Κοινοποίησέ το ...

Ανθρώπινη Σκέψη ...

Αν σκεφτόταν ΛΙΓΟ περισσότερο ο Καθένας μας ... θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα για Όλους μας !!!

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Μήπως τα Κενά μυαλά ... γεννούν Κενές Θέσεις ???

Ενας στους τρεις εργοδότες αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με τα κατάλληλα προσόντα στη χώρα μας, όπως επισημαίνει η έρευνα της Μanpower «Ερευνα για την έλλειψη ταλέντων 2010», παρ΄ όλο που η ανεργία σκαρφάλωσε στο 11,6% τον Μάρτιο του 2010 από 9,2% τον περυσινό Μάρτιο. Παρά την κρίση, παραμένει το χάσμα ανάμεσα στη ζήτηση και στην προσφορά δεξιοτήτων, ενώ τα στελέχη πωλήσεων είναι οι πιο δυσεύρετοι εργαζόμενοι για το 2010.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το ποσοστό των εργοδοτών που δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους με τα προαπαιτούμενα προσόντα για τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεών τους ανέρχεται παγκοσμίως σε 31%.Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 29%, δηλαδή περίπου 1 στους 3 έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Με τον δείκτη της ανεργίας να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα, τα αποτελέσματα της έρευνας της Μanpower φωτογραφίζουν για άλλη μία φορά το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας:την ασυμφωνία ανάμεσα στις δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες σήμερα και σε εκείνες που διαθέτουν οι υποψήφιοι. Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα μας και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο μένουν κενές. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες ως σήμερα περιέγραφαν το προφίλ του κατάλληλου εργαζόμενου:ως μια ατελείωτη λίστα χαρακτηριστικών, με ιδιαίτερη έμφαση στα τυπικά προσόντα, αγνοώντας συχνά τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας ή τις αξίες που χρειάζονταν για να επιτύχει ένας υποψήφιος σε μια θέση. Πλέον οι εργοδότες θα πρέπει να εντοπίσουν εκείνα τα 4-5 απολύτως απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος και να διακρίνουν με ποια από αυτά ο υποψήφιος γεννιέται και δεν μπορούν να αλλάξουν, ποια πρέπει ήδη να διαθέτει προτού χτυπήσει την πόρτα της εταιρείας και ποια είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ή να αποκτηθούν, με κοινή προσπάθεια και δέσμευση» σχολίασε η δρ Βενετία Κουσία, διευθύνουσα σύμβουλος της Μanpower.

Πηγή : www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=336895&dt=11/06/2010#ixzz0qXAO4myL

---------------------------------------------------

Και είμαι σίγουρος ότι θα πάει πολύ πάνω από το 29% γιατί οι εργοδότες δεν ψάχνουν για συνεργάτες αλλά για άβουλα ρομποτάκια παραγωγής σε συνθήκες ανεπίτρεπτες για την ανάπτυξη και ουσιαστική απόδοση.

Νομίζουν ότι αν πιέσουν τον εργαζόμενο με την γκιλοτίνα της ανεργίας, του μειώνουν συνέχεια τον μισθό με την δικαιολογία ότι περιμένουν χιλιάδες έξω, και τον αναγκάζουν να μην έχει προσωπική ζωή για να δουλεύουν περισσότερο ότι έτσι θα έχουν αποτελέσματα.

Ποιο υγιές μυαλό και με ικανότητα και προσωπικότητα άτομο θα δεχθεί να εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες ? Και αν αναγκαστεί να εργαστεί πόσο θα μπορεί να αποδίδει ?

Καθόλου. Αλλά ακόμα και αυτές τις απλές σκέψεις δεν μπορεί να τις σκεφτεί ένα μυαλό υποτίθεται επιχειρηματία. Όλοι βλέπουν κοντόφθαλμα το κέρδος και τελικά οι θέσεις μένουν ΚΕΝΕΣ.

Τα παρακάτω στοιχεία το αποδεικνύουν....

------------------------

" Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ιαπωνία (76%) καταλαμβάνει τη πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες στις οποίες οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας με κατάλληλους υποψηφίους.

Ακολουθούν Βραζιλία (64%), Αργεντινή (53%), Πολωνία (51%), Αυστραλία (45%), Χονγκ Κονγκ (44%) και Μεξικό (42%). Η έλλειψη ταλέντων εμφανίζεται λιγότερο έντονη στην Ιρλανδία (4%), στη Μεγάλη Βρετανία (9%), στη Νορβηγία (11%) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (14%). "

-------------------------

Δεν είναι φανερό ότι οι χώρες που ζούνε σε συνθήκες ακατέργαστου εργασιακού πολιτισμού είναι στις πρώτες θέσεις δυσκολίας κάλυψης θέσεων, και οι προηγμένες εργασιακά χώρες έχουν αρκετά χαμηλά ποσοστά ?

Μήπως πάμε προς τα ποσοστά της Αργεντινής και του Μεξικού ???

Το βλέπει το Υπουργείο Εργασίας αυτό και οι Επιχειρήσεις ??? Σιγά μην το δουν. Αν ήταν τόσο ανοιχτόμυαλοι.... δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε !!!


Work For The Working Man - Bon Jovi


Im here, trying to make a living
And I aint living just to die
Never getting back what Im giving
Wont someone help me, someone justify
Why these strong hands are on the unemployment line
And theres nothing left, whats on my mind

Whos gonna work for the working man ?
Work for the working man
(Work) Get the hands in the dirt, whos gonna work of the curse
(Work) Brother I've been damned, if I dont raise a hand
Work for the work, work, work for the working man
Work, work, working man

Empty pockets, full of worries
I had to get two jobs and it was hard enough getting by
But with the grace of God Im getting us through
But only know that I know how to do
That Im the only one whos gotta look my family in the eye
Day after day, night after night

Whos gonna work for the working man ?
Work for the working man
(Work) Get the hands in the dirt, whos gonna work of the curse
(Work) Brother Ive been damned, if I dont raise a hand
Work for the work, work, work for the working man
Work, work, working man
Work, work, working man

I lost my pension, they took my ID
These were my friends, these were my dreams
These were my hopes, these are my dreams
Can you hear me ?

Whos gonna work for the working man ?
Work for the working man
(Work) Get the hands in the dirt, whos gonna work of the curse
(Work) Brother Ive been damned, if I dont raise a hand
Work for the work, work, work for the working man
Work, work, working man
Work, work, working man

I lost my pension, they took my ID
These were my friends, these were my dreams
These were my hopes, these are my streets


Share to Facebook (Αν θέλετε να κάνετε Share μόνο τη συγκεκριμένη Ανάρτηση, τότε κάνετε κλικ στον Τίτλο της και μετά πατάτε το κουμπί του Share)

Bookmark and Share
Όσοι θέλετε να γράψετε την γνώμη σας ... πατήστε στο "σχόλια".Related Posts with Thumbnails