********* ********************** DSV Blog: Το έργο του έχει ευρέως αναγνωρισθεί και δημοσιευθεί σε πολλά ΜΜΕ.[11][12][13][14][15][16][17] Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τους τοξικούς παράγοντες και την επίδρασή τους στη δημόσια υγεία.[18][19][20][21] Έχει συγγράψει 4 βιβλία για θέματα διατροφής.[22] Επιπλέον, έχει αρθρογραφήσει με εκλαϊκευμένα άρθρα για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τα ποιοτικά τρόφιμα τροφίμων και σε θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023

Το έργο του έχει ευρέως αναγνωρισθεί και δημοσιευθεί σε πολλά ΜΜΕ.[11][12][13][14][15][16][17] Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τους τοξικούς παράγοντες και την επίδρασή τους στη δημόσια υγεία.[18][19][20][21] Έχει συγγράψει 4 βιβλία για θέματα διατροφής.[22] Επιπλέον, έχει αρθρογραφήσει με εκλαϊκευμένα άρθρα για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τα ποιοτικά τρόφιμα τροφίμων και σε θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής.

Δημήτρης Κουρέτας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δημήτρης Κουρέτας
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Δημήτρης Κουρέτας (Ελληνικά)
Γέννηση1962
Προσφυγικά Πάτρας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Αγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Πατρών (έως 1985)
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδιδάσκων πανεπιστημίου
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Δημήτρης Κουρέτας (γεννημένος το 1962)[1] είναι καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας[2] και τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, διετέλεσε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.[3][4]

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Σπουδές και σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1985. Στη συνέχεια, εκπόνησε το διδακτορικό του στο αντικείμενο της Βιοχημείας, στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. (1989). Από το 1990 έως το 1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης.

Εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 1995 και έγινε τακτικός καθηγητής πρώτης βαθμίδας το 2007. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας[5] του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.[6]

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των μοριακών μηχανισμών αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών φαινολών, στις προσαρμογές σε οξειδωτικό στρες μετά από άσκηση, καθώς επίσης και στα βιολειτουργικά τρόφιμα[7][8] και τη δράση τους στον άνθρωπο.[9]

Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην τεχνολογική πλατφόρμα Foodforlife τις περιόδους 2007-2013 και 2014-2020. Το 2013-2014 υπηρέτησε ως Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε τρία έτη πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έργο και αναγνώριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει εκπονήσει, μαζί με συνεργάτες του, περισσότερες από 280 ερευνητικές εργασίες σε ξένα έγκριτα περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια. Το έργο του αυτό, μέχρι σήμερα, έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης και έχει λάβει σχεδόν 13.200 διεθνείς αναφορές με h-index: 64.[10] Η ερευνητική εργασία του, με τίτλο «Lipid peroxidation and tissue damage» στο περιοδικό In Vivo έχει λάβει >600 αναφορές.

Το έργο του έχει ευρέως αναγνωρισθεί και δημοσιευθεί σε πολλά ΜΜΕ.[11][12][13][14][15][16][17] Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τους τοξικούς παράγοντες και την επίδρασή τους στη δημόσια υγεία.[18][19][20][21] Έχει συγγράψει 4 βιβλία για θέματα διατροφής.[22] Επιπλέον, έχει αρθρογραφήσει με εκλαϊκευμένα άρθρα για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τα ποιοτικά τρόφιμα τροφίμων και σε θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα "Education Leaders Awards"[23] ως αναγνώριση της αριστείας για τις εργασίες του στον τομέα των τροφίμων και της διατροφής.

Είναι Associate Editor στο επιστημονικό περιοδικό Food and Chemical Toxicology (I.F. 4.700)[24] και επίσης, τακτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής στο έγκριτο διεθνές περιοδικό Environmental Research (I.F. 5.100).[25]

Υπήρξε ο ιδρυτής και σήμερα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της spin-off εταιρείας, του Παν. Θεσσαλίας, FoodOxys, η οποία έχει ως αντικείμενο τη λειτουργική διατροφή.[26] Από το 2019 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.[27][28]

Συχνά παρεμβαίνει στα ελληνικά ΜΜΕ για θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και για θέματα των ΑΕΙ.[29][30]

Προσωπικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζει μόνιμα στη Λάρισα και είναι νυμφευμένος με την ιατρό Δρ. Χαριτίνη Νέπκα, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1.  «Δημήτρης Κουρέτας: ο Ελληνας που ψήφισαν έξι Νομπέλ! - Παύλος Ηλ. Αγιαννίδης». Protagon.gr. 29 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  2.  «Κουρέτας Δημήτριος [ Καθηγητής ]». Τμημα Βιοχημειας & Βιοτεχνολογιας. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021.
  3.  «Μετά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δημήτρη Κουρέτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας». in.gr. 31 Ιουλίου 2023. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2023.
  4.  «Δημήτρης Κουρέτας: Έγινε το πρώτο βήμα, την άλλη Κυριακή θα κερδίσουμε την Περιφέρεια (φωτ.)». larissanet.gr. 8 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2023.
  5.  https://www.researchgate.net/profile/Dimitrios_Kouretas Research Gate, Dr. Dimitrios Kouretas
  6.  http://www.bio.uth.gr/
  7.  «Δημήτρης Κουρέτας: «Μυστικά» για ποιοτική μακροζωία». e-thessalia.gr. 2 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2022.
  8.  «Δημήτρης Κουρέτας: Έφτιαξε το θαυματουργό κέικ που αποτελεί παγκόσμια πατέντα». KA-Business.gr. 12 Ιανουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2022.
  9.  «Κουρέτας Δημήτριος [ Καθηγητής ]». Τμημα Βιοχημειας & Βιοτεχνολογιας. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  10.  «Dimitrios Kouretas». ‪Μελετητής Google‬. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2023.
  11.  https://www.athensvoice.gr/politics/66554_i-anaptyxi-erhetai
  12.  Καραπιπέρη, Δάφνη (9 Μαΐου 2016). «Δημήτρης Κουρέτας: «Η διατροφή πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο»». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021.
  13.  «Δημήτρης Κουρέτας: «Ελιές, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, αρκούν»». bookpress.gr. 22 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  14.  «Λειτουργικά τρόφιμα από τυρόγαλα και συζητήσεις με Αμερικάνους». STEREA NEWS. 13 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  15.  «Βιονικά τρόφιμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας». geoponikienimerosi. 23 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  16.  «Το μέλλον στη διατροφή είναι τα βιολειτουργικά τρόφιμα». Capital.gr. 24 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  17.  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_897420_17/02/2002_16162[νεκρός σύνδεσμος]
  18.  «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». The Armani look (στα Λατινικά). 24 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  19.  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_308220_26/08/2001_5001883
  20.  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_308220_26/08/2001_5001883
  21.  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_897420_17/02/2002_16162[νεκρός σύνδεσμος]
  22.  https://www.skroutz.gr/books/a.72967.kouretas-dimitris.html[νεκρός σύνδεσμος]
  23.  «Διάκριση για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση». eleftheria.gr. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  24.  https://www.journals.elsevier.com/food-and-chemical-toxicology/editorial-board
  25.  «Editorial Board - Environmental Research - Journal». Elsevier. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.
  26.  https://www.foodoxys.com/
  27.  https://www.liberal.gr/news/diakrisi-gia-to-pan-thessalias-i-anagoreusi-tou-d-koureta-os-melous-stin-pagkosmia-akadimia-epistimon/246110
  28.  https://www.larissanet.gr/2019/03/29/melos-tis-pagkosmias-akadimias-epistimon-o-d-kouretas/
  29.  https://www.naftemporiki.gr/society/1450855/ti-panepistimia-theloyme-epiteloys/ Τι Πανεπιστήμια θέλουμε επιτέλους; του καθ. Δ. Κουρέτα
  30.  https://www.liberal.gr/apopsi/dimitris-koyretas-na-milisoyme-gia-ladi-mas Δημήτρης Κουρέτας: Να μιλήσουμε για το λάδι μας


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δημήτρης Κουρέτας


Γενικές πληροφορίες

Όνομα στη

μητρική γλώσσα Δημήτρης Κουρέτας (Ελληνικά)

Γέννηση 1962

Προσφυγικά Πάτρας

Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα

Εκπαίδευση και γλώσσες

Μητρική γλώσσα Ελληνικά

Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά

Αγγλικά

Σπουδές Πανεπιστήμιο Πατρών (έως 1985)

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες ασχολίας

Ιδιότητα διδάσκων πανεπιστημίου

Εργοδότης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

δεδομένα

Ο Δημήτρης Κουρέτας (γεννημένος το 1962)[1] είναι καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας[2] και τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.


Έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, διετέλεσε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.[3][4]


Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.


Σπουδές και σταδιοδρομία

Έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1985. Στη συνέχεια, εκπόνησε το διδακτορικό του στο αντικείμενο της Βιοχημείας, στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. (1989). Από το 1990 έως το 1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης.


Εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 1995 και έγινε τακτικός καθηγητής πρώτης βαθμίδας το 2007. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας[5] του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.[6]


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των μοριακών μηχανισμών αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών φαινολών, στις προσαρμογές σε οξειδωτικό στρες μετά από άσκηση, καθώς επίσης και στα βιολειτουργικά τρόφιμα[7][8] και τη δράση τους στον άνθρωπο.[9]


Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην τεχνολογική πλατφόρμα Foodforlife τις περιόδους 2007-2013 και 2014-2020. Το 2013-2014 υπηρέτησε ως Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε τρία έτη πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Έργο και αναγνώριση

Έχει εκπονήσει, μαζί με συνεργάτες του, περισσότερες από 280 ερευνητικές εργασίες σε ξένα έγκριτα περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια. Το έργο του αυτό, μέχρι σήμερα, έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης και έχει λάβει σχεδόν 13.200 διεθνείς αναφορές με h-index: 64.[10] Η ερευνητική εργασία του, με τίτλο «Lipid peroxidation and tissue damage» στο περιοδικό In Vivo έχει λάβει >600 αναφορές.


Το έργο του έχει ευρέως αναγνωρισθεί και δημοσιευθεί σε πολλά ΜΜΕ.[11][12][13][14][15][16][17] Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τους τοξικούς παράγοντες και την επίδρασή τους στη δημόσια υγεία.[18][19][20][21] Έχει συγγράψει 4 βιβλία για θέματα διατροφής.[22] Επιπλέον, έχει αρθρογραφήσει με εκλαϊκευμένα άρθρα για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τα ποιοτικά τρόφιμα τροφίμων και σε θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής.


Έχει λάβει τιμητική διάκριση για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα "Education Leaders Awards"[23] ως αναγνώριση της αριστείας για τις εργασίες του στον τομέα των τροφίμων και της διατροφής.


Είναι Associate Editor στο επιστημονικό περιοδικό Food and Chemical Toxicology (I.F. 4.700)[24] και επίσης, τακτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής στο έγκριτο διεθνές περιοδικό Environmental Research (I.F. 5.100).[25]


Υπήρξε ο ιδρυτής και σήμερα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της spin-off εταιρείας, του Παν. Θεσσαλίας, FoodOxys, η οποία έχει ως αντικείμενο τη λειτουργική διατροφή.[26] Από το 2019 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.[27][28]


Συχνά παρεμβαίνει στα ελληνικά ΜΜΕ για θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και για θέματα των ΑΕΙ.[29][30]


Προσωπικά στοιχεία

Ζει μόνιμα στη Λάρισα και είναι νυμφευμένος με την ιατρό Δρ. Χαριτίνη Νέπκα, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Ιστοσελίδα του Δ. Κουρέτα στον ιστότοπο ResearchGate

Βιογραφικό σημείωμα του Δημήτρη Κουρέτα

Παραπομπές

 «Δημήτρης Κουρέτας: ο Ελληνας που ψήφισαν έξι Νομπέλ! - Παύλος Ηλ. Αγιαννίδης». Protagon.gr. 29 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 «Κουρέτας Δημήτριος [ Καθηγητής ]». Τμημα Βιοχημειας & Βιοτεχνολογιας. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021.

 «Μετά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δημήτρη Κουρέτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας». in.gr. 31 Ιουλίου 2023. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2023.

 «Δημήτρης Κουρέτας: Έγινε το πρώτο βήμα, την άλλη Κυριακή θα κερδίσουμε την Περιφέρεια (φωτ.)». larissanet.gr. 8 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2023.

 https://www.researchgate.net/profile/Dimitrios_Kouretas Research Gate, Dr. Dimitrios Kouretas

 http://www.bio.uth.gr/

 «Δημήτρης Κουρέτας: «Μυστικά» για ποιοτική μακροζωία». e-thessalia.gr. 2 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2022.

 «Δημήτρης Κουρέτας: Έφτιαξε το θαυματουργό κέικ που αποτελεί παγκόσμια πατέντα». KA-Business.gr. 12 Ιανουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2022.

 «Κουρέτας Δημήτριος [ Καθηγητής ]». Τμημα Βιοχημειας & Βιοτεχνολογιας. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 «Dimitrios Kouretas». ‪Μελετητής Google‬. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2023.

 https://www.athensvoice.gr/politics/66554_i-anaptyxi-erhetai

 Καραπιπέρη, Δάφνη (9 Μαΐου 2016). «Δημήτρης Κουρέτας: «Η διατροφή πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο»». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021.

 «Δημήτρης Κουρέτας: «Ελιές, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, αρκούν»». bookpress.gr. 22 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 «Λειτουργικά τρόφιμα από τυρόγαλα και συζητήσεις με Αμερικάνους». STEREA NEWS. 13 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 «Βιονικά τρόφιμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας». geoponikienimerosi. 23 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 «Το μέλλον στη διατροφή είναι τα βιολειτουργικά τρόφιμα». Capital.gr. 24 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_897420_17/02/2002_16162[νεκρός σύνδεσμος]

 «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». The Armani look (στα Λατινικά). 24 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_308220_26/08/2001_5001883

 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_308220_26/08/2001_5001883

 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_897420_17/02/2002_16162[νεκρός σύνδεσμος]

 https://www.skroutz.gr/books/a.72967.kouretas-dimitris.html[νεκρός σύνδεσμος]

 «Διάκριση για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση». eleftheria.gr. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 https://www.journals.elsevier.com/food-and-chemical-toxicology/editorial-board

 «Editorial Board - Environmental Research - Journal». Elsevier. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021.

 https://www.foodoxys.com/

 https://www.liberal.gr/news/diakrisi-gia-to-pan-thessalias-i-anagoreusi-tou-d-koureta-os-melous-stin-pagkosmia-akadimia-epistimon/246110

 https://www.larissanet.gr/2019/03/29/melos-tis-pagkosmias-akadimias-epistimon-o-d-kouretas/

 https://www.naftemporiki.gr/society/1450855/ti-panepistimia-theloyme-epiteloys/ Τι Πανεπιστήμια θέλουμε επιτέλους; του καθ. Δ. Κουρέτα

 https://www.liberal.gr/apopsi/dimitris-koyretas-na-milisoyme-gia-ladi-mas Δημήτρης Κουρέτας: Να μιλήσουμε για το λάδι μας

Καθιερωμένοι όροι

WorldCatVIAF: 30155224403084371127ΕΒΕ: 268887BiblioNet: 72967LCCN: n2019011370

Κατηγορίες: Έλληνες πανεπιστημιακοίΚαθηγητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: