********* ********************** DSV Blog: 07/10/22

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022

Πρώτη φορά που το Blog μου ξεπερνάει τις 10.000 Views σε 30 ημέρες ... !!!


Το ότι έχω σκοπό και πολύ Άμμεσα να τους διπλασιάσω και να τους τριπλασιάσω ακούγεται Πομπώδες και Αλαζονικό ... 

Κι όμως ... για να κάνω αυτά που έχω στο μυαλό  μου .. χρειάζομαι τόσους και περισσότερους ... και ίσως έτσι .. τα Χριστούγεννα γεννηθεί το Πρώτο μου Παιδί !!!  

Ευχαριστώ για την Ανάγνωση ... και αν θέλετε κάντε Κοινοποίηση να το δούνε όσο πιο πολλοί γίνεται για να αυξήσω τα Views που μου είναι απαραίτητα ώστε να μπω πλέον σε Τάσεις και Φόρμες που θα μου επιτρέπουν να κινηθώ πιο Επαγγελματικά και Ανεπτυγμένα ... !!!

DSV 



Δυο ζωές που χώρισαν την 6η Δεκέμβρη ...

Ρωμανός και Γρηγορόπουλος: Δυο ζωές που χώρισαν την 6η Δεκέμβρη

Ο Νίκος Ρωμανός μετά τη σύλληψή του
Ο Νίκος Ρωμανός μετά τη σύλληψή του  EUROKINISSI

'Επεσα πάνω στην ανάρτηση τυχαία ψάχνοντας για τον Μηχαηλίδη και την Απεργία πείνας ... που τραβάει 52 μέρες ... και θυμήθηκα το Breaveheart ...

Ο Γουάλας ήταν ένας φιλήσυχος Σκωτσέζος, που μετά την Άδικη και Βάναυση Δολοφονία της Αγαπημένης σου ... έγινε Βάρβαρος ... Αδίστακτος ... και Τιμωρητικός ... 

Που σε φτάνει καμιά φορά η Κατάφωρη Αδικία ε ???

Ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός είδε το συμμαθητή του να πέφτει νεκρός από τον πυροβολισμό του Επαμεινώνδα Κορκονέα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Η σχέση των δύο και η μετέπειτα ζωή του Ρωμανού.

Ηταν, εκ πρώτης όψεως, ένα τυπικό Σάββατο για εκείνη την παρέα των 7-8 παιδιών από το Ψυχικό. Ξεκίνησαν σχετικά νωρίς από τα σπίτια τους και με τα μέσα έφτασαν στο κέντρο της Αθηνας.

Αραξαν, όπως το συνήθιζαν, σ' ένα πεζοδρόμιο των Εξαρχείων με τα ποτά στα χέρια. Παιδιά ήταν, 15 ετών, ήταν μια χαρά τρόπος για να διασκεδάσει κανείς.

Εκείνο το Σάββατο, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, υπήρχε ένας παραπάνω λόγος για διασκέδαση. Ο Νίκος Ρωμανός είχε τη γιορτή του. Δεν έχει κάτι ξεχωριστό, όμως, όπως και να το κάνουμε, ήταν μία παραπάνω αφορμή.

Ο Ρωμανός με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο έκαναν καλή παρέα από μικροί. Πήγαιναν μαζί στη Σχολή Μωραϊτη, είχαν κοινές ανησυχίες, ένιωθαν πολιτικοποιημένοι, όσο τέλος πάντων μπορεί να είναι πολιτικοποιημένα παιδιά που διανύουν το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Υπό μία έννοια αμφότεροι, Γρηγορόπουλος και Ρωμανός, θα μπορούσαν να μην βρίσκονται εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια. Θα μπορούσαν να μην βρίσκονται κανένα βράδυ στα Εξάρχεια. Θα μπορούσαν να περιορίσουν τις επαφές και τις εξόδους τους στα βόρεια προάστια των Αθηνών όπου διέμεναν, να κάνουν πιο "ασφαλείς" επιλογές για τη διασκέδασή τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Επέλεξαν όμως, είτε από ένστικτο, είτε από συγκεκριμένη σκέψη, δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερη σημασία, κάτι άλλο, ίσως πέρα από τα όρια της "τάξης" τους, αν θεωρήσουμε ότι τα παιδιά ανήκουν σε κοινωνικές τάξεις.

Ετσι και αλλιώς όλο το 2008 για τους ίδιους είχε περάσει με ζυμώσεις στη σχολική-μαθητική κοινότητα, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, γραφή κειμένων για το μαθητικό κίνημα.

Οι εξελίξεις όμως ήθελαν να γίνουν τελείως διαφορετικά πράγματα εκείνη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου. Η γιορτή του Νίκου Ρωμανού μετατράπηκε αρχικά σε θρήνο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη συνέχεια σ' ένα κύμα νεανικής οργής που σάρωσε την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Και όλα αυτά γιατί; Διότι ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας σκότωσε. Εβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο, το κράτησε στο δεξί του χέρι, σημάδεψε, σκότωσε. Σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο με τον Νίκο Ρωμανό να στέκεται μερικά μέτρα δίπλα του.

Κανείς από την παρέα εκείνη την ώρα δεν πίστευε ότι ο Αλέξης ήταν νεκρός. Των περισσότερων το μυαλό πήγε σε χρήση πλαστικής σφαίρας που προφανώς θα μπορούσε να γίνει για εκφοβισμό. Δεν υπήρξε, έτσι και αλλιώς, καμία προειδοποίηση για χρήση πραγματικών πυρών ούτε υπήρχε στην πραγματικότητα κάποια φοβερή συμπλοκή. Είχε προηγηθεί μία και μόνη επίθεση στο περιπολικό. Στη συνέχεια, μετά από ένα "μουν...α", ακούστηκε ένας πυροβολισμός.

Στο επόμενο δευτερόλεπτο ο Γρηγορόπουλος ήταν πεσμένος στο έδαφος. Οταν του σήκωσαν την μπλούζα, διαπιστώθηκε ότι ο Κορκονέας τον είχε πυροβολήσει κατευθείαν στην καρδιά. Ο Αλέξης πέθανε επί τόπου, σε μία γειτονιά των Εξαρχείων, ένα βράδυ του Δεκέμβρη του 2008. Ετσι απλά. Για το τίποτα!

Θα ήταν αδύνατον να μην επηρεάσει τον έτσι και αλλιώς ανήσυχο Ρωμανό εκείνο το περιστατικό. Δεν έχει μιλήσει παρά ελάχιστα από τότε ο φίλος του Αλέξη. Σε όποιον τον πλησιάζει γι' αυτό, το όχι είναι σχεδόν δεδομένο. Εξαίρεση αποτελεί αυτό το μακροσκελές κείμενο που ανέβηκε σε διαδικτυακό τόπο του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 30/112015.

Εδώ που τα λέμε δεν είναι εύκολο. Αλλωστε στη ζωή του Νίκου συνέβησαν πολλά έκτοτε. Η σύλληψή του στη Βόρεια Ελλάδα για την υπόθεση των "Πυρήνων της Φωτιάς" (για την οποία τελικά αθωώθηκε), ο ανηλεής ξυλοδαρμός του από τους αστυνομικούς με τις σχετικές φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του κόσμου, η εξαντλητική απεργία πείνας που έκανε για να αποκτήσει το δικαίωμα φοίτησης στην πανεπιστημιακή σχολή που είχε περάσει και φυσικά η φυλάκισή του, έξι χρόνια τώρα. Σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή του ο Νίκος Ρωμανός την έχει περάσει στις φυλακές.

Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός είναι ίδιος μα και διαφορετικός. Πλησιάζει τα 26. Συνεχίζει να φοιτά στα ΤΕΙ Πειραιά, παραμένει πολιτικά ανήσυχος, κοντά στον αναρχικό χώρο στον οποίο έχει "ταχθεί" πολιτικά. Εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα για να αποφυλακιστεί και να απαλλάξει τον εαυτό του από την έτσι και αλλιώς υπερβολική και μάλλον παράλογη κατηγορία της "ατομικής" τρομοκρατίας.

Εχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι πάνω του το σύστημα ξέσπασε την οργή του και έκανε επίδειξη δύναμης. Εφτασε μία ανάσα από το θάνατο χάνοντας 25 κιλά στην απεργία πείνας. Πάλεψε με νύχια και με δόντια γι' αυτό που πιστεύει, όπως και αν το κρίνει κανείς αυτό, άλλωστε δεν είναι το επίδικο.

Ουδείς μπορεί να σκεφτεί ποια θα ήταν η εξέλιξη στη ζωή του Νίκου Ρωμανού αν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν έπεφτε νεκρός εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη το 2008. Η ζωή, πάντως, και για τον Νίκο συνεχίζεται χωρίς φυσικά ουδείς να λησμονεί τι έγινε πριν ακριβώς 10 χρόνια στα Εξάρχεια. Τον έναν και μόνο πυροβολισμό που τρύπησε την καρδιά του 15χρονου φίλου του.

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022

Οι Αναρτήσεις του Blog μου με 500 και πάνω Views ... Ευχαριστώ όσους με Ανέχεστε και με διαβάζετε !!!

 


Μητσ...κη Γαμ...σαι ... ( Ναι το γνωστό μήνυμα ) που φώναζαν και τραγουδούσαν 25.000 νέοι στην συναυλία του ΛΕΞ στην Αθήνα !!!


Αυτός ο Λεξ ( δεν τον ήξερα ... Μόνο Ακουστά ... ) είναι μεγάλος Μάγκας ...
Θεσσαλονικιός και κατάφερε να μαζέψει 25.000 κόσμο στην Αθήνα ... αλλά όχι μόνο αυτό ... και να πουν το Γνωστό Μήνυμα για το Μπουμπούκι τον Πρωθυπουργό μας ...
Ακούστε το ... Είναι στην Αρχή Αρχή ....

Να σαι καλά Παλικάρι μου !!! 

Άραγε πως νιώθουν εκεί στην Κυβέρνηση ... ότι 25.000 κόσμο μαζί σύσσωμοι τους Σκυλοβρίζουν ???

Και δεν είναι μόνο αυτοί ... αλλά και αρκετά εκατομμύρια ... Και γενικά όλη η σκηνή,  όπως και ο Μιθριδάτης π.χ. που τον ακούει εκατομμύρια κόσμος τους ξεχέζει !!! Και όχι μόνο ... Σχεδόν όλοι της Ραπ και Τραπ σκηνής !!! 

Πως να νιώθουν άραγε που η Νεολαία ... τουλάχιστον αυτή που επαναστατεί ... βγαίνει από το σπίτι και από τον καλόβολο καναπέ ... τους Σιχαίνονται ... ???

Θα δω τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών των Νέων ... Αν είναι όπως τα προηγούμενα ... δεν έχουμε καμία τύχη ως χώρα !!! 

Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2022

( Ανανεωμένο μετά το βίντεο με συνέντευξη του Βαρουφάκη που ακολουθεί ). Πρέπει να ΕΝΩΘΕΙ όλη η Υγιή και Μαχητική - Τίμια και Επαναστατική Αριστερά για να βγούμε από το Τέλμα !!!


13/7/2022  είχα γράψει ... 

Είχα μία συζήτηση σήμερα με ένα παλιό και σοφό στέλεχος της Κεντροαριστεράς και συμφωνήσαμε σε κάτι ... 

Και επειδή ξέρω ότι έχω πολλούς Συριζαίους Φίλους στο ΦΒ, που δεν αντέχουν όπως κι εγώ και Όλοι μας άλλο αυτή την Φασιστική Κυβέρνηση ... αν ο Τσίπρας δεν ελαφρύνει και ζωντανέψει ( γιατί έχει βαρύνει πολύ ... Τον ακούω να μιλάει και βαριέμαι όπως με τον Κουβέλη ... και πάει να με πιάσει ο Ύπνος ... ) ... και ξαναγίνει ο Μαχητικός και Επαναστάτης και Ριζοσπαστικός Αλέξης ... όχι Κυβέρνηση δεν βλέπω ... αλλά ούτε Διψήφιο ποσοστό ... Πρέπει να ΕΝΩΘΕΙ όλη η Υγιή και Μαχητική - Τίμια και Επαναστατική Αριστερά για να βγούμε από το Τέλμα !!! 

Και αν όλο αυτό το βαρύ πεπόνι Στάιλ του του το χουν πει οι Επικοινωνιολόγοι του για να δείχνει πιο Σωστός και Σοφός ... να τους Απολύσει όλους και να ξαναβρεί τον Παλιό του Εαυτό! 

Το έχω ξαναπεί ... Αν μπορούσαν να τα ξαναβρούνε με τον Βαρουφάκη ... τότε τα πράγματα θα άλλαζαν πολύ και θα γινόταν πανικός ... Ίσως και Αυτοδυναμία ... Και όταν λέω Βαρουφάκη ... πιο πολύ τονίζω τον Κλέωνα Γρηγοριάδη !!!

Μια τέτοια φωνή - παλμό - μαχητικότητα - επιχειρηματολογία θέλει ένα κίνημα για να σταθεί σωστά και να πάει μπροστά την Χώρα ... 


Είπα και Ελάλησα... και ελπίζω κάποιοι έστω να με Ακούσουν !!! 


Μετά όμως το βίντεο που είδα σήμερα 14/7/2022 και άκουσα τον Βαρουφάκη να προτείνει αυτό που πρότεινα ... μου δίνει ακόμα πιο Σοβαρά και Δυνατά επιχειρήματα ... να ΞΑΝΑψηφίσω ΜΕΡΑ25 ... για να πάει μετά το μπαλάκι στον Σύριζα. Αν πει όχι στην Συνεργασία ... ε τότε .... ( το αφήνω έτσι ... χωρίς να γράψω την Συνέχεια ... !!! 


Κυριακή, Ιουλίου 10, 2022

Το μυαλό είναι ο στόχος ... ( Πηγή του κειμένου ... στο Φβ. )


Η συγκλονιστική κατάθεση του Κ. Βάρναλη την οποία αφηγείται ο ίδιος ο Λουντέμης στο βιβλίο του ”Ο Κονταρομάχος” (εκδ. Δωρικός).

…Είπαμε ότι ανάμεσα στους υπερασπιστές μου ήταν κι ο Δάσκαλος. Αλλά, πως ήρθε! Δεν είχε την υπομονή να περιμένει να τον ειδοποιήσουν. Μόλις το πληροφορήθηκε απ΄ τις εφημερίδες ντύθηκε τα γιορτινά του κι ήρθε μόνος του. Δε λογάριασε ούτε γηρατειά, ούτε φόβο, ούτε κρύο. Διέσχισε τα πυκνά στίφη των πραιτωριανών (που χανε κυκλώσει ολόκληρο το τετράγωνο) και μπήκε στην αίθουσα.

-Κωνσταντίνος Βάρναλης… φώναξε ο κλητήρας.

Ο Δάσκαλος τον κοιτούσε με χλευαστική απάθεια.

-Δάσκαλε… Εσένα φωνάζουν… του ‘πε ο Νίκος Παππάς.

-Εμένα; Τότε τι «Κωνσταντίνος» λέει αυτός ο… άντε ας μην το πω.

-Περάστε κ. Βάρναλη… του είπε ο Εισαγγελέας Κατεβαίνης, που ‘κανε τον διανοούμενο.

Ο Δάσκαλος πλησίασε κάτω απ΄ την έδρα με το χέρι στ΄ αφτί. Ο Πρόεδρος ρωτά:

-Πιο δυνατά! φώναξε ο Βάρναλης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έστω. Είναι ένοχος ο κατηγορούμενος;

ΒΑΡΝΑΛΗΣ (Με έμφαση): Ένοχος; Όχι! Για να ναι ένοχος ένας Συγγραφέας πρέπει να δίνει αρνητικές απαντήσεις στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις; 

Πρώτον: Ζώντας σε μια κοινωνία αδικίας με ποιους θα πάει; Με τους αδικητές ή με τους αδικημένους; 

Δεύτερο: Αν ο Λαός πέσει στα δεσμά της τυραννίας με ποιους θα συνταχθεί; Με τον τυραγνισμένο ή με τον τύραννο; 

Και τρίτο και τελευταίο: Αν η Πατρίδα πάει σ΄ εθνική σκλαβιά ποιους θα βοηθήσει; Τους κατακτητές ή τους κατακτημένους; Δηλαδή με τους κιοτήδες θα πάει ή με τα παλικάρια; 

Γνωρίζω τον κατηγορούμενο από έφηβο. Τον γνωρίζω σαν συγγραφέα, και σαν Έλληνα. Και σας δηλώνω κατηγορηματικά: Και στις τρεις ερωτήσεις ο κατηγορούμενος έδωσε αυτές τις απαντήσεις. Δεν είναι ένοχος.


ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Εις ένα από τα υπό κατηγορίαν κείμενά του και συγκεκριμένα εις το υπό τον τίτλον «Οι λύκοι ανεβαίνουν στον ουρανό»…

ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Ε;…

ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Ο Συγγραφεύς -δια να σώσει την τρυφεράν Ειρηνούλαν από την βουλιμίαν των αφεντικών της- την παραδίδει εις τας χείρας των εργατών.

ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Καλά κάνει.

ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Δε θα μπορούσε , έξαφνα, να την παραδώσεις εις χείρας εκείνων οίτινες είναι εντεταλμένοι για την φρούρησιν της τιμής των…

ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Ποιονών. Των χωροφυλάκων;

ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Βεβαίως.

ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Όχι! Θα την πουλούσαν στο μπουρδέλο.

ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Κύριε Βάρναλη…

ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Τη γνώμη μου δε ζητήσατε; Τη γνώμη μου είπα. Ξέρω, εσείς έχετε άλλην γνώμη. Αλλά δεν είσθε σεις ο μάρτυρας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τίποτε άλλο κ. Βάρναλη. Μπορείτε ν΄ αποσυρθείτε.

ΒΑΡΝΑΛΗΣ (δυνατά): Κοιτάξτε μην τύχει και τον αθωώσετε «λόγω αμφιβολιών»! Αν οι Νόμοι σας καταδικάζουν αυτές τις αρετές καταδικάστε τον! Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Κανένα! Σας το λέω εγώ!



Η μαρτυρία του Βάρναλη είναι διαχρονική στην οποία οφείλει να απαντήσει ο καθένας μας σε όλους τους καιρούς. 

Με ποίων την πλευρά συντάσσεται. 

"Χρειάστηκαν να περάσουν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ», ήταν η απάντηση του Λουντέμη στους δικαστές...