********* ********************** DSV Blog: Veritas numquam perit. "Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ". Ο ηθοποιός «υποστηρίζει και πιστεύει στο κίνημα #MeToo, που καταγγέλλει την βία κατά των γυναικών» !

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022

Veritas numquam perit. "Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ". Ο ηθοποιός «υποστηρίζει και πιστεύει στο κίνημα #MeToo, που καταγγέλλει την βία κατά των γυναικών» !

 

Ευτυχώς ... βγαίνουν και τέτοιες αποφάσεις όπου θύματα μπορεί να είναι και άντρες σε ενδοοικογενειακή βία. Γιατί ας το παραδεχτούμε όταν υπάρχει η λέξη "Βία" σχεδόν πάντα βάζει στην θέση του θύματος την γυναίκα και στην θέση του Θύτη τον άντρα.  Και δεν παίρνω την θέση αυτή επειδή είμαι άντρας, αλλά είμαι πάντα με τον αδύναμο και με αυτόν που η κοινή γνώμη είναι προδιαθετημένη και κατά κάποιου, και πριν Αλέκτωρ λαλήσει 3 ... βγαίνουν με άγριες διαθέσεις όχλου να κρεμάσουν τον "Κατηγορούμενο". Χαίρομαι που βλέπω τέτοιες αποφάσεις και συμπεριφορές, γιατί πρόσφατα ήμουν κι εγώ θύμα μιας αριβίστριας γυναίκας που τα βάζει συνέχεια με άντρες μιλώντας για Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία, Πατροκτονία και ότι μπορεί να σκαρφιστεί για να εναντιώνεται στον "Άντρα Θύτη", και αρχικά λόγω της δύσκολης κατάστασης που περνάω είχα πάρει την απόφαση να μην ασχοληθώ, αλλά λίγο μετά αποφάσισα να το πάω μέχρι τέλους και να Αντικαταγγείλω εγώ την ίδια για Συκοφαντική Δυσφήμιση και Ψυχολογική Φθορά. 

Τα υπόλοιπα Έπονται ... !!! 


Το Άρθρο για την δικαίωση του Τζόνυ Ντεπ. 

Μετά από έξι εβδομάδες, η πολύκροτη δίκη έφτασε στο τέλος, με τους ενόρκους να καταλήγουν σε ετυμηγορία και να τάσσονται κατά της 36χρονης. Ποιο το ύψος της αποζημίωσης. Πληρώνει και η πλευρά του Ντεπ. LIVE ΕΙΚΟΝΑ.

news24701 Ιουνίου 2022 22:30

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ καθώς την Τρίτη (31/05) το δικαστήριο της Βιρτζίνια τάχθηκε κατά της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην ετυμηγορία τους, οι ένορκοι έκριναν ότι η 36χρονη δυσφήμισε τον 58χρονο στο άρθρο που είχε γράψει του 2018 και το οποίο είχε δημοσιευτεί στην Washington Post, όπου έλεγε πως έχει επιζήσει από ενδοοικογενειακή βία, "φωτογραφίζοντα΅" τον ηθοποιό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Ντεπ παρουσίαζε την πρώην σύζυγό του ως μια ασταθή γυναίκα που τον κακοποίησε και τον εξευτέλισε. Υποστήριξε ότι η Χερντ είχε συχνά μια «σαρκαστική, ταπεινωτική, επιθετική, βίαιη, τοξική στάση» και περιστασιακά κατέφευγε στη βία. «Είχε ανάγκη για σύγκρουση. Ανάγκη για βία», τόνισε.

Οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Ντεπ επικράτησε και στις τρεις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση, επιδικάζοντας υπέρ του Ντεπ 15 εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός είχε αξιώσει 50 εκ. δολάρια.

Από την άλλη, οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι και ο ηθοποιός, μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, δυσφήμισε τη Χερντ, επιδικάζοντάς της 2 εκατομμύρια δολάρια. Η ηθοποιός είχε κάνει αγωγή ζητώντας 100 εκ. δολάρια. ( Ε υπάρχουν και Μπιπ Δικηγόροι ) 

Η πολύκροτη δίκη διήρκεσε 6 εβδομάδες και μεταδόθηκε live σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, με ουκ ολίγες λεπτομέρειες της κοινής ζωής του πρώην ζευγαριού να βγαίνουν στη φόρα. Ναρκωτικά, σεξουαλικές επιθέσεις, ιδιωτικά νησιά και τζετ, κομμένα δάχτυλα από την μία πλευρά, σωματική, ψυχολογική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση από την άλλη.

Βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και sms παρουσιάστηκαν, αποτελώντας το "αλατοπίπερο" στη διαδικασία, καθώς πολλές φορές η δίκη έμοιαζε με παράσταση με κοινό τα social media, χάνοντας την ουσία της υπόθεσης.

Ο Ντεπ δεν έδωσε το "παρών" στο δικαστήριο για την ετυμηγορία λόγω "προγραμματισμένων εργασιακών υποχρεώσεων", όπως μετέφερε στο CNN πηγή από το περιβάλλον του, προσθέτοντας ότι "θα παρακολουθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο".

Ντεπ: "Veritas numquam perit!"

Ο ηθοποιός χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, μία λατινική φράση για να πανηγυρίσει τη δικαίωσή του: "Η αλήθεια δεν πεθαίνει ποτέ"!

Παράλληλα, είπε: "Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια έχει βοηθήσει πολλούς, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου. Ελπίζω επίσης ότι θα επιστρέψει ξανά στο "αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή", τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μίντια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η δίκη ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 27 Μαΐου, με τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ο 58χρονος Ντεπ υποστηρίζει ότι η 36χρονη Χερντ τον συκοφάντησε, όταν έγραψε τον Δεκέμβριο του 2018 ένα άρθρο γνώμης στην Washington Post, όπου έλεγε πως έχει επιζήσει από ενδοοικογενειακή βία. Εκείνος κατέθεσε μια μήνυση σε βάρος της Χερντ το 2018, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά το γεγονός ότι το όνομα του Ντεπ δεν αναφερόταν στο άρθρο, ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην καριέρα του, κοστίζοντάς τους προσοδοφόρους ρόλους.

Από την πλευρά της, η Χερντ, απάντησε με αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ζητώντας αποζημίωση για τις δηλώσεις του Άνταμ Γουόλντμαν, του δικηγόρου του ηθοποιού, που την είχε κατηγορήσει πως ψεύδεται. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι δηλώσεις του δικηγόρου, τής προκάλεσαν συναισθηματική δυσφορία και ταπείνωση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι άκουσαν συνολικά περισσότερες από 100 ώρες κατάθεσης, από δεκάδες μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων από τον Ντεπ και τη Χερντ.

Πηγή :  https://www.news247.gr/kosmos/diki-amper-chernt-oi-enorkoi-dikaiosan-tzoni-ntep-apofasi-gia-dysfimisi-etymigoria-johnny-depp-amber-heard.9650418.html ( Αποσπάσματα ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: