********* ********************** DSV Blog: Εμάς ... ΔΕΝ μας Κοροιδεύετε ... όπως το 41% ... όσους Πεοδείκτες και να Φορέσετε !

Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2023

Εμάς ... ΔΕΝ μας Κοροιδεύετε ... όπως το 41% ... όσους Πεοδείκτες και να Φορέσετε !




Αυτός είναι ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, ο άνθρωπος που έσπασε το κεφάλι του Γρηγόρη Λαμπράκη με σιδερολοστό, στις 22 Μαΐου του 1963. Ο βουλευτής πέθανε πέντε μέρες αργότερα, σαν σήμερα, στις 27 του μηνός.

Ο Εμμανουηλίδης, εξέχων υποκοσμιακός της Θεσσαλονίκης, ακροδεξιός παρακρατικός και πληροφοριοδότης της Αστυνομίας, καταδικασμένος για βιασμό και παιδεραστία, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή, μόνο, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, και το ότι δεν "ενήργησε από ταπεινά αίτια". Η Δικτατορία τον αμνήστευσε, αλλά ο ανακριτής Σαρτζετάκης συνελήφθη και φυλακίστηκε για μήνες από τη χούντα, ενώ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της δίκης Λαμπράκη εκτοπίστηκαν στη Γυάρο.

Ο Εμμανουηλίδης, όπως και ο Γκοτζαμάνης που οδηγούσε το τρίκυκλο, είναι δυο από τα εμβληματικά άνθη, στο δύσοσμο μπουκέτο της Άκρας Δεξιάς. Φιγουράρουν ισότιμα δίπλα στους Ταγματασφαλίτες  και τους Γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, στον Ράλλη και τον Έβερτ, στον Σκαλούμπακα της Μακρονήσου, στους Εθνοσωτήριους συνταγματάρχες, στον Καλαμπόκα που σκότωσε τον Τεμπονέρα, στον Ρουπακιά που μαχαίρωσε τον Φύσσα, τον Κορκονέα που πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο.

Ελάχιστοι από αυτούς τιμωρήθηκαν όπως τους αξίζει, γιατί στη ντουλάπα της Δεξιάς, που κυβερνά με διαλείμματα εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, οι αρβύλες και η φόρμα παραλλαγής της βαρβαρότητας κρέμονται δίπλα στο κοστούμι και τη γραβάτα της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: