********* ********************** DSV Blog: ΣΟΙΜΠΛΕ ... Τι καλό καλό παιδί !!!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2022

ΣΟΙΜΠΛΕ ... Τι καλό καλό παιδί !!!


Καλησπέρα.Σημερα έζησα ίσως μια από τις χειρότερες μέρες στα 13 χρόνια που είμαι άτομο με αναπηρία (80%).Σε ένα υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς ρώτησα όπως κάθε φορά αν τα άτομα με αναπηρία έχουν προτεραιότητα.Ο ταμειας μου είπε εννοείται και με εξυπηρέτησε αμέσως..

Όμως....... κάποιοι πελάτες ξεσηκώθηκαν εναντίον μου και άρχισαν να μου φωνάζουν ότι δεν δικαιούμαι προτεραιότητα γιατί κάνω ψέματα πως δεν μπορώ να περπατήσω καλά (περπατάω με τετράποδο) ότι είμαι απατεωνισα και χίλια δυο άλλα που μέσα στη σύγχυση μου δεν τα θυμάμαι ( AYTOI EINAI ΚΩΛΛΟΕΛΗΝΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΤΟΜΑΡΟ ΤΟΥΣ ( Σχόλιο δικό μου -DSV ) ).

Αυτο όμως που δεν θα ξεχάσω είναι ότι ένας κύριος με έσπρωξε από το μπράτσο για να μη φύγω και να ακούσω όλα όσα έχουν να μου πουν.Προσπαθησα να εξηγήσω ότι είμαι άτομο με αναπηρία και ρώτησα πριν πάρω τη θέση κάποιου πελάτη.Τοτε ο ταμίας άρχισε να φωνάζει ότι δεν έχουν δικαίωμα να μου μιλούν Μ αυτό το τρόπο και όποιος έχει προβλημα να απευθυνθεί στην τράπεζα για τα παράπονα του..

Δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο .Βγήκα έξω και τουλάχιστον για 5 λεπτά δεν μπορούσα να κάνω βήμα γιατί έτρεμα και αν δεν έπαιρνα ηρεμιστικό αμέσως δεν ξέρω τι θα μπορούσα να πάθω.

Λυπάμαι πραγματικά για όλους αυτούς που η λέξη σεβασμός στα άτομα με αναπηρία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους.Αν και όπως μου είπε κάποιος δικός μου μετά έπρεπε να ζητήσω από τον διευθυντή να κλείσει την πόρτα εξόδου και να καλέσει την αστυνομία κυρίως για τον κύριο ....... που με έσπρωξε ( Εννοείται γλυκιά μου πως έπρεπε να του κάνεις και μήνυση με τόσους Μάρτυρες ).

Πραγματικα δεν ξέρω τι άλλο να πω ...... λυπάμαι για όλους αυτούς και αυτό που ζω εγώ να μην το δουν ούτε στον ύπνο τους !!!

Από F.E. στην σελίδα Συνήγορος των ΑΜΕΑ

Μου χει τύχει και μένα ... αλλά ευτυχώς όχι Προσωπικά, γιατί θα άρπαζα τον Φωστήρα που είχαν βάλει με καραμέσο στην είσοδο ... και το μόνο που έκανε ήταν να Κάθετε σε μία καρέκλα και να λέει "Τι θέλετε ? ... αα θα πάτε από αριστερά ... ή από δεξιά ... ) ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ... Αυτόν τον ήξερα απ το Γυμνάσιο ... Το παιδί ίσα που είχε αυτόνομη ζωή ... και όλοι βέβαια στο Γυμνάσιο τον πείραζαν ... άλλοι με Μπούλινγκ ... άλλοι για Αστείο ... που αυτό φαινόταν ότι το απολάμβανε. Ποιος δεν απολαμβάνει ένα όμορφο αθώο και έξυπνο πείραγμα ... Μια φορά που ήταν η σειρά μου να μπω ( Και θα το πω ... στην ΔΕΥΑΜΒ του Δήμου Βόλου ... δλδ του ΜΠΕΟΥ ... δλδ του Ολυμπιακού Βόλου ) , έρχεται μια ηλικιωμένη κυρία με τετράποδο μπαστούνι ... πόδια ελεφάντινα από το πρίξιμο ... την κρατούσαν 2 για να ανέβει τα σκαλιά ... και μόλις πήγαινε να ρωτήσει από που θα περάσει ... της λέει ο Φωστήρας " Ααα κυρία μου ... στο τέλος της ουράς θα πάτε" ... "Μα είμαι ΑΜΕΑ ... δεν μπορώ να σταθώ όρθια ... δεν με βλέπετε ???" του λέει ... και συνεχίζει ο Αινστάιν ..." Ααα κυρία μου αυτές τις εντολές έχω πάρει " ... Δεν άντεξα ... πετάχτηκα ... σχεδόν τον άρπαξα ... και του λέω " Ρε ... αντε μην πω ... δεν ξέρεις ότι τα ΑΜΕΑ και η Εγγυμονούσες περνάνε πρώτοι ... και ας έχει και 1000 άτομα ουρά ??? Ούτε αυτό δεν σου μάθανε και σε βάλανε να κρατάς Προτεραιότητες ??? " ... Δεν μου απάντησε γιατί ακόμα και με αυτή την απήθμενη βλακεία κατάλαβε ότι έχει κάνει Παπαριά ... και φεύγει ... εξαφανίζεται και αφήνει την καρέκλα άδεια. "Περάστε κυρία ... ελάτε .. πρώτος είμαι εγώ άρα περνάτε μπροστά από εμένα" της είπα ... και έτσι ηρέμησε. Ευτυχώς ... γιατί η κυρία άρχισε εδώ και ώρα να ουρλιάζει από την ταλαιπωρία που της επέβαλε ο Πορτοκαλάδα από Πορτοκάλι ... Πολύ Απλό ...

Μπέος = Ολυμπιακος Βολου ... Ανεγκέφαλος = Φανατικός Οπαδός του Ολυμπιακού Βόλου ... βγάλτε την Πασιφανέστατη εξίσωση !!! Υ.Γ. Η Κυρια της φωτό με το Μπαστούνι ... κατηγορήθηκε ότι πέταξε το μπαστούνι να φύγει ο Σκύλος. Το παρουσίασαν ως ρατσιστικό ... Εγώ εικάζω ότι φοβόταν τα σκυλιά ... και επειδή δεν μπορούσε να μην περάσει από εκεί ήθελε να το τρομάξει για να μπορεί να περάσει. Αλλά μπορεί και να ήταν Ρατσίστρια ... Γιατί, όποιος είναι ΑΜΕΑ ... είναι και Αντιρατσιστής και Καλός Άνθρωπος ??? Οι περισσότεροι είναι τα ίδια και χειρότερα γαιδούρια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αλλά είναι το μέρος των πολιτών με τις μεγαλύτερες ευαισθησίες και είναι και λογικό ! Με ένα όνομα θα καταλάβετε !!! ΣΟΙΜΠΛΕ ... Τι καλό καλό παιδί !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: