********* ********************** DSV Blog: Πας μη Σάκης Βάρβαρος....

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Πας μη Σάκης Βάρβαρος....





















Και άλλες χρονιές τέτοιο καιρό άρχιζα να κουράζομαι από το Γιουροβιζιονικό Overdose αλλά φέτος με την Ελληνική Κατινιά και την Κακία τα πράγματα έχουν παραγίνει.

Είναι η Ιδέα μου ή μου φαίνεται ότι το "Δεν με νοιάζει πως, αρκεί να βγούμε πρώτοι" κυριαρχεί σε όλα τα Πάνελ, όλα τα κανάλια και όλες τις εκπομπές που ασχολούνται με τη Eurovision?

Το 22άχρονο παιδάκι, που είναι φοβισμένο και αγχωμένο όσο κανένας άλλος διαγωνιζόμενος, το βγάλαμε κακό χαρακτήρα με ύφος και Τουπέ, που ειρωνεύεται τον Σάκη (τον Σάκη??? Τόλμησε???). Του είπε ότι πετάει ψηλά??? Ειρωνεύεται? Τι δηλαδή τον είπε Πίτερ Παν (και αυτό ακούστηκε). Συγνώμη "Fly, to the Top Baby" τι σημαίνει???

Έλεος....

Την άλλη την Κουκλίτσα την Τουρκάλα, τι της έσουραν της καημένης. Χοντρή, Ατάλαντη, Άφωνη, με κυτταρίτιδα, Μπουτού και ένα σωρό άλλα ευγενικά κοπλιμέντα άμιλλας και Ελληνικής Ευπρέπειας.

Ήμουνα αηδιασμένος από τα ΜΜΕ αλλά τώρα η μπόχα και η δυσωδία κάλυψε τα πάντα. Φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η Παιδεία, η Καλλιέργεια και η μόρφωση που επικρατεί στην τηλεόραση. Που είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός? Πού είναι η Ελληνική Φιλοξενία?

Από μικρά παιδιά μας λένε να προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο καλοί και σωστοί γίνεται. Η ελεύθερη μετάφραση είναι "να είστε όσο πιο καθίκια και κακοί γίνεται. Αν κάποιος τύχει και σας περάσει δεν χρειάζεται να βάλετε τα δυνατά σας για να τον περάσετε, αλλά να του βάλετε τρικλοποδιά για να πέσει. Το μαχαίρι για την πλάτη του να είναι πάντα ακονισμένο καλά και αν δεις και περνάει πολύ μπροστά χώστο βαθιά για να πονέσει. "

Χωρίς να τον γνωρίζω, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Σάκης δεν ανήκει σε αυτή την Κατηγορία της Ελληνικής Παρωδίας. Είναι πραγματικά καλό παιδί αγωνίζεται πάρα πολύ για να πετύχει το καλύτερο, και αναγνωρίζει την Αξία και την Προσπάθεια του Άλλου. Φαίνεται έκδηλα η αγωνία του να "προφυλάξει" τον Νορβηγό και την Τουρκάλα από τα άγρια Νύχια των "Δημοσιογράφων" που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν όποια Σάρκα βρίσκεται "Εμπόδιο" στο Δρόμο μας.

Είναι πολύ πιθανό, αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να προβλέψει όλο αυτό το καρακυτσταριό που θα γινότανε όσο αυτός θα έδινε όλο του το είναι να πετύχει το καλύτερο, να αηδίαζε και να μην πήγαινε.





















Μήπως είμαι πολύ Ρομαντικός και Αγαθός? Ίσως, αλλά θέλω να ελπίζω ότι σε αυτή την Χώρα δεν έχουν Ισοπεδωθεί τα Πάντα.

Θέλω, πολύ φοβάμαι όμως ότι .....

"Σε βόρβορο βαρβαρικό μετέτρεψαν το χώρο
σπέρνουν του κακού το σπόρο
εκεί που ανθίζανε τα κρίνα.
Βλέπεις διδαχτηκάν να λατρεύουν την ασχήμια
κι όλα εκείνα τα πράγματα που δεν έχουνε σχήμα.
Φιμώσανε τις μούσες της αληθείας,
κατέστησαν βαστάζοι κάθε αλλοτρίου ιδεολογίας,
φευγουνέ τις αρετές πράττουνε λεωργά έργα,
γοργά δυστυχώς οδηγούνται προς τη Φλέγρα" ..... Οδυσσεύ - ΑΕ.

Αυτές τις μέρες δεν είμαι πολύ καλά. Είμαι λίγο άρρωστος, γι αυτό δεν γράφω... αλλά δεν άντεξα. Ήθελα από εχθές να γράψω αλλά σήμερα μου το Θύμισε ο Πάνος Χατσηκουτσέλης που έγραψε ένα σχετικό μήνυμα στο FB για τον Σάκη....

Πραγματικά, δεν μας νοιάζει Πως και με Ποιο τρόπο.... αρκεί ο Σάκης να έρθει 1ος..... γιατί ως πρωτοπόροι στον Πολιτισμό, στην Παιδεία και στα Γράμματα ψηφίζουμε το ......


ΠΑΣ ΜΗ ΣΑΚΗΣ... ΒΑΡΒΑΡΟΣ !!!

Υ.Γ. Για μένα το καλύτερο τραγούδι.... είναι της Ισπανίας. Αλλά αν είχα 5.000 ευρώ για πέταμα, θα έδινα 2.500 για να ψηφίσω τον Νορβηγό και τα άλλα 2.500 στην Τουρκάλα.

Γιατί? Γιατί τότε πιστεύω ότι θα ένιωθα Πραγματικός Έλληνας !!!