********* ********************** DSV Blog: 05/23/10

Σάββατο, Μαΐου 29, 2010

Σσσσσσ.... μην μας πάρουν χαμπάρι...

Ακόμα και στις μέρες μας που η πονηριά του Έλληνα είναι στο στόχαστρο, και από Μαγκιά αρχίζει και συνειδητοποιείται ότι είναι άκρως βλαβερό ελάττωμα, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι τις λαμογιές και τις Κουτο-Πονηριές.

Στην εκπομπή της εικονιζόμενης όπως ήταν αναμενόμενο είχαν και Live σύνδεση με το Όσλο για τα τελευταία νέα της Eurovision. Ο ανταποκριτής μετά το περυσινό κράξιμο που έφαγαν για απαράδεκτη συμπεριφορά και καταπάτηση οποιουδήποτε ίχνους άμιλλας... έκανε κάποια σχόλια χωρίς να μπει στην συνηθισμένη διαδικασία του σινιάλου για τους "Αντιπάλους" μας. Δηλ. τα φαβορί που πρέπει να Μαυρίσουμε.

Ωπ, σκέφτηκα... "Λες να βάλαμε μυαλό και να φερόμαστε πολιτισμένα... ακόμα και στη Eurovision... που μέχρι τώρα βγάζαμε όλη την καφρίλα μας ?" Η δεύτερη σκέψη μου ήταν "Μπααα, δεν νομίζω, από μέσα τους θα τρώγονται, αλλά το ότι συγκρατούνται είναι ενθαρρυντικό".

Τι ήθελα και το σκέφτηκα.... Πετάγεται η Γερμανού και λέει στον Ανταποκριτή "Πες μας ποια είναι τα φαβορί για να μην τα ψηφίσουμε". Τότε γεμάτος χαρά ο "δημοσιογράφος" αρχίζει και αναφέρει μία μία τις χώρες... που "Αδικα" μπορούν να μας στερήσουν την πρωτιά.... που ΠΑΝΤΑ αξίζει στον Έλληνα.

Τότε πραγματικά άκουσα κάτι ενθαρρυντικό. Ήταν από την Ευρυδίκη που με ένα τραγούδι που πραγματικά αγαπήθηκε δεν κατάφερε να περάσει στο Τελικό του 2007.

"Μήπως όμως γι' αυτό τον λόγο δεν καταφέραμε και εμείς με την Κύπρο να περάσουμε στον τελικό ? Και μήπως πρέπει να ψηφίζουμε το καλό τραγούδι... γιατί με την ίδια λογική αφού έχουμε καλό τραγούδι θα μας ψηφίσουν και εμάς οι άλλες χώρες ? " είπε με ένα γέλιο αμηχανίας.

Και απάντησε η Γερμανού. "Γιατί να βγάζουμε από μόνοι μας τα ματάκια μας ?". Πάγωσε μονομιάς το χαμόγελο της Ευρυδίκης... και χαμήλωσε το βλέμμα.

Και μετά αναρωτιόμαστε .... γιατί βάζουν στο μάτι τους Έλληνες και την Νοοτροπία τους.

Τελικά πασιφανέστατα βγαίνει το συμπέρασμα ότι....

... Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας !!!


Υ.Γ. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι από ορισμένους θα θεωρηθώ Σταυραετός (Ξυπνοπούλι), που σχολιάζω τώρα που η Ελλάδα βάλλεται από παντού, παραθέτω και την αντίστοιχη περυσινή Ανάρτησή μου... Κλικ Εδώ...








Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

Αρτέμης / Ευθύμης ζωντανά στο Κύτταρο...

