********* ********************** DSV Blog: A Wine my house ...

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

A Wine my house ...

Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ακόμα και το όνομα ανασχηματισμένο μπορεί να προσδίδει κάτι ... να φανερώνει κάτι.

Άφησα να περάσουν κάποιες μέρες για να κοπάσει κάπως το θέμα και μετά να γράψω κάτι για την Amy. Δεν έβαλα ούτε κάποιο τραγούδι την μέρα του θανάτου της, μιας και όπως γίνεται συνέχεια, υπήρξε ένα συνεχόμενο overdose στο Fb.

Είχα αναρτήσει μόνο το ίδιο τραγούδι με το σημερινό, μια μέρα μετά την τελευταία της συναυλία στο Βελιγράδι γράφοντας "Support".

Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να δηλώσω υποστήριξη στο δράμα που περνούσε αυτό το κορίτσι και νοητά να φωνάξω "Σε καταλαβαίνω" ... "Σε νιώθω" ( Όσο μπορούσα να την νιώσω βέβαια ).

Θυμόμουνα τα γιουχαΐσματα των "θαυμαστών" της και ένιωθα βαθιά θλίψη. Όπως βαθιά θλίψη ένιωσα, την μέρα του θανάτου της, μόλις κάποιες ώρες μετά, χωρίς να ξέρουμε τα αίτια, με τα σχόλια ορισμένων καλόκαρδων ανθρώπων "Τα ήθελε ο κ... της", "Φιρί Φιρί το πήγαινε", "Τέτοιο μυαλό που είχε ... καλά να πάθει".




Τι καλοί που είναι ορισμένοι "άνθρωποι". Ακόμα και την ώρα που το αίμα δεν έχει παγώσει στις φλέβες, να στάζουν χολή και απονιά. Και μάλιστα σε κάποιον που μόνο καλό έκανε στους άλλους ανθρώπους. "Το μόνο κακό το έκανε στον εαυτό του".

Ήταν λένε αυτοκαταστροφική. Αυτός ο όρος πολλές φορές είναι παρεξηγημένος και έχει διαφορετικό νόημα στο "μυαλό" ορισμένων. Νομίζουν ότι αυτοκαταστροφικός είναι ο άνθρωπος που Θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του. Και αυτό το νόημα έβγαινε από τα σχόλια ορισμένων.

"Κρίμα... να της έχει δώσει ο Θεός τέτοια φωνή και αυτή να καταστρέφει τον εαυτό της" ... διάβαζα και άκουγα σχεδόν παντού.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που θέλει να πονάει. Που θέλει να τρώει τις σάρκες του. Να καταστρέφεται. Ενστικτώδης αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού είναι η αποφυγή του πόνου.

Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό το ρόλο είχε το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ... Να απαλύνουν ( έστω και για μερικές ώρες ) τον πόνο της ...

Αφουγκράστηκε κανένας τον πόνο της ταλαιπωρημένης ψυχής της; "Άγγιξε" κανένας τις πληγές του αποστεωμένου κορμιού της; Ελάχιστοι !!! Οι πιο πολλοί μένανε στην εικόνα του τρεκλίσματος, του χαμένου βλέμματος, της νοχελικότητας. Και σχολίαζαν ειρωνικά "Πάλι λιώμα είναι".

Το γεμάτο ποτήρι με κόκκινο κρασί που είχε στις περισσότερες συναυλίες της υπήρχε για να αντέξει την πίεση. Να "ζαλίσει" λίγο το μυαλό της για να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ναι. Ήταν Εθισμένη και η εξάρτηση δεν της επέτρεπε να ενεργήσει νηφάλια. Πως όμως έφτασε στον εθισμό; Στην Εξάρτηση; Επειδή ήθελε να καταστρέψει τον εαυτό της;

Θα το αφήσω αναπάντητο αυτό γιατί πιστεύω ότι θα φανερωθεί στο μέλλον. Θα αποκαλυφθεί το αν και πόσο υπέφερε και πονούσε.

Και όταν άφηνε το μικρόφωνο για να πιει λίγο από το κρασί, δεν το έκανε από ευχαρίστηση, αλλά για να χρωματίσει λίγο την ψυχή της από το Απόλυτο Μαύρο ... έστω στο θολωμένο "Βαθύ" Κόκκινο ...



Γιατί το ταραχώδες ταξίδι της ζωής της ήταν γεμάτο ...

 ... Back to Black



Amy Winehouse

He left no time to regret
Kept his dick wet
With his same old safe bet
Me and my head high
And my tears dry
Get on without my guy
You went back to what you knew
So far removed from all that we went through
And I tread a troubled track
My odds are stacked
I'll go back to black

We only said good-bye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to.....

I go back to us





I love you much
It's not enough
You love blow and I love puff
And life is like a pipe
And I'm a tiny penny rolling up the walls inside

We only said goodbye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to

Black, black, black, black, black, black, black,
I go back to
I go back to

We only said good-bye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to


We only said good-bye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to black

Δεν υπάρχουν σχόλια: