********* ********************** DSV Blog: Ευτυχισμένοι Μαζί;;;

Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009

Ευτυχισμένοι Μαζί;;;

Καιρό τώρα σκέφτομαι να γράψω για αυτό το φαινόμενο που λέγεται "Ευτυχισμένοι Μαζί".

Και το λέω φαινόμενο, όχι γιατί είναι ένα πολύ ωραίο σήριαλ, ούτε γιατί χτυπάει μέχρι και 45% αλλά γιατί ενώ ως κύριο θέμα του έχει έναν Νεανικό αλλά παράλληλα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ" έρωτα παρόλα αυτά, μικροί μεγάλοι έχουν τρελαθεί μ' αυτό.

Αναρωτιέμαι, οι κάτοικοι αυτής της χώρας που "Υποκρίνεται" όπως λέει και ο "Λάκης", επικροτούν αυτόν τον έρωτα; Τι πιστεύουν γι' αυτό; Πως νιώθουν; Τι θα έκαναν αν κάτι αντίστοιχο γινόταν σπίτι τους; Και μιλάω κυρίως για τις περιοχές της Επαρχίας όπου και διαμένω και τις ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Τόσο πολύ που αυτός ο κορεσμός επίγνωσης της ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗΣ Νοοτροπίας με αρρωσταίνει και μου προκαλεί τα συμπτώματα των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης.

Ίλιγγο και Αναγούλα!!!

Προσωπικά πιστεύω ότι το 90% θα το έκρυβε από αβυσσαλέα ντροπή. Κάτι ανάλογο όπως και αν η "Κατάρα" του Θεού τους καταδίκαζε με την "τιμωρία" ενός Gay γιου. Μπορεί να τους στέλνανε και στην Ελβετία για "Σπουδές", μπορεί και να τους κλείνανε σε καμιά ψυχιατρική κλινική για "Ίαση", η μάλλον θα παντρεύανε γρήγορα - γρήγορα την κόρη για να γλυτώσουν από την "Κατακραυγή του Κόσμου".

Το αγόρι θα πήγαινε φαντάρος και μετά θα ξεχνούσε. Λες και ο έρωτας είναι ποτό που σε μεθά και αν περάσει λίγος καιρός ξενερώνεις και συνέρχεσαι. Η κοπέλα θα έκανε γρήγορα ένα παιδί, που όλως τυχαίως θα έμοιαζε με τον Φαντάρο. Αλλά αποκλείεται... αφού την είχανε δεμένη με το λουρί. Και την άλλη φορά που έλειπε κοιμήθηκε στην ξαδέρφη της. Και το παλικάρι, ήταν στο στρατό. Προφανώς ένα καινούριο νομοσχέδιο κατάργησε τις άδειες..... και οι φαντάροι δεν μπορούν να βγουν.

Πόσο προκλητικά τυφλοί είμαστε; Πόσο εθελοτυφλούμε στο προφανές;

Γιατί λοιπόν αυτό το σήριαλ δεν έφερε αντιδράσεις; Γιατί το βλέπουν με τόση αποδοχή; Προφανώς γιατί γίνεται μακριά από τα σπίτια τους. Και ότι γίνεται έξω από αυτά δεν τους αφορά. Απλά όλο αυτό είναι μια χιουμοριστική νότα, που δένει με το άλλο αστείο σενάριο της σειράς. Το χλευάζουν... Το λειδωρούν... και γελάνε και με αυτό όπως και με τις γκριμάτσες του φανταστικού Τσαλταμπάση.

Είμαι βέβαιος ότι τους αρέσει η άρνηση και η αντίδραση του Διονύση στην σχέση αυτή. Πιστεύουν πραγματικά πως είναι ένας παροδικός - εφηβικός έρωτας, που θα περάσει μόλις τελειώσει το Λύκειο. Ένα καπρίτσιο. Και είναι τόσο μα τόσο εμποτισμένοι στην μικροπρέπεια και στον συντηρητισμό που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι το σήριαλ βλέπει θετικά την σχέση και την υποστηρίζει. Ακόμα και αν στο τέλος φύγουν μαζί ή παντρευτούν θα είναι για αυτούς μια τραβηγμένη παρατυπία για να μην μοιάζει το σήριαλ στημένο και συντηρητικό.

Θα ήθελα να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας. Ρωτήστε τους γονείς, τις Θείες και του Θείους σας, τον Παππού και την Γιαγιά. Πόσο αληθινή τους ακούγεται η ουρλιαχτή φωνή της Εύας... "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ.... Δ Ε Ν..... Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε.... Α Δ Ε Ρ Φ Ι Α ! ! "

Πάντως για να σας προετοιμάσω, ο Παραργυρόπουλος στην εκπομπή Ζούγκλα, στην ερώτηση τι θα έκανε αν είχε Gay γιο απάντησε, "Καλυτερα στο φέρετρο, παρά στα τέσσερα". Τότε ήταν που ο Μάνος Αντώναρος κόντεψε να κόψει το καλώδιο του μικροφώνου γιατί έφυγε τόσο θυμωμένος που έτρεμε.

Και ο Αλέφαντος, στην ίδια εκπομπή, σε άλλη ημέρα απάντησε "Κρεμάλα στο Σύνταγμα".... Τα πάντα Όλα (Αυτό ήταν δικό μου). Είδατε τι κάνει ο Μάκης για τα νούμερα. Και δεν νομίζω ότι είστε τόσο αφελείς που να πιστεύετε ότι δεν ήξερε εκ των προτέρων τις απόψεις τους.

Όλο αυτό το έγραψα για να δώσω ένα στίγμα και να ρωτήσω......

Πόσο Υποκριτική πιστεύετε ότι είναι η Κοινωνία που ζούμε;

1 σχόλιο:

manosantonaros είπε...

Ευχαριστω που το θυμασαι Δημητρη.
Σιχαμένος τύπος αυτος σε εκείνη την εκπομπή. Ηταν η τελευταία φορα που εμφανίστηκα στην τηλεόραση.
εκανα μια μεγάλη και ωραια βόλτα στο blog σου