********* ********************** DSV Blog: Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι.... you are Hypocrites

Τρίτη, Μαΐου 11, 2010

Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι.... you are Hypocrites


Το να εμφανίζεται η Εκκλησία ως ευεργετούσα το κράτος αποτελεί, εκτός από επαίσχυντο ψεύδος, και εθνική μειοδοσία. Του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη.

Είναι αλήθεια ότι στην Εκκλησία συμβαίνουν θαύματα! Το πιο θαυμαστό ωστόσο είναι αυτό της εξαφάνισης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αυτής δηλαδή που δεν μπορεί να φορολογηθεί, γιατί η Εκκλησία κυριολεκτικά… δεν ξέρει τι έχει! Ένα από τα απίθανα του νεοελληνικού κρατιδίου είναι ότι στις μέρες μας, που η χώρα βρίσκεται αντικειμενικά στο χείλος του γκρεμού, ετέθη εκ νέου το ζήτημα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, και αυτή η μικρή ή μεγάλη τέλος πάντων περιουσία εμφανίζεται… άφαντη! .... Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 www.topontiki.gr ----------------------------------------------------------------------------- ... 

Και δεν είναι άφαντη μόνο η περιουσία αλλά και η εκκλησία... θα προσθέσω. Έχετε δει κανέναν ρασοφόρο( Πατέρες δεν τους λέω που να χτυπιούνται) το τελευταίο διάστημα? Εξαφανίστηκαν όλοι. Ακούσατε στην αναγγελία των τελευταίων σκληρότατων μέτρων την λέξη εκκλησία? Καθόλου !!! Ούτε καν για εμψύχωση. Που είναι όλοι αυτοί που υποτίθεται βοηθούν τον λαό, τον Πονεμένο, το Ορφανό και τον ξεσπιτωμένο? Που ? Και άκουσα σε ένα Κανάλι ότι η Εκκλησία ΘΑ φορολογηθεί 20%, αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όπως όλες οι εταιρείες πρέπει να αφαιρέσει τα έξοδά της και να φορολογηθεί στα έσοδά της. Δεν το κατάλαβα αυτό. Από πότε έγινε Εταιρεία ? Γιατί δεν άκουσα κάτι. 

Εκτός αν ήταν Ανέκαθεν και γι' αυτό δεν αντιλήφθηκα την Αλλαγή. Μωρ' λες να ήταν ??? Μπαααααα αυτοί οι Άγιοι πρεσβευτές του έργου του Χριστού ??? (και για όσους δεν κατάλαβαν... ΚΑΡΑ-ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ του κερατά !!!!!! ) Και θα βρεθούν πολλοί καλοθελητές να πουν... "η εκκλησία κάνει αγαθοεργίες και προσφέρει βοήθεια σε αυτόν που έχει ανάγκη. Και όλα τα έσοδά της εκεί πάνε". Από τώρα δηλ. μας προετοιμάζουν ότι η "προσφορά" της εκκλησίας στο κράτος είναι ένα απόλυτο μηδενικό. Αφού όλα τα έσοδα της πάνε σε προσφορά... τότε 0 x 20% = 0. Από τα πρώτα μαθήματα της απλής αριθμητικής που μαθαίνουμε. 

Και παίρνω το ρίσκο να πω ... ότι αν δείτε δηλωμένα έσοδα... εγώ θα ανάψω λαμπάδα ίσα με το μπόι μου... και κοντός δεν είμαι. Αλλά μιλάμε για έσοδα... και όχι στάχτη στα μάτια και κοροϊδίες. Αλλά η προσφορά φαίνεται από την αρχή. Από την πρώτη εκδήλωση. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Η μάλλον θα γίνει... αν ξεσηκωθεί ο κόσμος. Και πάλι κάποιοι θα πουν. "Δεν βλέπεις ότι τόσα χρόνια η εκκλησία, βοηθάει τον πεινασμένο, τον άρρωστο... και γενικά τον αδύναμο ? ". Και ας πούμε ότι εγώ δεν βλέπω καλά ή ότι εθελοτυφλώ αλλά η εκκλησία δεν βλέπει ότι θα γίνει έκρηξη δυστυχίας από την κρίση που θα περάσουμε? 

Και καλά ας δεχτώ ότι πριν δεν ήξερε ποιος έχει ανάγκη (αφού δεν ήταν μέσα στις οικογένειες και στα σπίτια) και βοηθούσε αυτούς που χτυπούσαν την πόρτα της... τώρα που βλέπει ότι έχουν ανάγκη σχεδόν τα 2/3 του πληθυσμού... γιατί δεν κάνει κάτι από πριν για να προλάβει την Δυστυχία ??? Γιατί η Εκκλησία βασίζεται στην Δυστυχία !!! Δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώνει ότι κάποιος έχει ανάγκη και σε λίγο θα πεινάει, παρά τον αφήνει να έρθει στα όρια της εξαθλίωσης και ΤΟΤΕ υποτίθεται ότι βοηθάει. Έτσι κρατάει χρόνια και αιώνες ολόκληρους, τους "πιστούς" της. Πριν κάποιες μέρες άκουσα σε μία εκπομπή την υπουργό υγείας να λέει ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 30% λόγω της κρίσης. Δεν είναι λοιπόν πασιφανές ότι θα γίνει 50%, θα γεμίσουν τα ψυχιατρεία και οι νευρολογικές κλινικές, θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες και θα γεμίσουν τα παγκάκια αστέγους ??? Όλοι δεν τα έχουμε ακούσει αυτά ? Όλοι δεν τα ξέρουμε ? Όλοι δεν ξέρουμε τι μας περιμένει ? Η εκκλησία δεν τα ξέρει ? Που είναι να κάνει κάτι για να τα προλάβει ? 

Αλλά γιατί να τα προλάβει ? Για να χάσει τα κέρδη από τις έξτρα κηδείες και τα μνημόσυνα που θα επέλθουν? (Ψιλο-Σαρκασμός και αυτό)... Ή να χάσει τους χρυσούς σταυρούς και τις λίρες που θα γεμίσουν οι "πιστοί" τις εικόνες, κάνοντας τάματα για να βγουν οι δικοί τους άνθρωποι από την δυστυχία ? 
 Και δεν αναφέρομαι σε όλη την εκκλησία και όλους τους κληρικούς. Αλλά για την συνολική εικόνα που δείχνει η εκκλησία αυτόν τον καιρό. Τι, είναι αλλιώς τα πράγματα ??? Μακάρι... να με διαψεύσουν... για να αγοράσω και εγώ καμιά λαμπάδα, για να συμβάλω και εγώ με τον τρόπο μου στο "Σημαντικό Έργο Προσφοράς" της Ευσυνείδητης και Ευσυγκίνητης Εκκλησίας (όχι... όχι δεν είναι Σαρκασμός αυτό... χα χα χα χα...... όχι όχι... απλά κάτι θυμήθηκα !!! Ααααααα χα χα χα χα χα χα χα χα.......)

Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)
Bookmark and Share
Για σχόλια πατήστε στην λέξη .... " σχόλια "

1 σχόλιο:

Εκείνη.. είπε...

Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν θα μπορούσα να εκφραστώ με ευγένεια και τακτ... Τα είπες όλα!!!