********* ********************** DSV Blog: Η Huawei ορίζει τις τάσεις στα wearables...

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023

Η Huawei ορίζει τις τάσεις στα wearables...

 

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, η Huawei παρουσίασε το άμεσο προϊοντικό της μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει συσκευές από πολλαπλές κατηγορίες, που έχουν έναν κοινό στόχο: να ενώσουν τη μόδα με την τεχνολογία.

Με τη στρατηγική “Fashion Forward”, η εταιρεία γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας της στον χώρο των wearables και αναδιαμορφώνει το τοπίο και τις τάσεις για ολόκληρη την αγορά. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο σχεδιασμό που θα έβρισκε κάποιος σε ένα διαχρονικό, συμβατικό ρολόι, και δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στα smartwatches, η Huawei κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα όλων των προσκεκλημένων της ειδικής εκδήλωσης, στην οποία πρωταγωνίστησε φυσικά η νέα σειρά Huawei Watch GT 4.

Η μόδα συναντά την τεχνολογία

Η σειρά Watch GT ήταν πάντα δημοφιλής για την εταιρεία και μία από τις πιο αγαπητές στην αγορά των wearables. Η νέα σειρά Watch GT 4 έρχεται πλήρως ανανεωμένη με ολοκαίνουργιο σχεδιασμό και λειτουργίες. Το κλασικό συναντά το μοντέρνο και ο νέος οκτάγωνος σχεδιασμός φέρνει το στιλ στο προσκήνιο, ενώ οι ειδικές εγκοπές της έκδοσης στα 41mm το κάνουν να μοιάζει με κόσμημα.

Για πρώτη φορά βλέπουμε τόσες πολλές επιλογές εξατομίκευσης και ο κάθε χρήστης μπορεί να το προσαρμόσει ακριβώς όπως το θέλει. Η ανδρική έκδοση, στα 46mm, έρχεται σε τρία διαφορετικά στιλ: με ατσάλινο μπρασελέ, με μαύρο rubber λουράκι, αλλά και με το ολοκαίνουργιο πράσινο λουράκι, που θυμίζει ύφασμα, όμως είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά και τρομερά εντυπωσιακό. Για πρώτη φορά, η κάθε έκδοση συνοδεύεται και από μικρές χρωματικές λεπτομέρειες στο καντράν, που ταιριάζουν με την κάθε έκδοση, όμως αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργικότητας της σειράς Watch GT είναι φυσικά το γεγονός πως τα smartwatches αυτά μπορούν να λάβουν όποιο λουράκι επιθυμεί ο χρήστης, σε αυτό το μέγεθος.

Η γυναικεία έκδοση, στα 41mm, έρχεται και αυτή σε πολλαπλές εκδόσεις: two-tone Piano Key μπρασελέ, λευκό δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ Milanese, εμπνευσμένο από κοσμήματα.

Φυσικά, σε ένα συμβατικό ρολόι, οι επιλογές σταματούν εκεί, όμως στη σειρά Watch GT 4 μπορείτε να επιλέξετε προσόψεις από μια γκάμα άνω των 25.000 επιλογών, που στόχο έχουν όχι μόνο να φέρουν στην επιφάνεια το στιλ σας, αλλά να σας δώσουν και μοναδικές επιλογές εξατομίκευσης, με νέες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την πρόσοψη με χρώματα και μετρητές που θα επιλέξετε.

Νέοι αλγόριθμοι, πιο ακριβείς μετρήσεις

Οι νέες λειτουργίες δεν σταματούν στον τομέα της εξατομίκευσης. Μέσω των νέων αλγορίθμων της Huawei, η σειρά Watch GT 4 προσφέρει πιο ακριβείς μετρήσεις σε κάθε τομέα, χάρη στην αναβαθμισμένη τεχνολογία TruSeen 5.5+. H μέτρηση των καρδιακών σας παλμών ορίζεται με υψηλότερη ακρίβεια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα. Το ανανεωμένο σύστημα GPS βοηθά στην ακριβέστερη εύρεση θέσης έως και 30%, για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων του χρήστη, ενώ η ολοκαίνουργια λειτουργία Sleep Breathing Awareness σε συνδυασμό με το TruSleep 3.0 βοηθά στην καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του ύπνου, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες και συμβουλές για την αναπνευστική υγεία του χρήστη την ώρα που κοιμάται.

Advertisements

Μια ακόμη νέα λειτουργία που εντυπωσιάζει είναι αυτή της διαχείρισης θερμίδων, το Stay Fit. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα υγείας, προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο συστάσεις για θερμιδική λήψη, για καλύτερη διαχείριση βάρους.

Φυσικά, το Huawei Watch GT4 είναι πλήρως λειτουργικό και μπορεί να συνδεθεί με συσκευές iOS, αλλά και Android, όπως όλα τα smartwatch της Huawei.

Με αυτονομία που φτάνει έως και τις δύο εβδομάδες, τα ρολόγια της σειράς Watch GT 4 είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν κάθε ανάγκη του χρήστη. Με τις εξαιρετικά ανεπτυγμένες λειτουργίες και το φανταστικό design, η τεχνολογία και η μόδα γίνονται ένα.

Huawei Watch Ultimate – Η περιορισμένη χρυσή έκδοση που σαγήνευσε τα πλήθη

Μπορεί η διοργάνωση να είχε τα φώτα της στραμμένα στο Watch GT 4, όμως μια ειδική περιορισμένη έκδοση του -εξαιρετικά δημοφιλούς- Huawei Watch Ultimate έκλεψε τις εντυπώσεις:  ένα υπερ-πολυτελές ρολόι με χρυσή επένδυση 18Κ.

Η Huawei ανοίγει τον δρόμο για τα smartwatches και στέκεται δίπλα ακριβώς στα συμβατικά premium ρολόγια, με ένα smartwatch, που θα μπορούσε να πωλείται σε κοσμηματοπωλείο. To Huawei Watch Ultimate – Gold Edition είναι η επιτομή του στιλ στα smartwatches και φέρνει έναν αέρα πολυτέλειας, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην κατηγορία.

Θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένα τεμάχια, παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, και απευθύνεται σε όσους αποζητούν το πιο premium smartwatch που μπορούν να έχουν ή ίσως απλά στους λάτρεις του χρυσού.

 

ΠΗΓΗ: FORBES

Δεν υπάρχουν σχόλια: