********* ********************** DSV Blog: 05/15/22

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ !!! ...επειδή δεν είναι μόνο το Me Too και οι καταγγελίες σωματικών βιασμών. Είναι και ο Βιασμός κάθε Ψυχής !!!

 



Στην Μνήμη της Συγχωρεμένης Μητέρας μου ... 

"Θέλω σαν Γιος να κάνεις κάτι για μένα. Να πάρεις μια Βαριοπούλα και να πας ... να της σπάσεις την πόρτα. Αλλά να μην σε δούνε. Να πούμε ότι το κανα εγώ για να βάλουν εμένα στην Φυλακή." μου είπε πριν καιρό η Μάνα μου. Να κλαίει με λυγμούς και να μου το λέει για να αγαλιάσει η ψυχή της όπως μου λεγε. Προσπάθησα και την Κάλμαρα ... και με το ζόρι μου πε τι έγινε. Έπεσε για άκόμα μια φορά Θύμα του Κακού κόσμου και Κουτσομπόλων που έπαιρνα τον "καφέ" τους στην διπλανή αυλή και έστηναν αυτί. Θα το κάνω Μάνα αλλά όχι τώρα ... Θα το κάνω στο Υπόσχομαι ... της είπα για να την Καθυσηχάσω ... 

Και το Κανα. Πριν έναν Μήνα .. πήγα στην Αστυνομία και έκανα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για Συκοφαντική Δυσφήμιση και Φανταστικούς Ισχυρισμούς ... καταπάτηση Προσωπικών δεδομένων και πολλά άλλα ... και επιφυλάχτηκα να προβώ σε μηνύσεις στο μέλλον αν συνεχιστεί η Κατάσταση.

Δεν άντεξα άλλο. Χρόνια τώρα πολλά γίνεται αυτό ... με πολύ βλαβερές συνέπειες στην Ψυχολογία της Μάνας μου που οκ ως γυναίκα του χωριού πάντα έδινε την μεγαλύτερη σημασία στο "Τι θα πει ο Κόσμος".

"Άαανντεεε ... μωρέ ... θα βάλεις καμιά πόρτα έξω ??? Θα σε κλέψουν ... Τι κάνεις ? Δεν έχεις λεφτά για μία πόρτα ? Και τα ντουλάπια πότε θα τα φτιάξεις που έχει πανιά ακόμα ... " έλεγε και ξανάλεγε στην Μάνα μου ο Σκατόψυχος γείτονας που ήταν ο χειρότερος που υπήρχε έβερ. Το λεγε και η ταλαιπωρημένη γυναίκα του που πάντα στοϊκά και με ιώβεια υπομονή πέρασε όλη της την ζωή με τον Τύρρανο. Δεν με νοιάζει που Πέθανε ... Με νοιάζει που δεν ήταν Καλός Άνθρωπος ... είπε όταν απαλλάχτηκε από την Τυρρανία του.

Πέθανε αυτός .. ξεκουμπήστηκε αλλά άφησε την χολή του στην Κόρη του Κληρονομιά ... Δεν πέρασε ούτε καν μέρες που να μην πιάσει την Μάνα μου και να με Κακολογήσει ή τον Πατέρα μου ή γιατί δεν φτάχνεις το σπίτι ... και με όλα ανακατευόταν. Η Μάνα μου καλόψυχη ποτέ δεν την έβαλε στην θέση τους παρά πάντα στεναχωριόταν και πολλές φορές η καλοσυνάτη Μάνα της την Παρηγορούσε... "Μην στεναχωριέσαι Βάια μου ... αυτή είναι Ταραντούλα" έλεγε για την Κόρη της ( αν υποθέσουμε ότι τον Πατέρα της τον λέγανε Τάραντο ( Υποθετικό όνομα για ξεκάρφωμα ) ) . Και η Μάνα μου ήταν για 44 τώρα χρόνια που ήρθαμε σε αυτή την κωλογειτονιά ζούσε σε ένα άγχος ... σε μία ανησυχία μην κάνει κάτι που δεν είναι Αρεστό στην Σκατόψυχη γειτόνισα. "Μα ότι και να κάνεις ... πάντα θα βρει κάτι να σου πει ότι είναι λάθος και κακό. Και πόρτα να είχες βάλει θα σου έλεγε για την Ταράτσα. Και ντουλάπια να είχες βάλει θα σου έλεγε γιατί δεν έχεις ακριβό σαλόνι. Πάντα κάτι θα έβρισκε για να βγάλει την χολή που κληρονόμησε. Της πέφτει βαριά και πολύ τοξική να την καταπιεί και την πετάει όπου βρει" της έλεγα συνέχεια.  Είχαμε έρθει εκτάκτως πολύ πιο νωρίς στο νεόχτιστο σπίτι μας ... και είχε πολλές ελείψεις. Δεν είχαμε λίρες κλεμμένες στην Κατοχή για να τα κάνουμε όλα μαζί τι να κάνουμε ??? Αλλά δεν ήμασταν μόνο εμείς θύματα της Χολής της ... αλλά και όλη η γιετονιά και όποιος άλλος δλδ. Μόνο αυτή ήταν άξια ... και όλη η άλλοι υποδιαίστεροι και λάθος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πήγα λοιπόν και έκανα μία Καταγγελία 2 σελίδων ... Βέβαια ο Αρχιφύλακας δεν κατέγραψε τα πάντα αλλά μόνο αυτά που μπορούσε να αναφέρει ως καταγγελόμενα γιατί τα πιο πολλά ήταν είπε ... για Μήνυση. Θα κάνετε μήνυση ? με ρώτησε ... ΝΑΙ στο μέλλον του απάντησα και μπορεί και πολύ πιο νωρίς αν δεν σταματήσει να κάνει Δολοφονία Χαραξτήρων. Ακόμα και από άλλον αν ακούσω φήμες ... θα προβώ και σε άλλες καταγγελίες και αν δεν συμορφωθεί θα κάνω Μηνύσεις.

Από τότε ... ηρέμησα. Πέταξα όλο αυτό το βάρος τοξικότητας που κουβαλούσα από μικρό παιδί βλέποντας να Βιάζουν την Ψυχή τυης Μάνας μου και να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να μην την στεναχωρήσω ... 

Την "Έσπασα την πόρτα Μάνα" ... και όχι μόνο δεν με πήγαν στην Αστυνομία αλλά εγώ την Πήγα να Σκάσει επιτέλους και να ησυχάσουμε και η δικιά σου Ψυχή ... και η Δική μου !!! 

Σώπα, μη μιλάς, είναι ντροπή
κοψ’ τη φωνή σου, σώπασε
κι επιτέλους
αν ο λόγος είναι άργυρος
η σιωπή είναι χρυσός.

Τα πρώτα λόγια, οι πρώτες λέξεις
που άκουσα από παιδί
έκλαιγα, γέλαγα, έπαιζα
μου έλεγαν: «Σώπα».

Στο σχολείο μου έκρυψαν την αλήθεια τη μισή
και μου έλεγαν: «Εσένα τι σε νοιάζει; Σώπα!»
Με φιλούσε το πρώτο αγόρι
που ερωτεύτηκα και μου έλεγε:
«Κοίτα, μην πεις τίποτα, και σώπα!».

Κοψ’ τη φωνή σου, μη μιλάς, σώπαινε.
Κι αυτό βάστηξε μέχρι τα είκοσί μου χρόνια.
Ο λόγος του μεγάλου, η σιωπή του μικρού.

Έβλεπα αίματα στα πεζοδρόμια
«Τι σε νοιάζει, μου έλεγαν,
θα βρεις το μπελά σου, τσιμουδιά, σώπα».
Αργότερα φώναζαν οι προϊστάμενοι:
«Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις και σώπα».

Παντρεύτηκα κι έκανα παιδιά και τα έμαθα να σωπαίνουν.
Ο άντρας μου ήταν τίμιος κι εργατικός
κι ήξερε να σωπαίνει.

Είχε μάνα συνετή που του έλεγε «σώπα».
Στα χρόνια τα δίσεχτα οι γείτονες με συμβούλευαν:
«Μην ανακατεύεσαι, πες πως δεν είδες τίποτα και σώπα».
Μπορεί να μην είχαμε με δαύτους γνωριμία ζηλευτή
μας ένωνε όμως το «σώπα».

Σώπα ο ένας, σώπα ο άλλος, σώπα οι επάνω, σώπα οι κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι κι οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσα μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του «σώπα»,
και μαζευτήκαμε πολλοί,
μια πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη
αλλά μουγκή!
Πετύχαμε πολλά και φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε και παράσημα
κι όλα πολύ εύκολα, μόνο με το «σώπα».
Μεγάλη τέχνη αυτό το «σώπα».
Μάθε το στα παιδιά σου, στη γυναίκα σου και στην πεθερά σου
κι αν νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις, ξερίζωσε τη γλώσσα σου
και καν’ την να σωπάσει.
Κοψ’ τη σύρριζα.
Πέταξε την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο απ’ τη στιγμή
που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.
Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες, τύψεις κι αμφιβολίες.
Δεν θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου
και θα γλιτώσεις απ’ το βραχνά
να μιλάς χωρίς να μιλάς
να λες «έχετε δίκιο, είμαι με ‘σας».

Αχ, πόσο θα ήθελα να μιλήσω ο κερατάς
και δεν θα μιλάς,
θα γίνεις φαφλατάς,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς.
Κόψε τη γλώσσα σου, κοψ’ την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια. Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις, καλύτερα να το τολμήσεις
κόψε τη γλώσσα σου.

Για να είμαι τουλάχιστον σωστός
στα σχέδια και τα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και παροξυσμούς
κρατώ τη γλώσσα μου
γιατί νομίζω πως θα έρθει η στιγμή
που δε θ’ αντέξω
και θα ξεσπάσω
και δε θα φοβηθώ
και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω
μ’ έναν φθόγγο
μ’ ένα τραύλισμα
με μια κραυγή
που θα μου λέει:
ΜΙΛΑΑΑΑ !

, του Αζίζ Νεσίν, λογοτέχνης και ευθυμογράφος ο οποίος έγραψε περισσότερα από εκατό βιβλία.


Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022

...Να πιστέψουν πως μόνο με κόπο και προσπάθεια εξασφαλίζεται ένα πραγματικά λαμπρό μέλλον... ( και Ανθρωπιά θα συμπλήρωνα εγώ )




Πόσοι από εμάς τον γνωρίζουμε; ( Ναι ομολογώ ότι ούτε εγώ τον Γνώριζα ... Βέβαια αν είχα παρακολουθήσει την εκπομπή που δίχνει στο βίντεο ... θα τον ήξερα ... Αλλά σε μία μόνο εκπομπή ? Στο Survivor πως τους ξέρω όλους ??? ) 

Είναι ο Έλληνας μαθηματικός Στέφανος Αρετάκης. Γεννηθείς στην Αθήνα το 1987. Ο Στέφανος είναι από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που έχει μαθηματικό θεώρημα με το όνομά του.

Κατάφερε να αποδείξει μαθηματικά την ύπαρξη μιας νέας αστάθειας (των λεγόμενων στα μαθηματικά "ακραίων Μελανών οπών") η οποία ονομάστηκε "Αστάθεια Αρετάκη" και πλέον αποτελεί αντικείμενο μελετών στη Φυσική.

Βέβαια αν είχε πάρει μέρος στο Survivor ή σε κανένα άλλο τηλεοπτικό trash δεν θα χρειάζονταν συστάσεις.

Ίσως είναι καιρός να αλλάξουμε τα πρότυπα και τις επιλογές μας.

Βλέπεις άνθρωποι σαν το Στέφανο ευθύνονται για τα θαύματα τις επιστήμης που είτε θεραπεύουν ασθένειες και σώζουν ζωές, είτε κάνουν την καθημερινότητά μας ευκολότερη...

Βέβαια ο Στέφανος δεν έχει ανάγκη τη δημοσιότητα. Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για εκείνον. 

Ίσως τα νέα παιδιά όμως έχουν ανάγκη τη δημοσιότητα του Στέφανου. Για να τον γνωρίσουν και να εμπνευστούν. Για να ταυτιστούν μαζί του. Και να πιστέψουν πως μόνο με κόπο και προσπάθεια εξασφαλίζεται ένα πραγματικά λαμπρό μέλλον...

Συγχαρητήρια Στέφανε! Είσαι έμπνευση🙏

Συγχαρητήρια σε κάθε άνθρωπο που με τις πράξεις του παει ένα βήμα μπροστά τον εαυτό του, την οικογένεια του ή την κοινωνία που ζει.🙏 ( Και την Ανθρωπότητα θα Συμπλήρωνα εγώ ) 

Dimitris Savvidis

Τρίτη, Μαΐου 17, 2022

Ένα παραμύθι θα σας πω για τον Νάμο και την Λούρα ...


Πηγή Εκόνας: https://www.facebook.com/enaparamithi/photos/a.359719684192788/479456218885800


Ένα παραμύθι θα σας πω για τον Νάμο και την Λούρα ... 

Πριν μερικά χρόνια ... γύρω στα 30 ... γεννήθηκαν 2  βλαμμενάκια ... προφανώς από βλαμμένους γονείς και μάλλον και αυτοί από άλλους βλαμμένους γονείς και πάει λέγοντας ... Την μεγαλύτερη την έλεγαν Λούρα ... και τον κατά πολύ μικρότερό της Νάμο ... Η Λούρα ως μεγαλύτερη και υποτίθεται πιο ώριμη ... τύλιξε τον Νάμο επειδή ήταν πολύ όμορφος ... με ωραία φωνή και νόμιζε όπως λέμε στην Καθομιλομένη ότι Έπιασε τον Παππά ... απ τ' @εχίδι@ ... 

Φουλ Ερωτευμένη ... αυτός όχι και τόσο απλά πιόνι σε μία ερωτική άρρωστη κατάσταση ... είπαν να κάνουν αυτά που ξέρουν από τους γονείς τους ... και αυτοί από τους δικούς τους γονείς και αυτοί από τους δικούς τους και πάει λέγοντααααςςς ... Παντρεύτηκαν λοιπόν για να κάνουν και αυτοί κουτσούβελλα όπως όλα τα ΤυφλοΣυνητρητικά Ανθρωπάκια που επειδή δεν έχουν δική τους βούληση επαναλαμβάνουν ότι κάνανε οι προηγούμενες γενιές και αυτές ότι κάναν οι πιο προηγούμενες ... και αυτές οι πιο ... και πάει λέγοντααςςςς ... 

Μετά όμως με τα παιδιά ήρθαν και οι ευθύνες !!! Και πως 2 βλαμενάκια διαχειρίζονται τις Ευθύνες ? Με ποια Παιδεία ? Με ποια Ενυναίσθηση ? Με ποια Αυτογνωσία ? Και με ποια Κοινωνική ( Ανθρώπινη θα το λεγα εγώ )  Μόρφωση και Εμπειρία ?  Καμία ... Έτσι όταν ήρθε η ώρα, τα παιδιά τα κάνανε Μπαλάκια και Δεμάτια ... και τα πετούσε ο Ένας στον Άλλον ... Έλα πάρε το παιδί σου .. θα πάει να το πάρει η Μάνα μου στις 7 ... μην ξανακουπμήσεις το παιδί ... του είπα τι ρεμάλι είσαι και τα ξέρει όλα το παιδί .. Άντε αυτοκτόνα Παλιπ@υτ@ν@ ο άλλος ... Θα σε παω στην Αστυνομία η άλλη ... θα θα θα και πάει λέγοντααςςς ... 

Η Αλήθεια είναι ότι δεν το χωράει ο νους μας ακόμα και σε παραμύθι να υπάρχουν τέτοιοι Κακοί και Ανέυθυνοι Άνθρωποι που γίνονται "Μάνες" και "Πατεράδες", αλλά προσωπικά ναι Σοκάρομαι ... αλλά δεν τα βλέπω ως Ανύπαρκτα .. ως Μοναδικά ... και ως Αφάνταστα ... Εγώ το πιστεύω ότι όχι μόνο υπάρχει αυτό το ζευγάρι που μας έχει σοκάρει αλλά υπάρχουν πολλά τέτοια ζευγάρια που οκ ... δεν πέταξαν στον Κεάδα 3 παιδιά ... αλλά έχουν κάνει Εγκλήματα και Αίσχη που ίσως ξεπερνάνε ακόμα και αυτό ... 

Χρόνια εδώ μέσα που επικοινωνώ με διάφορους μου έχουν τύχει πολλές βλεμμένες που αντιδρούν πιο Sosialpath από την "Αυτοκτονική" Λούρα ... Φιγούρες φοβερές και τρισάθλιες που κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν. Μια φορά είπα στην Μάνα μου να κάνει υπομονή και να δει ορισμένες καταστάσεις μέσα από το Φβ ... το τι λένε και τι κάνουνε ... και δεν λέω καθόλου ψέμματα, λίγο μετά πήγε και έκανε Εμετό. Σε μία συντηριτική 73χρονη Γυναίκα, σε χωριό μεγαλωμένη που δεν περνούσε μπροστά από το καφενείο γιατί ντρεπόταν επειδή ήταν όλο Άντρες και φώναζε τον Πατέρα μου από Μακριά ... όλα αυτά της φάνηκαν Τέρατα !!! 

Ναι ... και Τέρατα είναι ... αλλά δεν τα ξέρουμε? Κάνουμε τους έκπληκτους και τους ΔενήξεραΔενέβλεπαΔενάκουγα ??? Τόσο Ωχαδερφιστές και Φιλοτομαριστές ??? Δεν έχουμε ξαναδεί Νάμους και Λούρες στην Ζωή μας ??? Ακόμα και σε συμμαθητές ... σε παρέες ... ακόμα ακόμα και σε Καθηγητές σε σχολεία ... που τυρρανούν τους Μαθητές επειδή κάποια στιγμή ήξεραν να παπαγαλίζουν και πέρασαν σε ένα πανεπιστήμιο και διορίστηκαν στο Δημόσιο χωρίς καμία κρίση αν χρήζουν Ψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης. Η Κοινωνία μας είναι ακόμα ότι να ναι ... Γίνονται "Πατεράδες" και "Μανάδες" ... όποιοι Να ναι ... ακόμα και κάποιοι που έχουν μέσα τους τα πιο Θηριώδη και Εγκληματικά Ένστικτα. Γιατι ... ποιος θα τους εμποδίσει ??? Σεξ κάνουν όλοι ακόμα και τα πιο Ανεγκέφαλα ζώα και όντα ... Συλλαμβάνουν ένα παιδί ... και αυτό λέγεται Οικογένεια ??? Πως θα μεγαλώσει αυτή η Ψυχή ??? Και πως να μην γίνει μια Απλή Επανάληψη Κακοψυχιάς και Εγκληματικής Συμπεριφοράς και μετά τα παιδιά του ... και μετά τα παιδιά των παιδιών του .... και πάει Λέγονταααςςςς !!!

Πως ??? 

Και μ Αρέσει που στην Κοινωνία μας .. ακόμα μέχρι και Σήμερα .. όσοι Δεν Παντρευόταν θεωρούνταν οι πιο Ανεύθυνοι ... με Κουσούρια. "Ε για να μην Παντρεύεται ... κάτι θα έχει αυτή ... Κανά Κουσούρι ... ". Ενώ αν κάνει Οικογένεια ... θα αγοράσει πολλά χαλιά για να κρυβουν πολλές Αμαρτίες από Κάτω. Αχχ αυτή η "Οικογένεια" τι καλό έχει κάνει στην Κοινωνία και Πόσο Κακό στην Ανθρωπότητα ... 

Και ζήσαν αυτοί καλά ... και οι άλλοι ... ότι Να Ναι !!!



Δευτέρα, Μαΐου 16, 2022

Μήπως ήδη το έχουμε Γ@μήσει ... και έχει Ψοφήσει ήδη ???

 


Γι αυτή την ανάρτηση όπως και για όλες έκανα αναζήτηση με το λήμα Me too ... Και όπως ήταν φυσιολογικό βγήκανε ένα σωρό εικόνες ... αλλά σχεδόν όλες όσον αφορά ΜΟΝΟ γυναίκες ... Σπάνια είχαν συνδέσει το Me too και με Άντρες ... 

Γιατί ? Το Me too είναι μόνο για γυναίκες ??? Δεν είναι για Άντρες ?  Μόνο Γυναίκες είναι θύματα και μόνο αυτές αφορά ? Οι Άντρες ? Πάντα Θύτες ??? Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται και να σχολιάσουμε και να σκεφτούμε σοβαρά με την δήλωση κάποιας ... ότι " Από τότε που ξεκίνησε το Me too, μήπως να αναρωτηθούμε γιατί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι GYNAIKOKTONIES ???". Μήπως ??? λέω κι εγώ και επαυξάνω ... 

Φέτος .. ευτυχώς δεν είχαμε σε μεγάλο βαθμό αυτό το Εμετικό Αγιασμό και Αυτοσυχγαρήκια που κάθε μία ...  επειδή είχε και ένα μούλικο ... ευχόταν στον Εαυτό της Χρόνια Πολλά και έγραφε και έναν Αγιασμό παρακάτω στην γιορτή της Μητέρας ... Δλδ έπρεπε να γίνει αυτό με την Πισ...γκου για να ΔΟΥΜΕ ότι Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει ένα παιδί ... αλλά αυτή που .... https://dsvsval.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html  . Δλδ τι ? πρέπει να δούμε αυτά τα αίσχη και τα ακραία γεγονότα για να αντιληφθούμε ότι Σπάνια αξίζει κάποια τον Ρόλο της Μάνας ??? 