AΡΤΕΜΗΣ/ΕΥΘΥΜΗΣ Phyrosun Blackout The Worms on decks: Cenobite, Q.B.Mix

Στις 29/5/2010 οι Αρτέμης/Ευθύμης, από τους πιο ανατρεπτικούς και επιδραστικούς MCs στην ιστορία του ελληνικού hip-hop, θα εμφανιστούν ζωντανά στη μουσική σκηνή "ΚΥΤΤΑΡΟ" για το πιο σκληροπυρηνικό show της χρονιάς! Θα παρουσιάσουν δουλειές από εποχές TXC έως και σήμερα καθώς και για πρώτη φορά, ολοκαίνουρια κομμάτια απ' την επερχόμενη κυκλοφορία τους, όπως επίσης και από το solo του Αρτέμη και τον πολυαναμενόμενο προσωπικό δίσκο του Ευθύμη! Αναμφισβήτητα μια συναυλία που κανείς λάτρης της μπάντας και του hip-hop γενικότερα δεν πρέπει να χάσει!

Τη βραδιά πλαισιώνουν επίσης με ζωντανή εμφάνιση οι: Phyrosun, Blackout, The Worms. Στα decks oi Cenobite, MCD και Q.B.Mix!

Μουσική σκηνή: ΚΥΤΤΑΡΟ (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα) Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 Ώρα έναρξης: 20:30 Τιμή εισιτηρίου: 15€ (Προπώληση), 17€ (Ταμείο)

Σημεία προπώλησης: Ticket House, Hip Hop Shop



Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ in the World !!!

Τον Αλκαίο τον Εκτιμώ και τον Συμπαθώ πάρα πολύ. Φαίνεται πολύ καλός Άνθρωπος, αλλά το ΩΠΑ... δεν με συγκινεί πολύ.

Χθες όμως ήθελα να τον δω. Να δω πως θα είναι σκηνοθετικά και πως θα μου φανεί το τραγούδι στην τελική του μορφή από την Τηλεόραση. Η Συγκίνηση παρέμεινε ίδια. Ίσως είναι και το ΩΠΑ που σαν ηχώ τραντάζει τα τύμπανά μου, θυμίζοντας την ψυχοσύνθεση και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Οι στίχοι βέβαια... παρόλο που δεν έχουν κάτι το ποιητικό και ποιοτικό... είναι επίκαιροι και ουσιαστικοί.

Στο ζάπινγκ λοιπόν που έκανα, από τον Λαζόπουλο, για να μην το χάσω έβλεπα λίγο από τις συμμετοχές και όταν δεν έβλεπα το 13 το ξανά άλλαζα. Πριν από εμάς στην 12η θέση κατά σειρά ήταν η συμμετοχή της Αλβανίας. Για να μην χάσω λοιπόν την Ελλάδα το άφησα και το άκουσα. Έπαθα... Ενθουσιάστηκα.

Πολύ ωραίο τραγούδι, και φοβερή ερμηνεία. Ευτυχώς που και στα σχόλια των διάφορων εκπομπών στην τηλεόραση οι πιο πολλοί είπαν ότι τους άρεσε και ήταν στην 1η 3άδα... αλλά μερικοί Ελληνάρες το κατάπιαν.... η μάλλον το Ξεροκατάπιαν.

Αμέσως μετά τον Αλκαίο το έψαξα στο YouTube και από εχθές το βράδυ το ακούω συνέχεια. Σήμερα το έκανα κοινοποίηση στο Facebook επισημαίνοντας ότι είναι Τραγουδάρα. Χθες το ψήφισα. Άλλη μία φορά είχα ψηφίσει... και αυτό ήταν το 2004 την Τουρκία. Σκέφτηκα αμέσως.... Πω Πω... τι Έλληνας που είμαι ? Αν το ήξερε αυτό ο Άδωνης... θα με είχε στήσει στα 3 μέτρα.




Άρεσε και στην Κ. που έχω αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση... και σχολίασε "Γαμάτο... με πολύ ωραία Φωνή". Αμέσως συνωμοτικά της απάντησα "Σσσσσσσ μην μας πάρουν χαμπάρι εμάς τους Ανθέλληνες... Σσσσσσ". Και μου ανταπαντά ... "ΕΛΛΗΝΕΣ in the world !!!" που είναι και ο τίτλος της σημερινής μου ανάρτησης.

Ήταν από τα καλύτερα σχόλια που είχα λάβει. Τέσσερις μόνο λέξεις και εξέφραζαν χιλιάδες νοήματα.

Ναι Τουρκία και Αλβανία. Αν έχουν το καλύτερο τραγούδι και μου αρέσει πολύ, θα το ψηφίσω. Η Μουσική δεν έχει Σύνορα... και κατά βάθος τίποτα δεν έχει σύνορα.

Προσέξτε στο επόμενο βίντεο το τούρκικο συγκρότημα... πόσο ωραία και ξεσηκωτικά εκφράζεται. Είναι το Στυλ και το Ύφος αυτών που φανατικά θα άκουγα και θα πήγαινα σε συναυλία για να ξεδώσω. Το "For Real" είναι από τότε πολύ αγαπημένο μου τραγούδι.

Τους Τούρκους ρε ??? Τους Τούρκους ??? θα μου πουν μερικοί. Αυτοί είναι Εχθροί μας.

Όχι για μένα. Για μένα είναι Καλλιτέχνες που μου αρέσουν Πάρα Πολύ και απλά έτυχε να γεννηθούν μερικά χιλιόμετρα Ανατολικότερα. Τίποτα Άλλο. Τίποτα.

Και τουλάχιστον από αυτούς είδα ένα πολύ Όμορφο Ειρηνικό Μήνυμα που εξέφρασαν και το είδαν Εκατομμύρια Μάτια. Οι Τούρκοι "φώναξαν" Ειρήνη... Εμείς ? Δεν το έχω δει από Ελληνική αποστολή.

Προσέξτε στο βίντεο πόσο Όμορφα το δείχνουν !!!


Rising up now, rising up..




Πιστεύω λοιπόν απόλυτα, ότι για να γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι, πρέπει να γίνουμε Άνθρωποι του Κόσμου.

Έλληνες μέσα στον Κόσμο.... και όχι Έλληνες Παγιδευμένοι στον Μικρο-Κοσμο μας !!!




Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".

Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

Για να σηκωθω ξανα χρειαζεται περισυλλογη συγκεντρωση και αυτοκριτικη...

Σήμερα αναρτώ ένα μήνυμα ενός αναγνώστη του Τρωκτικού... με τίτλο "Κι Εγώ Φταίω".

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όλα αυτά ίσως ξεχαστούν εύκολα... και Ξανά όλοι αυτοί που τα σκέφτονται, πάλι θα λέγονται Μαλάκες και Κορόιδα. Γιατί όχι μόνο οι Ελληνάρες τα έκαναν με τέτοια Θρασύτητα που εξόργιζε, αλλά καυχιόνταν κιόλας για την "Μαγκιά" του Κατορθώματος.

Θα αναφέρω ένα προσωπικό περιστατικό...

"Κάποιος γνωστός πήγε να παρκάρει και έκανε μία ώρα. Τον είχα δει από μακριά ότι είχε το κινητό στο αυτί... και τα χαχανητά ακουγόταν και έξω από το κλειστό τζάμι. Πίσω 2 - 3 αυτοκίνητα περιμέναν ... αλλά το κινητό δεν το έκλεινε. Εκεί... το Χαχανητό Δυνάμωνε.

Ήταν η Εποχή που τα πρόστιμα είχαν αυξηθεί και η ομιλία στο κινητό ήταν 300 €, μήπως και γλυτώσουμε κανένα ατύχημα από την αλόγιστη χρήση του στο Αυτοκίνητο.

Μόλις λοιπόν βγήκε από το αυτοκίνητο του είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου... για να μην γίνω πάλι ο Μαλάκας που Γκρινιάζω... "Καλά, Μίλα... Μίλα εσύ. 300άρα θα πληρώσεις". Και με τέντωμα 15 πόντων για να ψηλώσει κι' άλλο μου απαντάει... " Ποιος θα πληρώσει ρε.... ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩ ???.... Μην σου πω... ότι πριν πάει η κλήση στην Τροχαία θα έχει ήδη Σβηστεί. Ένα Τηλέφωνο Αρκεί !!!

Το μόνο που μπόρεσα να κάνω... ήταν να σκύψω το κεφάλι... και να μπω στο σπίτι.... "


"KI ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!!"

-------------------------------------------------------------------------------------


"Σου κλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονια περασα απ το σπιτι σου με διαπασων τη μουσικη και την εξατμιση να μουγκριζει...


Σου κλεψα την γαληνη σου όταν προσπαθησες να περασεις τη διαβαση πεζων και εγω εστεκα αγερωχος με το 36 ατοκες δοσεις αυτοκινητο μου πανω της.

Σου κλεψα τη θεση παρκινγκ βαζοντας οριζοντια τη μηχανη μου γιατι στη γειτονια υπαρχω μονο εγω και η γυναικα μου πρεπει να παρκαρει χωρις να δυσκολευτει όταν ερθει απ τη δουλεια.

Σου κλεψα τη ουρα στο σουπερ μαρκετ,γιατι βιαζομουν.

Σου ζητησα 120 ευρω για να σου βαλω ένα αιρ κοντισιον χωρις να σου κοψω αποδειξη.

Σου πηρα 100 ευρω την ημερα για ένα δωματιο το χειμωνα σε χωριο της ελληνικης υπαιθρου γιατι μια καντηλήθρα στην παρουσιασα για τζακι.

Μου πληρωσες 4 ευρω τον καφε και 6 ευρω τη χωριατικη και 10 ευρω το ποτο γιατι ολοι τοσο τα εχουν.

Εκμεταλευτηκα την πετρελαικη κριση και χωρις καθυστερηση σου ανεβασα την τιμη στα καυσιμα αισχροκερδοντας εις βαρος σου ενώ ξεχασα να τις κατεβασω όταν περασε η κριση.

Σου στερησα τα δελτια κοινωνικου τουρισμου γιατι μπορω να αποκρυπτω εισοδηματα και να εμφανιζομαι σαν δικαιουχος.

Πηρα επιδοματα και επιδοτησεις με πλασματικα στοιχεια και τωρα φωναζω να φερουν πισω τα κλεμενα

Σηκωσα κοματικες σημαιες ενιωθα δεος όταν με κερναγε και με χαιρετουσε ο βουλευτης στο καφενειο,ψηφιζα για ιδιοτελεις σκοπους ξερογλυφομουν στα πολιτικα γραφεια για να εχω έναν ανθρωπο για τις δουλειες μου και τωρα απαιτω να παει φυλακη.

Έδωσα φακελακι σε γιατρο για να σε παρακαψω στη λιστα και να σωθώ εις βαρος σου.

Λάδωσα το μηχανικο της πολεοδομιας να κανει τα στραβα ματια μεχρι να σηκώσω το αυθαιρετο σε δασικη εκταση και μετα πηγα στο συνταγμα σε καντηλοφορια να κλαψω για τα δαση που καηκαν.

Εψαξα και βρήκα γνωστο στην εφορια να γλιτώσω το προστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικες παραβασεις και μετα παραπονέθηκα για τη διαπλοκη.

Προειδοποίησα με φωτεινο σινιαλο παραβατες οδηγους για υπαρξη τροχονομικου μπλοκου και μετα διαμαρτηρηθηκα γιατι η τροχαια δεν τους γραφει.

Πεταξα το αδειο πακετο τσιγαρων απ το αυτοκινητο και μετα θυμωσα με την αμελεια των αρχων να καθαρισουν τα φρεατια και να πλημυρίσει η γειτονιά μου.

Σε εμποδισα να περπατησεις ελευθερα στο πεζοδρομιο γιατι αφησα το αυτοκινητο, μιας και πεταχτηκα για δυο λεπτα σε μια δουλεια.

Τα εβαλα με τους αλλοδαπους που μολυνουν την χωρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφαλιστη εργασια

Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογραφους, τους θεωρησα αυθεντιες,τους αφησα να με καθοδηγησουν…με μπερδεψαν με αλλοτριώσαν.

Μου ειπανε πως οι γερμανοι συντακτες του Spiegel είναι ανθελληνες ενώ ειδα την ιδια μερα οπαδους των δυο μεγαλων ομαδω να μη σέβονται την ανακρουση του εθνικου υμνου.

Μου ειπανε πως ξενοι ετοιμαζονται να αγορασουν νησια μας και ειδα ελληνες να καταπατουν την ακτογραμμη φτιαχοντας ιδιωτικα λιμανια και να μου ζητουν χρηματα ώστε να μου επιτρεψουν το μπανιο.

Μου ειπανε πως τα σταδια των ολυμπιακων αγωνων φτιαχτήκαν για μενα και θα μεινουν σε μενα και ειδα να δινονται στην οικονομικη ελιτ και στις αθλητικες εταιρίες.

Μου ειπανε πως ο διαγωνισμος τραγουδιου της eurovision είναι εθνικη υποθεση ενώ ειδα πως είναι ένας θιασος που τρεφει το life style με χρηματα φορολογουμενων.

Μου ειπανε πως η επενδυση του χρηματιστηριου εχει εγγυημένες αποδοσεις και οι προβλεψεις είναι αισιοδοξες και ειδα μια καλοστημενη κομπινα με την ομηρια χιλιαδων μικρο επενδυτων.

Μου ειπανε πως μετα τις κραυγες των ζωντανων συνδεσεων υστερα από μαγαλες τραγωδιες και καταστροφες το μαχαιρι θα φτασει στο κοκαλο και ότι θα παρακολουθουν την υποθεση και ειδα νατην συγκαλύπτουν και να την ξεχνουν.(σαμινα σεισμοι πυρκαγιες χρηματιστηριο)

Μου ειπανε πως οι δημοσιογραφοι είναι οι ελεγκτες της εξουσιας και προστατες των αδυνατων και ειδα να γίνονται εκδοτες,κομιστες και διαπλεκομενοι με το κεφαλαιο και τη εξουσια.

Μπερδευομαι ρε γαμωτο δυσκολευομαι να καταλαβω.Η σύγχυση μεγαλη...!

Ενώ ηξερα πως τα τανκς που κατεβηκαν στους δρομους και κατελυσαν την δημοκρατια αυτό ζημιωσε τη χωρα μου,ειδα πως οι αγροτες μπορουν να κλεινουν τους δρομους,οι λιμενεργατες τα λιμανια γιατι τα αιτηματα των συντεχνιων είναι πιο πανω απ τα δικα μου δικαιωματα.

Ενώ ηξερα πως η αριστερα είναι προοδευτικο κινημα ειδα ότι αποτελει τροχοπεδη σε κάθε μεταρυθμιση.

Ενω ηξερα πως η δεξια είναι πατριωτικο κομα ειδα να σαμποταρει τους θεσμους και να διαβρωνει τις αξιες και το νομιμο να γινετε ηθικο

Ενώ ηξερα πως σοσιαλισμος είναι αναδιανομη εισοδηματος και κοινωνικη δικαιοσυνη ειδα πλουτισμο ημετερων,σκανδαλα,και κοινωνικη ανισοτητα.

Ενώ ηξερα πως ο εθνικιστης θεωρει την πατριδα του υπερ ανω ολων,ειδα να φορα τη ναζιστικη μποτα και τον αγκυλωτο σταυρο που το 41 εισεβαλε στη πατριδα του και σκοτωσε ελληνες.

Ενώ ηξερα πως ο αναρχικος είναι φορεας επαναστατικων ιδεων και εναντιωνεται στο συστημα,ειδα να πηγαινει στις καταληψεις με ταξί,να ντυνεται με γνωστες φιρμες πολυεθνικων,και να επικαλειτε το ιδιο το συστημα που θελει να ανατρεψει.

Ενώ ηξερα πως ο συνδικαλιστης είναι προαγωγός τον δικαιωματων των εργαζομενων και ακαμπτος υπερασπιστης,ειδα να γινεται βουλευτης και να διαπλεκεται στα γραναζια της εργοδοσιας.

Ενώ ηξερα πως τα κοματα είναι στυλοβατες της δημοκρατιας ειδα να αυθαιρετουν να εμφανιζονται σαν συμμοριες και να καπηλεύονται τους θεσμους.

Και τοτε εχασα τελειως τον ελεγχο..

Ενώ ηξερα πώς είναι να φερεσαι σαν πολιτης και σαν ανθρωπος εχοντας υποχρεωσεις και δικαιωματα προτιμησα να φερθω σαν καταναλωτης και χουλιγκανος.

Ενώ οι καλυτεροι μου φιλοι είναι παναθηναικοι πηγα στο καραισκακη να τους βρισω τη μανα και να τους πεταξω φωτοβολιδες γιατι η χαρα της νικης είναι μονο δικο μου προνομιο.

Ενώ ελεγα πως οι πολιτικοι είναι εντολοδοχοι ξενων συμφεροντων και υπηρετουν οικονομικους παραγοντες,με φανατισμο τους υποστηριζα στις εκλογες δινοντας τους μια ακομη ευκαιρια…και καπως ετσι εφτασα να ζω το ψέμα μου συμπολιτες…

Επιδοθηκα σε ασταματητη καταναλωση προκειμενου να βρω ταυτοτητα

Υποτιμησα τη σημασια της παιδειας και των αξιων και προτιμησα να μιμηθω το life style της τηλεορασης.

Ταυτισα την ευτυχια με το τριημερο στην αραχωβα και το 4Χ4 τζιπ.

Η αυταπατη της παντοδυναμιας μου ενισχυθηκε με την πιστωτικη καρτα.. μπορουσα να αποκτησω περισσοτερα από οσα δικαιουμαι.

Χωρις εγκρατεια ζητησα να δανειστω για να απολαυσω αγαθα που εβλεπα να απολαμβανουν οι πλουσιοι και ηθελα να τους μοιασω.

Εγκατελειψα το χωριο μου για να γινω υπαλληλος των 700 ευρω.

Αφησα την ποιοτητα ζωης στην υπαιθρο για να ζησω σε ένα δυαρακι στη κυψελη.

Περιφρονησα τα πανηγυρια στην επαρχια γιατι στα μπουζουκια πια γινεται η επιδειξη και το νυφοπαζαρο.

Ενιωθα σπουδαιος αν τη δευτερα το πρωι μιλουσα στη δουλεια για το διημερο που περασα στα χιονια η τη κρεπαλη στα μπουζουκια.

Χρεοκοπησα Nεοελληνα...γιατι πια δεν ξερω τι είναι σωστο και τι λαθος,τι είναι δικαιο και τι αδικο.ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ..δε θα λυτρωθώ απ τα spreads ουτε απ τους οικους αξιολογησης..

Για να σηκωθω ξανα χρειαζεται περισυλλογη συγκεντρωση και αυτοκριτικη χρειαζεται... Eσωτερικη Eπανασταση.


Ηρθε ο καιρος να αλλαξω ,γιατι αν δε το κανω η νεα γενια από λαμογια παραμονευει να παρει τη θεση των απερχομενων και το νέο κυμα σκανδαλων που θα παραξει ξανα το συστημα θα με βρει παλι να σκουζω σα βικτωριανη παρθενα..’’κλειστε τους ολους φυλακη´´!!"





Νεοέλληνας - Τζίμης Πανούσης

Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες
φουσκώνω τα βυζιά μου με ορμόνες
θέλω να γινω σαν Αμερικάνος,
μ' αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δε σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η παπαλάμπραινα γυμνή
χαιδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δεν βγάζω άχνα.

Καιω τα δέντρα χτίζω μαιζονέτες
θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
σ' ένα κλουβι γραφείο σαν αγρίμι
παιζω ατέλειωτο βουβό ταξίμι

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δεν σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δεν βγάζω άχνα.

Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δεν σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δε βγάζω άχνα.




Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Για σχόλια πατήστε στην λέξη .... " σχόλια "

Δευτέρα, Μαΐου 24, 2010

Δεν υπάρχει καλύτερο σύμβολο των υπερβολών που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κρίση από την «κουλτούρα των μπουζουκιών»...

Το πάρτι ξεκινά στις 2 πμ στο νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα» στην Γλυφάδα, γράφει ανταπόκριση του περιοδικού Time από την Αθήνα. Όλη την νύχτα καταφθάνει πλήθος κόσμου με Πόρσε, Μερσεντές και BMW.

Όλοι καλοντυμένοι πάνε να δούνε την Δέσποινα Βανδή – την 40χρονη "βασίλισσα" της ελληνικής ποπ – όπως την χαρακτηρίζει το αμερικανικό περιοδικό.

Το εισιτήριο είναι ένα μπουκάλι ουίσκι για κάθε τραπέζι. Το ελάχιστο κόστος: 170 ευρώ.

Στα μπουζουκομάγαζα της χώρας, οι Έλληνες εξακολουθούν να ξοδεύουν πολλά. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, γράφει το Time. Η Ελλάδα καταχρεωμένη αναγκάσθηκε να προσφύγει στην Ευρώπη και να παρακαλέσει για βοήθεια.


Δεν υπάρχει καλύτερο σύμβολο των υπερβολών που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κρίση από την «κουλτούρα των μπουζουκιών», γράφει το περιοδικό. (Το περιοδικό το γράφει. Όχι τίποτα άλλο... για να μην τα βάλετε με μένα)


Ο απεσταλμένος του Time επισκέπτεται και ένα σκυλάδικο όνομα και πράγμα: Το «Skyladiko VIP». Ακόμη και σε αυτό το μαγαζί όπου κυριαρχεί η κακογουστιά της δεκαετίας του '80, το μπουκάλι ουίσκι κοστίζει 130 ευρώ.

Το περιοδικό σημειώνει ότι η κουλτούρα του μπουζουκιού άνθισε την δεκαετία του '90. Η Ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με υψηλούς ρυθμούς. Τα νυχτερινά κέντρα ξεπηδούσαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Οι μέχρι τότε φτωχοί Έλληνες ξόδευαν τα χρήματα τους σε ακριβά ρούχα και παπούτσια, ακριβά αυτοκίνητα και στην διασκέδαση.

Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν το τίμημα, υπογραμμίζει το Time. Σημειώνει, ότι ακόμη και νυχτερινή ζωή – φυγή από την πραγματικότητα, την αποκαλεί – δεν μπορεί να ξεφύγει από την ύφεση που πλήττει την χώρα.

Η «Θάλασσα» ήταν ανοιχτή επτά μέρες την εβδομάδα, σημειώνει. Τώρα ανοίγουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή : www.theinsider.gr

----------------------------------------------------------------------------

Εγώ τώρα τι να πω... τα λέει όλα το άρθρο του Time. Ευτυχώς που τώρα τελευταία βρίσκω εύκολα άρθρα που με αντιπροσωπεύουν και αποφεύγω την έντονη γραφικότητα του παρελθόντος.

Στα μπουζουκομάγαζα έχω πάει 1 φορά και αυτό για χάρη της ξαδέρφης μου που φιλοξενούσα στην Αθήνα. Δεν έχω τίποτα το ιδιαίτερο με τα μπουζούκια αλλά με την Μπουζουκο-Κουλτούρα και την Λαίλαπα που δημιούργησε η μόδα του Γαρύφαλου και του Λαμέ ιδίως την εποχή που έψαχνα απεγνωσμένα να βρω μαγαζί να παίζει την μουσική που ακούω, και που μετά τις 2 δεν το άλλαζε σε ελληνικά (Δεκαετία του 90).

Δεν θα ξεχάσω την μεγάλη απογοήτευσή μου, όταν έμαθα ότι ένα φοβερό Rock-Club που ξέδινα, και άκουγα την μουσική που μου άρεσε... δεν άντεξε και έγινε μπουζουκτσίδικο.

Και Αυτό είπα ... γεμάτος απογοήτευση. Και Αυτό ???





Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Για σχόλια πατήστε στην λέξη .... " σχόλια "