********* ********************** DSV Blog: 05/10/09

Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

Να γιατί το FaceBook τα έχει παίξει ( Σιγά μην την γλύτωνε)

Εδώ και κάποιες μέρες δεν έχετε διαπιστώσει κολλήματα, καθυστερήσεις, και ένα σωρό άλλα κουλά στο FaceBook? Αν προσέξατε 2 μέρες πριν το είχα Ανακοινώσει προμηνύοντας ότι κάτι υπάρχει που δεν είναι φυσιολογικό...

Θα την γλίτωνε το FB από τους Hackers? Κανένας δεν την γλιτώνει.... για διαβάστε το Άρθρο από τα Νέα που ακολουθεί. Τέτοια άρθρα μας ενημερώνουν για να "Ξυπνάμε" λίγο και να συνειδητοποιούμε που "Πατάμε"...


Λαμπρινή Σταμάτη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 15 Μαΐου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2009 13:23




Επίθεση χάκερ δέχθηκε το Facebook. Οι άγνωστοι επιχείρησαν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των περίπου 200 εκατομμυρίων χρηστών και κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς αρκετών εξ αυτών.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Barry Schnitt δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το δίκτυο από την επίθεση των χάκερ και πως έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί των χρηστών από τους οποίους υπέκλεψαν στοιχεία. Ωστόσο απέφυγε να πει πόσοι ακριβώς ήταν οι λογαριασμοί αυτοί.

Οι χάκερ απέσπασαν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται «phishing»: αρχικά κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμός μελών του Facebook και στη συνέχεια έστειλαν μηνύματα στους φίλους τους, προκαλώντας να ανοίξουν links που οδηγούσαν σε ψεύτικες ιστοσελίδες.
Οι ιστοσελίδες αυτές είχαν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν με την αρχική σελίδα του Facebook. Τα θύματα δέχθηκαν οδηγίες να δώσουν και πάλι τα στοιχεία εγγραφής, ωστόσο αντί να κάνουν log in στο Facebook, έμπαιναν στην ιστοσελίδα που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι χάκερ, δίνοντας τους κωδικούς ασφαλείας.

Στόχοι επιθέσεων όπως αυτή είναι συνήθως η κλοπή ταυτότητας και η διαρροή ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam).

Μεταξύ των ψεύτικων ιστοσελίδων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι www.151.im , www.121.im και www.123.im. Το Facebook διέγραψε κάθε αναφορά στα sites αυτά.
Όπως δήλωσε ο Schnitt, οι υπεύθυνοι για θέματα ασφάλειας στο Facebook εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν στόχο να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους κωδικούς πρόσβασης και αργότερα να τους χρησιμοποιήσουν για να στείλουν spam και να προωθήσουν πλαστά φαρμακευτικά προϊόντα και άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Αντίστοιχη επίθεση είχαν επιχειρήσει χάκερ πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Στην περίπτωση αυτή, οι υπεύθυνοι ασφαλείας κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook και ο βασικός ανταγωνιστής του, το δίκτυο MySpace απαιτεί από τους αποστολείς μηνυμάτων εντός δικτύου να είναι μέλη του και κρύβει τα προσωπικά δεδομένα μελών από επισκέπτες που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη. Λόγω της τακτικής αυτής, οι χρήστες έχουν την τάση να είναι λιγότερο καχύποπτοι απέναντι στα μηνύματα που λαμβάνουν και αυτό επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ.

Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Πας μη Σάκης Βάρβαρος....





















Και άλλες χρονιές τέτοιο καιρό άρχιζα να κουράζομαι από το Γιουροβιζιονικό Overdose αλλά φέτος με την Ελληνική Κατινιά και την Κακία τα πράγματα έχουν παραγίνει.

Είναι η Ιδέα μου ή μου φαίνεται ότι το "Δεν με νοιάζει πως, αρκεί να βγούμε πρώτοι" κυριαρχεί σε όλα τα Πάνελ, όλα τα κανάλια και όλες τις εκπομπές που ασχολούνται με τη Eurovision?

Το 22άχρονο παιδάκι, που είναι φοβισμένο και αγχωμένο όσο κανένας άλλος διαγωνιζόμενος, το βγάλαμε κακό χαρακτήρα με ύφος και Τουπέ, που ειρωνεύεται τον Σάκη (τον Σάκη??? Τόλμησε???). Του είπε ότι πετάει ψηλά??? Ειρωνεύεται? Τι δηλαδή τον είπε Πίτερ Παν (και αυτό ακούστηκε). Συγνώμη "Fly, to the Top Baby" τι σημαίνει???

Έλεος....

Την άλλη την Κουκλίτσα την Τουρκάλα, τι της έσουραν της καημένης. Χοντρή, Ατάλαντη, Άφωνη, με κυτταρίτιδα, Μπουτού και ένα σωρό άλλα ευγενικά κοπλιμέντα άμιλλας και Ελληνικής Ευπρέπειας.

Ήμουνα αηδιασμένος από τα ΜΜΕ αλλά τώρα η μπόχα και η δυσωδία κάλυψε τα πάντα. Φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η Παιδεία, η Καλλιέργεια και η μόρφωση που επικρατεί στην τηλεόραση. Που είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός? Πού είναι η Ελληνική Φιλοξενία?

Από μικρά παιδιά μας λένε να προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο καλοί και σωστοί γίνεται. Η ελεύθερη μετάφραση είναι "να είστε όσο πιο καθίκια και κακοί γίνεται. Αν κάποιος τύχει και σας περάσει δεν χρειάζεται να βάλετε τα δυνατά σας για να τον περάσετε, αλλά να του βάλετε τρικλοποδιά για να πέσει. Το μαχαίρι για την πλάτη του να είναι πάντα ακονισμένο καλά και αν δεις και περνάει πολύ μπροστά χώστο βαθιά για να πονέσει. "

Χωρίς να τον γνωρίζω, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Σάκης δεν ανήκει σε αυτή την Κατηγορία της Ελληνικής Παρωδίας. Είναι πραγματικά καλό παιδί αγωνίζεται πάρα πολύ για να πετύχει το καλύτερο, και αναγνωρίζει την Αξία και την Προσπάθεια του Άλλου. Φαίνεται έκδηλα η αγωνία του να "προφυλάξει" τον Νορβηγό και την Τουρκάλα από τα άγρια Νύχια των "Δημοσιογράφων" που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν όποια Σάρκα βρίσκεται "Εμπόδιο" στο Δρόμο μας.

Είναι πολύ πιθανό, αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να προβλέψει όλο αυτό το καρακυτσταριό που θα γινότανε όσο αυτός θα έδινε όλο του το είναι να πετύχει το καλύτερο, να αηδίαζε και να μην πήγαινε.





















Μήπως είμαι πολύ Ρομαντικός και Αγαθός? Ίσως, αλλά θέλω να ελπίζω ότι σε αυτή την Χώρα δεν έχουν Ισοπεδωθεί τα Πάντα.

Θέλω, πολύ φοβάμαι όμως ότι .....

"Σε βόρβορο βαρβαρικό μετέτρεψαν το χώρο
σπέρνουν του κακού το σπόρο
εκεί που ανθίζανε τα κρίνα.
Βλέπεις διδαχτηκάν να λατρεύουν την ασχήμια
κι όλα εκείνα τα πράγματα που δεν έχουνε σχήμα.
Φιμώσανε τις μούσες της αληθείας,
κατέστησαν βαστάζοι κάθε αλλοτρίου ιδεολογίας,
φευγουνέ τις αρετές πράττουνε λεωργά έργα,
γοργά δυστυχώς οδηγούνται προς τη Φλέγρα" ..... Οδυσσεύ - ΑΕ.

Αυτές τις μέρες δεν είμαι πολύ καλά. Είμαι λίγο άρρωστος, γι αυτό δεν γράφω... αλλά δεν άντεξα. Ήθελα από εχθές να γράψω αλλά σήμερα μου το Θύμισε ο Πάνος Χατσηκουτσέλης που έγραψε ένα σχετικό μήνυμα στο FB για τον Σάκη....

Πραγματικά, δεν μας νοιάζει Πως και με Ποιο τρόπο.... αρκεί ο Σάκης να έρθει 1ος..... γιατί ως πρωτοπόροι στον Πολιτισμό, στην Παιδεία και στα Γράμματα ψηφίζουμε το ......


ΠΑΣ ΜΗ ΣΑΚΗΣ... ΒΑΡΒΑΡΟΣ !!!

Υ.Γ. Για μένα το καλύτερο τραγούδι.... είναι της Ισπανίας. Αλλά αν είχα 5.000 ευρώ για πέταμα, θα έδινα 2.500 για να ψηφίσω τον Νορβηγό και τα άλλα 2.500 στην Τουρκάλα.

Γιατί? Γιατί τότε πιστεύω ότι θα ένιωθα Πραγματικός Έλληνας !!!

Κυριακή, Μαΐου 10, 2009

Στην Μνήμη της Μάνας με τα πιο πολλά παιδιά στον Κόσμο. Την ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ.

Δεν τα πάω καλά με τις γιορτές γιατί πιστεύω ότι με το να λες χρόνια πολλά μόνο εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, αναγκάζεσαι πολλές φορές να υποκρίνεσαι.

Δεν έγινε ακόμα αλλά περιμένω για άλλη μια φορά η Μάνα μου να μου πει με Παράπονο "Πάλι φέτος δεν μου είπες Χρόνια Πολλά", άσχετα αν κάθε χρόνο ξέρει πως νιώθω για τις γιορτές και τα Χρόνια Πολλά.

Στην γιορτή μου και στα γενέθλιά μου δεν σηκώνω τηλέφωνα, ούτε σταθερό ούτε κινητό και γενικά είμαι κάπως, ίσως και θυμωμένος γιατί με θυμώνει η υποκρισία.

Έχω ακούσει πολλά χαρούμενα παιδιά που να λένε "Όχι ρε πούστη μου, πρέπει να πάρω τη Μάνα μου τηλέφωνο, είναι η γιορτή της Μάνας σήμερα". Και συνεχίζουν "Τα ανθοπωλεία είναι ανοικτά;". Και όταν μαθαίνουν πως είναι ξαναλένε, "όχι ρε γαμώτο δεν την γλυτώνω την ανθοδέσμη, τι δικαιολογία θα έχω?".

Και ξεχύνονται στους δρόμους να πάρουν λουλούδια για να δείξουν την αγάπη τους στον Άνθρωπο που τους έφερε στη Ζωή.

Αναρωτιέμαι όμως αν Μάνα είναι αυτή που σε έφερε στη Ζωή ή αυτή που σου προσφέρει τη Ζωή??? Αυτή που μόλις κόβει τον ομφάλιο ρόλο, ουσιαστικά δεν σε "γνωρίζει" ή αυτή που σου απλώνει το χέρι και σου προσφέρει ζεστασιά???

Ξέρω πάρα μα πάρα πολλές που για να κατοχυρωθούν Κοινωνικά και να μην μείνουν στο ράφι, Παντρεύτηκαν (εννοείτε χωρίς έρωτα), """γέννησαν""", και από εκεί και πέρα αφού έκαναν το Κοινωνικά αποδεκτό, παρατούσαν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι, με ένα ξεροκόμματο για να μην πεθάνουν (για τον κόσμο περισσότερο και πουν ότι δεν είχαν καλούς γονείς), τα έβαζαν με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να μην ενοχλούν με τις φωνές τους και δεν ακούγονται καλά τα κουτσομπολιά με τις φιλενάδες τους.

Τα πέταξαν σε ένα φροντιστήριο από το νηπιαγωγείο (μην πω από τον Παιδικό Σταθμό) για να τα διαβάζουν επειδή δεν παίρνουν τα γράμματα (αφού δεν πήραν Αγάπη λογικό είναι) και όταν φτάνουν στην Ενηλικίωση και παίρνουν Ναρκωτικά ή κάνουν άλλα αντίστοιχα έκτροπα.

Και τότε έρχεται και η κλασσική ερώτηση....

Γιατί, τι σου έλειψε??? Όλα δεν τα είχες??? Τα ακριβότερα ρούχα, παιχνίδια, εκδρομές..... Και η κλασσική απάντηση του Παιδιού είναι .... Όχι γιατί δεν είχα ΕΣΕΝΑ... ΜΗΤ....

Μόνο που δεν το λέει, γιατί το ΜΗΤΕΡΑ δεν του βγαίνει αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει!!!

Και αυτό το παιδί, επειδή κάποια άχρηστη αυτού του Τίτλου, το έφερε στη Ζωή (χωρίς βέβαια να ρωτηθεί) για δικούς της καθαρά υστερόβουλους λόγους (Γεράματα, Κοινωνία, Γόητρο), πρέπει να πει Χρόνια Πολλά Μανούλα σε Αγαπάω. Τα περισσότερα το λένε γιατί αλλιώς δεν έχει χαρτζιλίκι. Και για να μην έχουν προβλήματα "στέρησης" γενικότερα (εξόδου, χρημάτων κ.α) με μαύρη Καρδιά λένε χρόνια πολλά.

Έτσι γίνεται συνήθως όταν υπάρχουν ημέρες που "Πρέπει" να λέμε κάτι άσχετα με το πως αισθανόμαστε. Μην μου πείτε ότι την Γιορτή σας δεν σας πήραν αρκετοί τηλέφωνο μέσα στη Γλύκα, που ξέρατε ότι μόλις κλείσουν θα πουν "Άντε Μαμήσου ρε Μαλ@κ@(ο))


Σήμερα λοιπόν για να σπάσω όλο το "ΘΕΤΙΚΟ" mood της Γιορτής των "Ανθοπωλείων" θα γράψω για μια ΑΧΡΗΣΤΗ που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την ονομάζανε Μητέρα... και αυτή είναι η Μητέρα Τερέζα.

Γιατί ΑΧΡΗΣΤΗ??? Θα σας πω!!!

Γιατί δεν αξιώθηκε να γίνει Βιολογική Μάνα. Τι έκανες εσύ κυρά μου??? Γέννησες??? Έφερες 9 μήνες το παιδί μέσα στην κοιλιά σου??? Τι μιλάς???

Και πως να κάνεις Παιδιά??? Παντρεύτηκες??? Όχι βέβαια, που μυαλό για Παντρειά (και ποιος θα σ' έπαιρνε άλλωστε), αφού συνέχεια γυρνούσες από εδώ και από εκεί, τάχα μου σε αγαθοεργείες....

Δεν γίνεται έτσι η Οικογένεια κυρά Τερέζαααα. Πρέπει να καθίσεις σπίτι. Να μην καπνίζεις, να μην πηγαίνεις το καλοκαίρι για μπάνιο, να μην κάνεις SEX (εννοείται και με τον γκόμενο), γιατί τον Άνδρα μας χεσμένο τον έχουμε γιατί ούτως ή άλλως όλη τη μέρα είναι στη Δουλειά). Ναι αλλά για ποιον είναι όλη τη Μέρα στη Δουλειά. Για το ΠΑΙΔΙ... άσχετα αν δεν το βλέπει ποτέ.

Είδες τι στερήσεις τραβάει η Μάνα κυρά Τερέζα??? Τι νομίζεις... έτσι γίνονται???

Ξέρω και εγώ να τρέχω από εδώ και από εκεί..... (έρχεται η πιο αχαρακτήριστη έκφραση υπάρχει)

ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΚΑΝΕΣ??? ΗΣΟΥΝ ΑΞΙΑ??? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...


Προσπαθώ να συγκρατηθώ ήρεμος αλλά τα δάχτυλα μου αρχίζουν να τρέμουν, γιατί μου έρχονται λέξεις και εικόνες από τα παραπάνω και γίνομαι έξαλλος.

Για αυτή την άγια Γυναίκα δεν μπορώ να γράψω πολλά γιατί πραγματικά τα χάνω σκεπτόμενος το μεγαλείο της Ψυχής της και του Έργου της.

Πραγματικά της Αξίζει ο Τίτλος ΜΗΤΕΡΑ.


Έμαθα για εκείνη περισσότερα όταν είδα την ομώνυμη Ταινία της. Είναι από τις αξιολογότερες Ταινίες (μαζί με του Γκάντι) που δείχνουν το Μεγαλείο Προσφοράς και δοτικότητας. Αξίζει να τη δείτε και τότε θα καταλάβετε αν αξίζει να αγχώνεστε (εσείς οι κοπέλες που πλησιάζετε τα 30) για να κάνετε παιδιά. Δεν έχει σημασία αν κάνετε παιδιά αλλά τι θα τους προσφέρετε στην Ζωή τους.

Η Μητέρα Τερέζα δεν έκανε παιδιά γιατί δεν προλάβαινε να κάνει. Έτρεχε όλη την Μέρα για να σώσει όσα μπορούσε από αυτά που γεννήθηκαν από "Άξιες" Μάνες ή για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, από Μάνες που αναγκάστηκαν λόγω συνθηκών να τα αφήσουν μόνα τους.

Και τελειώνω κάπου εδώ λέγοντας ότι για μένα Μάνα δεν είναι αυτή που έχει γεννήσει, αλλά αυτή που χαρίζει το χάδι και την έννοια της στο παιδί..... στο κουτάβι.... στη Ζωή.

Ευτυχώς έχω δει στη Ζωή μου αρκετές ΜΑΝΕΣ χωρίς να έχουν Γεννήσει !!! Και συνήθως οι περισσότερες είναι αυτές που δεν έχουν γεννήσει, γιατί προτιμούν να μην κάνουν ποτέ παιδί, από τον να μην μπορέσουν λόγω πολλών συνθηκών να του δώσουν αυτά που μια Μάνα πρέπει να δώσει. Υπάρχουν άλλωστε πολλά παιδιά που στερούνται αγάπης και στοργής και......

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!