Σίγουρα αυτό θα γίνει και το Me too ... Γιατί Σίγουρα Κάποια από όλες τις Καταγγελίες θα βγει Φιάσκο και Κατασκευασμένη και τότε ΟΛΕΣ θα τραβηγχτούν πίσω ... και θα αρχίσουν να σκέφτονται ότι σε κάθε Σωστή κίνηση υπάρχει και η Κατάχρηση και ο Δόλος και το Ψέμμα ... που χτίζει κάθε Σάποια Κοινωνία ... 

Ήδη έχει γίνει Οικοιοποίηση από τις Απανταχού γυναίκες και το χρησιμοποιούν για να απειλήσουν ... να εκβιάσουν ... να κατηγορήσουν. Μπάστα Ψόφιες. Δεν θα καταλήξουμε να μην σηκώνουμε και το βλέμμα μας σε κάθε γυναίκα για να μην κατηγορηθούμε για Βιασμό ... 

Έλεος και Μπάστα !!! 

Basta ... 
Active Member

Σαν πεζοπόρος που ψάχνει την ψυχή του
στο Camino De Santiago και μετράει την αντοχή του
Σαν πενηντάρης πεισματάρης στην Κριστιάνια
Στην Αλ-Κουσέγια κόπτη μοναχού τη μετάνοια
Σαν το αλήθεμα εικόνας του Bertrand από ψηλά
στην αλυπησιά του ανθρώπου ένα δάκρυ που κυλά
σαν του πιανίστα στην πλατεία Ταξίμ τη μοναξιά
σαν του παλιάτσου τη μόνη και μπαλωμένη αλλαξιά.
Σαν την αγερασιά ενός Σούφι στο Βαρανάσι
σαν το καντήλι που καίει στα γκρεμνά σε εικονοστάσι
Σαν την αλυγισιά εξόριστου Θιβετιανού στην Κίνα,
σαν το γέλιο παιδιού στην Τσιάπας που κοροϊδεύει την πείνα
Βάστα όπως στο Κίεβο τώρα, οι Εβραίοι και οι Ρομά
σαν οροθετικός στην Αθήνα που δε σιωπά και τολμά
σαν τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα
Βάστα στον κόσμο που γεννιέται βλέπω πέρασμα.
Οι αιμοπότες στην αλυπησιά τους
στους συνετούς τάζουν αθανασία
Και οι προδότες στην αγερασιά τους
ποθούν την απόλυτη εξουσία.
Το αύριο δε χτίζεται απ' τις φήμες
Ο κόσμος ο παλιός τους πεθαίνει
Δεν φτάνουν μόνο οι ρίμες,
άκου το χτες πως βαριανασαίνει.
Σαν τον συγγραφέα λογοκριμμένης παράστασης
σαν τα όνειρα ζωγράφου σε ίδρυμα αποκατάστασης
σαν επιζώντας απ' το Φαρμακονήσι και αζήτητος
σαν Σύριος πρόσφυγας τυφλός κι αμίλητος.
Σα μάνα που στέκεται στο άρρωστο παιδί της
σαν έφηβη Ινδή που υψώνει τη φωνή της
Σα Χιλιάνικο τραγούδι για τη λευτεριά
σα λαβωμένος που δεν ανέχεται την ανημποριά.
Σαν Κρητικός ακατέργαστος βουνίσιος τσοπάνης
σαν τα γερόντια, τα στοιχειά στα χωριά της Μάνης.
Σαν Μαυριτάνικος μύθος πολεμιστή στην Γρανάδα
σαν τη γαλήνη του ναυτικού στην καλάδα.
Βάστα σα στοχασμός στου όχλου την ανεμομιλιά
σαν του μεγάλου φαραγγγιού τη διπλή αντιλαλιά.
Βάστα δίπλα στων πλούσιων το αλυχτομανιό
σα γελαστό παιδί αντίκρυ στο θεριό.
Οι αιμοπότες στην αλυπησιά τους
στους συνετούς τάζουν αθανασία
Και οι προδότες στην αγερασιά τους
ποθούν την απόλυτη εξουσία.
Το αύριο δε χτίζεται απ' τις φήμες
Ο κόσμος ο παλιός τους πεθαίνει
Δεν φτάνουν μόνο οι ρίμες,
άκου το χτες πως βαριανασαίνει.


Πηγή: Musixmatch