********* ********************** DSV Blog: Προς τους Υπουργούς Ζαν-Νοέλ Μπαρό (Γαλλία) και Φόλκερ Βίσινγκ (Γερμανία): "Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά κι επικίνδυνη. Αν αφεθεί ανεξέλεγκτη...

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2023

Προς τους Υπουργούς Ζαν-Νοέλ Μπαρό (Γαλλία) και Φόλκερ Βίσινγκ (Γερμανία): "Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά κι επικίνδυνη. Αν αφεθεί ανεξέλεγκτη...


Προς τους Υπουργούς Ζαν-Νοέλ Μπαρό (Γαλλία) και Φόλκερ Βίσινγκ (Γερμανία):

"Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά κι επικίνδυνη. Αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, θα χρησιμοποιηθεί για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην εξάλειψη της ανθρωπότητας.

Σας ζητάμε να προστατεύσετε την κοινωνία από αυτούς τους κινδύνους, βάζοντας στο επίκεντρο του νέου ευρωπαϊκού νόμου για την AI ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρωταρχικό σας καθήκον είναι να προστατεύετε τους ανθρώπους, κι αν δεν υιοθετήσετε ισχυρά μέτρα ελέγχου και προστασίας ενάντια στην AI, μπορεί να χάσουμε βασικά δικαιώματα που η ανθρωπότητα κατέκτησε με αγώνες.

Αναλάβετε δράση όσο υπάρχει ακόμα χρόνος."

-----


Η παραπάνω φωτογραφία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη

Δημοσιεύτηκε: 5 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: