********* ********************** DSV Blog: Αφιερωμένο στους Γονείς μου !!!

Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2023

Αφιερωμένο στους Γονείς μου !!!


Κάπως έτσι ήταν και η Φουκαριάρα η Μάνα μου ... Κάθε μέρα κάθε παιδάκι ... κουβαλούσε και το Ξύλο που θα βάζανε στην ξυλόσομπα ... Ήταν κάτι σαν Pass Key ... Αλλιώς δεν σε κοιτούσαν καλά τα άλλα παιδιά ... Γιατί ... και να μην είχες που λέει ο Λόγος να φας ... ε ένα κομμάτι ξύλο έβρισκες παντού στα χωριά ! 

Αγνά μεταπολεμικά χρόνια ... της ΕλληνοΤαλιμπάν κοινωνίας γιατί τα περισσότερα παιδιά ... ακόμα και αυτά που δεν είχανε οικονομικά προβλήματα ... σταματούσαν το Πολύ στην Έκτη τάξη του Δημοτικού για να είναι στο Σπίτι στις δουλειές ... 

Ποιος θα μ καθαρίζ ιμένα την Αυλή ??? είπε υψηλόφωνα και με την Μπούργκα στην Ποδιά ... στον Δάσκαλο όταν πήγε να Παρακαλέσει ... να στείλουν το Βαιούλι στο Γυμνάσιο γιατί ήταν όχι μόνο η Καλύτερη Μαθήτρια αλλά είχε Περισσότερες γνώσεις Γεωγραφίας - Ιστορίας - Θρησκευτικών ... ακόμα και από τα περισσότερα παιδιά και της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου των Φαρσάλων ...


Και ποιος θα την πηγαινοφέρνν ??? Τα κουρίτσια πρέπει να κάθουνται στου Σπίτττ ... και να κάνουν δουλειές ... 


Έτσι λοιπόν χαντακώθηκε και το Σούπερ Μυαλό της Μάνας μου ... που έγινε μια απλή ( οκ ... Άψογη στα όρια της Τελειομανίας ) Νοικοκυρά και δεν μας βοηθούσε πέρα από το δημοτικό ... Μόλις ποιάσαμε Γυμνάσιο ... ούτε x + y + 1 = 3 δεν ήξερε. 

Έτσι και εγώ Μίσησα την ΚωλογριοΣόφω Ταλιμπάν Μάνα ... και το έλεγα συνέχεια στην Μάνα μου για τον Ταλιμπανισμό της. Ελα μην την βρίζεις .. Μάναμ ήταν ... Ναι αλλά σε κατάστρεψε και παραδέξου το ... Δεν θα θελες να ήσουν μία Ιστορικός ή μία Θρησκευτικός ??? Αφού από 2 χρόνων ο Παππούς Αλέκος σε έπαιρνε μαζί του και όταν σε έβαζε στο Στασίδι ... αντί να παίξεις με την Κούκλα .. εσύ τον κοιτούσες στα χείλη και είχες μάθει ΟΛΑ τα Ευαγγέλια πριν ακόμα πας στο Σχολείο !!! 

Ακόμα και ο Πατέρας μου που ήταν Διάνοια στην Πρακτική Αριθμητική και Έλυνε όλα τα προβλήματα του βιβλίου ... ακόμα και αυτά που όλοι οι Δάσκαλοι σήκωναν τα χέρια ψηλά. Έπαιρνε το Βιβλίο ... κοιτούσε την Άσκηση ... και σε μισό λεπτό έλεγε ... "Α θα σας αφήσω να δούμε μέχρι που θα την φτάσετε ... και σήκωνε το τετράδιο και έγραφε την λύση για να γίνει πιστευτός ... 

Μα πως το κανε ? Ένας Ζήκος ήταν μετά το Γυμνάσιο ... και είχε Μπακαλοδεφτέρι ... αλλά χωρίς να σημειώνει ήξερε όλες τις παραγγελίες απέξω και έβγαζε το σύνολο χωρίς να κάνει τις πράξεις, πάνω στο ποδήλατο μέχρι να κάνει την παράδοση. Τότε δεν υπήρχαν αποδείξεις ... Αλλά ακόμα και ο Σούπερ Ντάντι Μαθηματικός ... στο Γυμνάσιο παραδόθηκε. Και βασιστήκαμε στα ελάχιστα ιδιαίτερα που όταν μπορούσα να κάνω έπαιρνα πάντα 20 στα μαθηματικά. Αλλά ελάχιστα και μετρημένα. 

ΚΑΙ μόλις η Βίνα Ασίκη Μαθηματικός με τις Άσπρες Μπότες μου έβαλε 14 ... τα παράτησα όλα. Τι ??? είπα στον Πατέρα μου ... θα γράφω 20 ... και αυτή θα μου βάζει 14 ??? Να πα να γ@μηθεί ... που δεν πάει γι αυτό μας τα δείχνει όλα ... τα Ασίκικα !!! 


Έτσι Χαντακώθηκα κι εγώ ... ήηηηηη ... 

Ο στόχος και ο σκοπός όλων είναι η Ελευθερία... Και όσοι με γνωρίζουν ή με έχουν καταλάβει ... θα αντιληφθούν πόσο χαντακώθηκα ή όχι ... ανάλογα με το μέγεθος της Ελευθερίας που έχω ! 

Αφιερωμένο στους Γονείς μου !!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: