********* ********************** DSV Blog: 08/21/22

Σάββατο, Αυγούστου 27, 2022

Ντιρεκτίβες απ’ το βαθύ σκοτάδι, εδώ ακριβώς καρποφορεί η λήθη. Τίγκαρε αίμα το πηγάδι κι έτσι το δάνειο εξοφλήθη.

 

Οι δήθεν άριστοι παίζουν το νέο τους ορατόριο.




Πρώτο τραγούδι από τη νέα μουσική ενότητα "30". Παραγωγή, μίξη:B.D.Foxmoor Στίχοι, παρουσίαση:B.D.Foxmoor & Sadahzinia Ηχογραφήθηκε στη βεράντα στην Ξηρονομή Talkback 2020 Κοίτα, ακόμα καίνε κάποιες φρυκτωρίες. Άκου, με τον άνεμο ταξιδεύουν οι ιστορίες. Νοιώθω ήδη τα μετά από αυτόν τον πόνο. Ξοδευτής του αιώνιου μέσα στο χρόνο. Ολότελα χαμένοι, άριζοι θάμνοι. Μια ηχώ που διαπερνά τον αέρα. Άδεια βαρέλια, ξερό μποστάνι, Φόβος ακάματος⋅ απίκο - καρτέρα. Ντιρεκτίβες απ’ το βαθύ σκοτάδι, εδώ ακριβώς καρποφορεί η λήθη. Τίγκαρε αίμα το πηγάδι κι έτσι το δάνειο εξοφλήθη. Άπειρη οδύνη στοιχειώνει το αιώνιο, οι δήθεν άριστοι παίζουν το νέο τους ορατόριο. Μεθάει ο νους μας με το νέκταρ της πλάνης, στου νέου κόσμου τις λαύρες δεν τολμάς να ανασάνεις. Είμαστε απρόθυμοι να επωμιστούμε το αύριο. Οι χλευαστές των λεύτερων επιβάλαν το σενάριο μέσα απ’ τα χείλη κάθε ερμηνευτή ειδήσεων ως μεταπράτες και γκρεμιστές συνειδήσεων. Ωστικά κύματα σκάνε στα μούτρα μας, καλόμαθε ο γύπας να τρώει από τη χούφτα μας. Άσπορο το βιος μας στου διαβόλου το θέρετρο απ’τον αμνιακό μας σάκο μέχρι το φέρετρο. Στη μονωδία τους αυτή δε χωράνε θάματα. Τα τραγούδια είναι των καιρών μας τα μόνα ιάματα, απέναντι σε ωδές του χάους κι άλαλες οργές, αδιάβατες λόχμες των αγριμιών καταφυγές⋅ στιγμές που φυγαδεύουμε απ’ την αιώνια λησμονιά, στα μυστικά μας ασκητήρια κάθε βαρυχειμωνιά. Τους προμαχώνες, βλέπεις, τους προκάμανε οι δράστες. Χωρίς προδότες δεν αντέχουν οι δυνάστες. Κι ο λαός απ’ την ατέλειωτη ραστώνη στο δρεπάνι, τσάμπα οι γονυκλισίες του στην υπερούσια πλάνη. Είναι πια στρατιές αχρήστων πεταμένες στα καλάθια των «αρίστων». Βρες μια ζωή και φόρεσε τη. Σου ζητάνε την παλιά να επιστρέψεις. Κραύγασε, λοιπόν, κι ακύρωσέ τη κι ό,τι σου λένε οι αυθεντίες να πιστέψεις. Μάθε από τους άκακους πώς αλαλάζουν, διαβαίνουσες σκιές στα σκοτάδια ελαχίστων. Σχόλασε ο κόσμος μας κι όσοι δειλιάζουν απορρίμματα στα καλάθια των «αρίστων».


Τρίτη, Αυγούστου 23, 2022

Better call Saul η μετά - Breaking bad ... σειρά που προκάλεσε Σάλο !!!

 


Αυτή την Σκατόφατσα ( στο Κέντρο ) ποτέ μα ποτέ δεν την χόνεψα... και τώρα που βλέπω όλη την σειρά απ την αρχή ... παρόλο που έχει σασπένς και ωραίο σενάριο και σκηνοθεσία ... κάθε φορά που την βλέπω μου αφήνει ένα άγχος ... μια τοξικότητα που δεν μπορώ να αποβάλω όταν βλέπω το Αρχιλαμόγιο να κάνει τα Πάντα ... για να κερδίσει λεφτά. Ότι Απατεωνιά υπάρχει.

Το Better call Saul  ξεκίνησε αν θυμάμαι λίγο μετά το Breaking bad ... και επειδή αυτή η Κωλόφατσα μου την έδινε από τότε ... είδα ένα - δύο επισόδεια και την σταμάτησα. Πριν λίγες μέρες παιζόταν το τελευταίο επισόδειο και κυκλοφορούσε μια μια Τρέλλα ... μην και τυχόν κάποιος πετάξει κάποιο Σπόιλερ γιατί εκατομμύρια κόσμος θα περίμενε να δει το τέλος. Τότε κατάλαβα ότι η σειρά είχε τεράστια επιτυχία και επειδή το καλοκαίρι περνάω δύσκολα ... και θέλω να βλέπω καλές και ευχάριστες ( να κυλάνε δλδ ευχάριστα ) σειρές και ταινίες ... ξεκίνησα να την βλέπω. Όντως ... κατάλαβα γιατί τόσοι πολλοί ήταν φανατικοί της Σειράς μέχρι και που είδα μειρκούς να συγκρίνουν την σειρά με το Breaking Bad και μερικούς να λένε ακόμα ότι ήταν Καλύτερη. Έλεος ... αλλά γούστα είναι αυτά ... 

Μερικές μέρες μετά και είμαι ήδη στην 4η Σαιζόν ( 6 έχει συνολικά ) ... και πραγματικά το βλέπω με ενδιαφέρον. Βέβαια κάθε φορά που βλέπω τα Ανδραγαθύματα του Λαμογιού τρελαίνομαι και τοξικώνομαι αλλά μου κρατάει καλή παρέα μέχρι να φύγουν οι ζέστες και να αρχίσω να δουλεύω και να πάψω να βλέπω σειρές με το κουτάλι. 

Ναι ... την συστήνω ανεπιφύλακτα (και ιδίως σε όλα τα Ελληναριά Λαμόγια ... που δεν είναι και λίγα ... θα λεγα οι περισσότεροι είναι ... σπάνια να βρεις τίμιο και σωστό Άνθρωπο ... ) ... και ας ελπίζουμε μετά από αυτό να μας έρθει ένα Breaking Bad Similar ... για να έχουμε να απολανβάνουμε ... 

Και τώρα που έγραψα την Ανάρτηση φούντωσα ... αλλά έπρεπε να την κάνω ... ! 

Υ.Γ. Ωραία όλα αυτά ... αλλά να ρίξετε δίπλα σ αυτή την γλίτσα τέτοια Γκομενάρα και Καλή κοπέλα ... ε Έλεος.