντελώς διαφορετικό.Το σκέφτεσαι και νομίζεις οτι έχει περάσει μια ζωή και όμως είναι πολύ λιγότερο απο δυο δεκαετίες..Κι όμως ήταν τότε..

Τότε που η Κουμουνδούρου ήταν η πασαρέλα..Τότε που όλοι έδιναν ραντεβού έξω από το Pinball και περνούσαν ατελείωτες ώρες στα ηλεκτρονικά. Τότε που υπήρχε το Disney, Big Horse και η Μποτσαρίνα..Τότε που βγήκε το Street Fighter και το 1 credit κόστιζε 50 δραχμές.Τότε που τα φρουτάκια τα λέγαμε κουλοχέριδες και τρώγαμε το χαρτζιλίκι μας για πετύχουμε τα 3 τρί-μπαρα!..Τότε που υπήρχε το ξύλινο ποδοσφαιράκι στον Νιόνιο και για μπιλίαρδο στο Columbia, στο Παλάτι και στο Romeo στην Αναλήψεως.

Τότε που μετά από τον φραπέ στην Μινέρβα(σημείο αναφοράς για την πάστα φούρνου και την super μόκα με extra σαντιγύ), το Memories, το JeReviens, το Aramis, το Altro, την Λήδα ( με τους τέλειους καναπέδες στον επάνω όροφο) όλοι περνούσαν από το Rainbow (δίπλα στο Sanitarium τότε, επί της Ιάσονος) ή το Cocoon (ακριβώς απέναντι) για πεϊνιρλί-πατάτες-ουγγαρέζα πρίν ανηφορίζουν για το σπίτι.
Τότε που υπήρχαν Goody's μόνο στην Δημητριάδος..

Τότε που στο άδειο Αχίλλειο ήρθαν οι Τρύπες και τα αργότερα τα Ξύλινα Σπαθιά (με φόντο στον τοίχο την τρύπα και το πανό διαμαρτυρίας για να μην κατεδαφιστεί το κτήριο)και απ' εξω έπεφτε το ξύλο τις αρκούδας ανάμεσα σε punk-σκινάρια-πρεζάκια-ροκάδες και κάθε καρυδίας καρύδι που κυκλοφορούσε στην Ιάσονος εκείνη την εποχή.

Τότε που τα παρκαρισμένα παπάκια ξεκινούσαν από την Αγίου Νικολάου (στην γωνία του Vae Victis) και τελείωναν στο Magic στην Ογλ..Αν έπεφτε ένα, έπεφταν όλα!
Τότε που δεν υπήρχαν κάγκουρες, αλλά ινδιάνοι και είχε σημασία αν κατεβαίνοντας στην παραλία από την Κουμουνδούρου θα έστριβες αριστερά ή δεξιά για καφέ!..
Τότε που υπήρχε το Ήδιστον για να πηγαίνουν όλοι οι κοπανατζήδες από τα σχολεία και τα φροντιστήρια και το τάβλι στο 1900 και την Μπύρα ήταν must!

Τότε που το Sanitarium έμπαινε στην τελική ευθεία, το Cult μεσουρανούσε και ξεκινούσε η Blaze εποχή στον Άγιο Κωνσταντίνο..Τότε που για εναλλακτικά "τραβιόσουν" μέχρι το Atrium που ενοχλούσε τους ενοίκους της πολυκατοικίας από επάνω και κάθε λίγο και λιγάκι ερχόταν η αστυνομία..

Τότε που υπήρχε η Aria και το Melabοus..και ο Υδροχόος..απέναντι από το πανεπιστήμιο.
Τότε που τα Σάββατα πριν κατέβούμε "κάτω" πηγαίναμε στο Άσυλο για μπάσκετ και στον Μαγνησιακό για μπάλα..

Τότε που στα σκαλοπάτια της Τράπεζας στην παραλία έκαναν skate και πίνανε κουτάκια μπύρας..

Tότε που ο Μητσάρας όταν έβλεπε μια ωραία κοπέλα.. φώναζε....

.... "Έεεεεερωωωτααααα!!!"..



Δεν υπάρχουν σχόλια: